Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      HTM 90 en Blauwe Tram B412 uit Haarlem terug in Den Haag
vijf foto's van Kees Pronk d.d. 29 augustus 2011


Kees Pronk is de webmaster vanwww.digitaletram.nl.

eppo | 4-11-2014
Men kan ook rechtstreeks contact opnemen met de fotograaf via www.digitaletram.nl De fotograaf is immers eigenaar van die website.

Hans (Zoef) | 4-11-2014
Gewoon even contact opnemen met de webmaster, de contactlink staat bovenaan de pagina.

Gerrit Volgers | 3-11-2014
In De Modelbouwer nummer 10 die binnenkort uitkomt wordt de bouw van een Budapester beschreven. Graag zouden we de 3e foto bij het artikel plaatsen (met de bronvermelding
Niet duidelijk is hoe we daarvoor toestemming kunnem krijgen. Graag reactie naar gjvolgers@onsbrabantnet.nl

Gerrit Volgers
Hoofdreacteur


Anton Zonneveld | 5-9-2011
Oproep aan allen die op een positieve wijze van gedachten (willen) wisselen omtrent onze OV-hobby.

De suggestie van Frans Reijgers op deze pagina voor een gezamenlijke ontmoeting bij het HOVM en de daar op volgende reactie van mijn kant heeft de nodige reacties opgeleverd.

Langs deze weg doe ik een oproep aan alle regelmatige bezoekers, om zich op de pagina “Officiële opening `Retourtje Leiden` remise Frans Halsstraat, deel 1 te melden, indien u belangstelling heeft voor een ontmoeting op het HOVM op zondag 16 oktober a.s. Bij voldoende belangstelling zal Wim van Es op de voorpagina van deze website u berichten of deze ontmoeting uiteindelijk doorgang zal vinden. Voor het tijdstip van deze ontmoeting moet nog overleg plaats vinden.

Aat. | 3-9-2011
Op de site van http://www.retourtjeleiden.nl/ vindt men veel informatie over de blauwe en gele tram. Tevens staan er ook heel mooie foto's bij.

Anton Zonneveld | 3-9-2011
@ Frans Rijgers en Wim van Es: Ik heb belangstelling voor een gezamelijke ontmoeting. Zaterdagen 17 en 24 september a.s. zijn bezet in mijn agenda. De rest van de weekenden tot eind oktober a.s. zijn bij mij (nog) vrij. Als Wim eenmalig een oproep doet met datum (derde of vierde week oktober Frans?) kunnen we de rest van het verhaal per e-mail naar Wim afhandelen en van deze site afgaan. Want we moeten dit niet verder op deze site afhandelen denk ik.

Piet | 2-9-2011
Morgen is het zover HOVM.
Voor zover ik het begrepen heb,loopt/staat HTM 57 nog steeds op krukken.
Heel erg jammer,ook tegenover al die hardwerkende vrijwilligers van b.v. TS,die werkelijk alles op alles hebben gezet om "hun" HTM 90 netjes op tijd klaar te hebben. Nu is het te hopen dat HTM 57 binnenkort toch nog zonder krukken mee kan doen met Retourtje Leiden.
Succes HOVM (en zet a.u.b. ook alles op alles om dit voor elkaar te krijgen).

Aat. | 2-9-2011
De reactie van Aat is waarschijnlijk gelijktijdig geplaatst met mijn verzoek de discussie te sluiten. Daarom heb ik deze verwijderd.

De 58 is echt nog lang niet rijklaar, klik op deze link voor twee foto's van nog geen week geleden.
Overtuigd? Vast wel!

Wim van Es (webmaster)

Wim van Es | 2-9-2011
De 5 mooie foto's hierboven staan wel op deze website om te laten zien hoe mooi de trams vroeger waren, waar vrijwilligers toe in staat zijn en natuurlijk om de komende tentoonstelling "Retourtje Leiden" aandacht te geven. De foto's staan hier niet om een discussie over het bestuur van HOVM / SHTM te "promoten".

Heren, stop alstublieft de discussie!

Hein | 2-9-2011
Helaas kan ik bevestigen dat er in remise Scheveningen ruimte was gecreeerd om materieel te stallen van de HOVM. Na allerlei smoezen zoals dat het materieel gestript zou worden door HTM personeel is het uiteindelijk niet doorgegaan, men wil het blijkbaar niet. Heel triest ! Overigens ben ik nu wel heel benieuwd geworden wie de vijver betaald heeft; de donateur, John Voerman, de voorzitter of een subsidiegever?

Aat. | 2-9-2011
John Voerman, Het is zo verschrikkelijk jammer dat het HOVM niet kan plannen. De TS is al meer dan twee jaar bezig met het organiseren van retourtje Leiden. Waarom zijn de wielen van de 58 wel afgedraaid. Dit is in Utrecht gebeurd bij het trambedrijf. Inmiddels al zo’n één tot anderhalf jaar geleden. Als Peter pas op 16 juli 2011 er achter komt dat de draaistellen niet op de afdraaibank van de HTM past ben je echt te laat. Voor het in elkaar is dan geen tijd meer. De mallemolen van de TS en NVBS gaat draaien. Op het laatste moment even het tramhuisje De Kievit leeghalen en vlug, vlug de vijver in order maken. Dit is vragen om problemen en tijdgebrek. Jasper als dit waar moet zijn dat Peter niet berijd is om een aantal PCC elders te stallen is dit in, in, in, in, in, TRIEST, TRIEST. ZIJN ZE WEL RIJVAARDIG!!!!!!!!!!!

Dries | 2-9-2011
Best John Voerman, Uw betoog dat de 57 in onderhoud is/staat neem ik graag voor kennis geving aan. Echter het moment dat deze wagen in onderhoud staat is zeer ongelukkig en/of onhandig. volgens mijn eigen waarneming is de 57 pas afgelopen maand in de werkplaats gezet. ik meen aan dat dit feest niet niet in een maand tijd is bedacht.

Voor wat betreft de 'vijver' er is op zich niks mis als iemand een vrijver maakt. Er doet zich echter het probleem voor dat de directeur/ voorzitter zegt dit zelf te betalen. Echter het publiek ziet het verschil niet meer tussen een particulier project ,of een project van deze stichting/ondernemening en krijgt een vreemde indruk van de prioriteit stelling.
Als gevolg deze ongelukige en/of onhandige manier van handelen van deze directeur/voorzitter. Het gevolg daarvan is dat er in mijn ogen een integriteitsprobleem aan het ontstaan is.

muntert | 2-9-2011
Beste heer voerman, u heeft gelijk dat er werk verzet wordt aan de franshalsstraat. helaas kan ik dat alleen zien aan de vijverbouw. het trammaterieel de reden waarom ik donateur ben raakt helaas in een steeds slechtere staat. onlangs ben ik nog mee geweest is een van de weinige rijdende wagens waarbij ik een paraplu had moeten opsteken, dat dit materieel nog toegelaten is op het tramnet is een wonder. onlangs ben ik ook aanwezig geweest bij uw donateurvergadering, de bezorgde vragen welke gesteld zijn werden afgedaan als niet waar of onder controle zijnde. ik heb niet het idee dat men serieus is tijdens de beantwoording van deze vragen, als dat wel zo is dit ernstig en is de mooie tramcollectie in gevaar. de buitenlijner welke enkele weken voor het aanstaande feestje uit elkaar wordt gehaald om dit aankomende feest dus apart in de werkplaats moet vieren is voor mij de spreekwoordelijke druppel. de besteding van de donateur gelden is voor mij ehelaas en onduidelijk punt, ik heb geen berichten gelezen van de kascommissie in de afgelopen jaren en ik hoop dat men eigenlijk weet waar de gelden heen vloeien, het lijkt me echter niet dat de vijver niets kost en dat geld moet ergens vandaan komen. wellicht kunt u enige helderheid verschaffen in het financiele plaatje? overigens vind ik het niet netjes dat u de hbm in uw bericht plaatst, mijn eerdere reactie was zeker niet aan de busmannen gericht.

Jaap de Koning | 2-9-2011
Raymond Naber for President (van het HOVM dan).

Frans Reijgers | 2-9-2011
@Anton Zonneveld:
Uw eerbetoon aan Raymond Naber en alle andere medewerkers van de TS is volkomen terecht. Dank zij hun inspanningen, maar ook die van de medewerkers van de andere samenwerkende instanties (met name van HOVM/SHTM/HBM !!) kunnen we gaan genieten van een unieke gebeurtenis.
U merkt het; de euforie is bij mij niet gedaald.

Dank voor de ondersteuning van mijn idee om tot een "meeting" te komen, zo ook dank aan de welwillendheid van Wim van Es. Met hem heb ik inmiddels contact gehad over de uitwerking van het idee, dat in samenspraak heeft geleid tot het volgende voorstel:
1.
Er zijn inmiddels 3 personen die wel iets zien in het idee. Indien dat eveneens voor u geldt, wordt u verzocht om uw belangstelling kenbaar te maken -zonder uw e-mailadres - via uw posting bij dit onderwerp ("HTM90 en Blauwe Tram B412 terug in Den Haag"). Na verloop van enige tijd wordt vervolgens bekeken of de response voldoende aanleiding geeft voor het organiseren van een bijeenkomst.
2.
De door mij genoemde datum van 17/9 a.s. is moeilijk haalbaar, gezien de korte tijd die nu nog rest. Daarom nu het voorstel om een datum medio oktober voor dit doel te bepalen, te meer daar ik eind september/begin oktober een paar weekjes op vakantie ben. Velen zullen in die tussentijd de manifestatie inmiddels hebben bezocht, zodat er dan meer tijd is voor de "inhoudelijke" kant van onze ontmoeting.
Spreekt dit idee u aan, laat het a.u.b. dan zo spoedig mogelijk weten!

Lex | 2-9-2011
Drie weken geleden was ik in het trammuseum. Ik vroeg toen waarom de 57 in de werkplaats stond. Er was toen recent een draaistel overgebracht naar Zichtenburg om aan de wielen te werken. Waarom pas zo laat, als je al ruim een jaar eerder weet dat Retourtje Leiden gaat komen? En als men er nog niet aan kan werken, was het dan niet handiger geweest om dat draaistel weer op te halen? Dan had (weliswaar niet rijklaar) de 57 toch morgen acte de présence kunnen geven bij de opening.

John Voerman | 2-9-2011
Beste meneer of mevrouw Muntert, uw buitengewoon negatieve inbreng op dit forum smeekt om een reactie. Waarop uw stelling is gebaseerd dat van de "trammannen an de franshalsstraat" weinig te verwachten is, is mij geheel onduidelijk. Er wordt heel erg veel werk verzet. Jammer is het natuurlijk dat de vele inspanningen voor u onzichtbaar blijven. Buitenlijner 57 staat op dit moment inderdaad in de wagenwerkplaats, omdat hij onderhoud nodig heeft. Hij staat daar zeker niet omdat de museummedewerkers graag apart een feestje vieren. Integendeel, SHTM, HBM en HOVM doen graag mee aan "Retourtje Leiden". Inderdaad heeft onze voorzitter veel tijd en energie gestoken in de vijver. Dat mag, het is zijn eigen tijd. Daarnaast heeft hij een fulltime baan en ondanks dat vind hij toch nog veel tijd om voor het Museum te werken. Die vijver kost inderdaad geld, maar de vijver wordt niet bekostigd uit de donaties van donateurs. De besteding van de donatiegelden wordt jaarlijks verantwoord en verklaard tijdens de donateursvergadering. Kom eens luisteren en stel constructieve vragen, alles wordt u volledig en helder uitgelegd.

Het is geheel uw eigen besluit om per 31 december 2011 uw donateurschap te beëindigen. Doe dat in elk geval niet op basis van uw onterechte kritische inbreng op dit forum.

Wilt u nog eens weten wat de museummedewerkers allemaal doen ? Kom op zondag 4 september naar de eindpuntlus van lijn 8 bij Madurodam. Ik vertrek daar met PCC 1304 om 10:30, 11:10, 11:50, 12:30, 13:10, 13:50, 14:30, 15:10, 15:50 en 16:30 uur. U mag tijdens de rit gratis mijn betoog aanhoren. Natuurlijk mag u ook op zondag naar het Museum en dan een van de 'personeelsleden' van het Museum aanspreken.

jasper | 2-9-2011
@muntert: ik geef je geen ongelijk. Vanmiddag vernam van een TS-medewerker dat de Buitenlijner 58 niet voor de opening morgen naar het HOVM kan komen. De direkteur van het HOVM (de vijverbouwer...) weigert namelijk om een aantal PCC-trams tijdelijk te stallen in de remise Scheveningen, zodat er ruimte vrijgemaakt wordt voor de komst van de 58 die nu in de Lijsterbesstraat staat. De remise Scheveningen heeft speciaal een spoor vrijgehouden om de plaatsing van die PCC-trams mogelijk te maken. Maar kennelijk heeft de vijver toch meer prioriteit. Een blunder van de eerste order!

muntert | 2-9-2011
mooie foto's! gelukkig zijn er elders nog wat wagens vandaan gehaald om tentoon te stellen. van de trammannen aan de franshalsstraat hoeven we niet veel te verwachten, de echte htm buitenlijner zal achterin het museum achter plastiek en zonder draaistellen, je zou denken bewust, het feestje apart vieren. het lijkt erop of het museum helemaal geen retourtje leiden wil hebben, het werk wordt voornamelijk uitgevoerd door andere clubs en zelf zijn ze druk bezig een vijver te bouwen. deze zal zeker duizende euros gekost hebben aan donateurgelden maar iets uitgeven aan het oude trammaterieel dat zit er niet in. mijn laatste jaartje als donateur van die club, mijn geld ga ik niet in het (vijver)water gooien.

Wim van Es | 31-8-2011
Helaas zit een meeting in het museum met mij erbij er niet in. Niet omdat ik het niet leuk zou vinden maar lichamelijk kan ik dat gewoon niet aan. Als één van jullie zo'n meeting wil organiseren dan wil ik met HTMfoto hierbij natuurlijk wel behulpzaam zijn. Correspondentie hierover graag per email.

Voor a.s. zaterdag ben ik ook uitgenodigd voor de officiële opening van "Retourtje Leiden" en natuurlijk wil en zal ik daarbij aanwezig zijn. Mijn aanwezigheid zal echter van korte duur zijn. Hopelijk kan ik wel een paar mooie plaatjes schieten.

joost | 31-8-2011
Schitterend die 90! Zo stond hij ook te glimmen in Wassenaar in 1951..... Laat dat nou precies 60 jaar geleden zijn. Weer een feestje

Anton Zonneveld | 31-8-2011
Ik zelf ben met de ploeg van Raymond Naber van 's-ochtends vroeg 06.30 uur in Haarlem, daarna remise Scheveningen en vervolgens tot 's-middags 17.00 uur op het HOVM mee geweest en het hele gebeuren mogen meemaken (en 283 foto's gemaakt). Zo'n dag als deze is óók n.l. geschiedenis schrijven, want hoe vaak zul je dit en de manifestatie op zich nog meemaken? Het hele transport (en de organisatie rondom deze dag) is perfect verlopen. Dat er toch nog een auto geparkeerd stond voor de ingang van het NZH-museum (het was de buurman!) zodat het transport een uur vertraging opliep, mocht de pret niet drukken. Wat moesten we zónder Raymond Naber en zijn staf + medewerkers eigenlijk? Ik lees nog wel eens kritiek op deze site richting al deze vrijwilligers maar ik kan u verzekeren dat is veelal onterecht. Ik begrijp wel dat dit meestal ontstaat door teleurstelling en de daarop ontstane frustratie. Maar wie deze vrijwilligers echt goed kent, krijgt met zijn kritiek echt het schaamrood op de kaken. Vraag eens aan Raymond hoeveel uur hij maandelijks aan "onze hobby" steekt. Wie durft te zeggen dat hij dit na doet kan meteen morgen aan de slag als vrijwilliger bij één van onze drie remises. Voor de helft van zijn tijd wordt u ook aangenomen, zelfs voor nog minder! Niets dan hulde voor deze fervente hobbyist Raymond Naber, ik doe het hem niet na. De suggestie van Frans Reijgers voor een "meeting" onder de gelijkgestemden onder ons is leuk, alleen vind ik dat dit eigenlijk uit de hoed van Wim van Es zou moeten komen. Ik zelf ben voor zaterdag 3 september a.s. uitgenodigd voor de officiële opening van de manifestatie Retourtje Leiden, maar ik kan niet inschatten wie ik wel en niet tegen het lijf loop. Mocht zo'n "meeting" geregeld worden, dan zal ik van de partij zijn, ook als dit niet op zaterdag a.s. zou plaats vinden. We hebben ten slotte nog twee maanden, dus ik verneem wel of er iets staat te gebeuren en of er meer belangstellenden zijn met het idee van Frans. Mijn n.a.w. gegevens zijn bij de webmaster bekend.

Frans Reijgers | 30-8-2011
@Coos:
Blijkbaar hebben we onze vorige postings tegelijk verzonden.
Ook ik kan me die scherpe bocht nog heel goed herinneren. De bocht vanuit de Breestraat het Kort Rapenburg op was zo scherp, dat de conducteurs meestal op het balkon stonden om fietsers ( maar ook voetgangers) met luide stem te waarschuwen. Ondanks dat hebben zich op die plek een aantal ernstige ongevallen voorgedaan. Van een daarvan ben ik als 12-of 13-jarige knaap getuige geweest en dat is me tot op de dag van vandaag bijgebleven.

Frans Reijgers | 30-8-2011
Inderdaad hulde, en meer dan dat (ik weet niet wat de overtreffende trap van hulde is; Van Dale gaf geen uitkomst). Er was, is en wordt door alle samenwerkende stichtingen iets neergezet, dat z'n weerga niet kent!
Net zo als velen van u kreeg ik vandaag het augustusnummer van Haagse Tramhistorie in de (brieven-)bus en dat loog er ook niet om; klasse!
Op 17/9 a.s. ben ik beslist in het HOVM; 't zou aardig zijn om eens een aantal van ons gelijkgestemden (en zeker Wim van Es) te ontmoeten, maar hoe herken je elkaar? Om met een paardenbloem in het linker knoopsgat van je jasje daar rond te paraderen lijkt me nogal wat.

coos | 30-8-2011
In de jaren '56-'58 fietste ik op zaterdagmiddag wel eens naar Leiden om op de hoek van het Kort Rapenburg minstens twee van die enorme driewagen-tramtreinen van de Blauwe Tram de scherpe bocht te zien nemen de smalle Breestraat in (of uit). Richting Den Haag was er op Rapenburg een halte/vluchtheuvel die schuin in de straat lag om de boog te kunnen maken. Dus eerst schuin naar rechts om meteen na de halte scherp naar links de Breestraat in te draaien. Daarna ging ik naar de Blauwpoortbrug voor de Gele Tram, die een wissel had vóór de brug omdat dit op de brug natuurlijk niet mogelijk was. En daar tussendoor reden dan nog die kleine losse stadstrams tussen Oegstgeest - Hoge Rijndijk (met op de richting-aanduiding tweemaal de'st' in die kleine lettertjes).

aldo markus | 30-8-2011
Hulde, nee... HULDE!
En dank.

JWB | 30-8-2011
@trambestuurder - Voor iedereen die de jaren '50 van de NZH in de omgeving Leiden - Den Haag nog heeft meegemaakt (zoals ik) waren de Budapesters (B412 enig overgebleven) en de tweelingstellen (A600 serie geheel gesloopt) de kenmerkende trams van de Blauwe. En zoals gezegd waren het zeer indrukwekkende tram-treinen. De stadstrammetjes in Leiden waren daarmee vergeleken maar ielige zielige trams. Goed dat er 1 over is maar niet het stereotiepe beeld van de Blauwe. De 100 serie was toen al niet meer in gebruik.

Haagse_Meester | 30-8-2011
@trambestuurder: de B412 is de laatste van het befaamde Budapester materieel v/d NZH. Voor veel hobbyisten typeert juist die serie (AB400) het NZH trambedrijf. En gezegd moet worden dat zo'n sliert zwaar trammaterieel zeker enige indruk gemaakt zal hebben op deze en gene "tramhobbyist-in-de-dop"... Naast het lokaalspoor netwerk 'deed' de NZH ook in stadstrams, met name in Leiden en Haarlem, waarbij het Leidse net het nog het langst heeft volgehouden. (dat kwam mede door de anti-tram gemeenteraad van Haarlem, maar dat terzijde...) en waarvan de A327 die je in SCH kunt zien staan de laatst overgebleven wagen is. Verder nog de A106, die ooit Leiden met de kust verbond, Katwijk en Noordwijk. Is de oudste van het stel, bouwjaar 1911. De B412 verscheen in 1923 op de baan.

Overigens is dit alleeen maar het normaalspoornet, de NZH had ook 2 (ooit 3) smalspoornetten, die niet met elkaar verbonden waren: A'dam-Z'voort waar de smalspoorzusjes v/d AB400 serie dienst deden als AB450, en het Waterlandse net, dat voor de komst v/d NZH helemaal tot Alkmaar strekte. Ook tot Alkmaar, maar in een ander deel v/d stad, kwam de tramlijn uit Haarlem, die via een pont bij Velsen het Noordzeekanaal overstak. De NZH heeft het maar 2 jaar geexploiteerd (aangelegd door een ander bedrijf) en in 1924 al weer opgedoekt. Waterland kwam in 1932 naar de NZH, minus het stuk Purmerend-Alkmaar, dat werd de eerste NZH busdienst. Voor de volledigheid: in Haarlem exploiteerde de NZH ook nog een zgn Ringlijn (Ceintuurbaan) op smalspoor, met enkele uitlopers, oa naar Bloemendaal en Overveen. Ook dat is al voor de oorlog door het lokale stadsbestuur de nek omgedraaid...

Je ziet, alles bij elkaar best wel indrukwekkend, die NZH

rikky | 29-8-2011
Geweldig !! Alle complimenten voor de medewerkers / vrijwilligers, die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.
Vanwege een bruiloft ben ik even in NL terug, maar vlieg ( helaas ) zondag 4 in de vroege ochtend terug naar Portugal.
Ik hoop op mooie foto's
Bij voorbaat al dank daarvoor.
Heel veel succes en plezier gewenst voor 'Retourtje Leiden'.

trambestuurder | 29-8-2011
Ik ben een leek in dit soort dingen maar vraag me alleen af waarom deze B412 zo bijzonder is, en dat hij getypeerd wordt als de laatste blauwe tram.
er staat in de remise van Scheveningen toch ook een blauwe tram of zie ik nu iets over het hoofd ?

Vind het overigens wel een compliment waard in de richting van de TS omdat ze de HTM90 heel erg professioneel hebben opgeknapt

Daan | 29-8-2011
Mijn Complimenten aan de mannen/vrouwen die van de LTM 610/HTM 90 een pronkstuk hebben gemaakt.

Daarnaast ook alle lof voor de mannen van het busmuseum
die ik gister diverse keren voorbij zag rijden met een aantal bussen op sleep.

MVG Daan,

Jaap de Koning | 29-8-2011
B412 staat op stalenplaten ivm spoorwielen. dat past niet zo 123 op tramrails.
Dus is dit een prima oplossing.

Charles | 29-8-2011
Alleen jammer dat de B412 niet naar buiten kan tijdens openingsuren van het museum... Die wagen hebben ze op stalen platen gezet

jwb | 29-8-2011
Zo mooi waren zijn ze nog nooit geweest !

Aat. | 29-8-2011
PCCmuseum, Op de site van de remise staat te lezen dat men op 16 juni 2011 er achter kwam dat het draaistel niet op de afdraaibank van de HTM kan. Dan ben je te laat om hem rijvaardig te krijgen. Hopelijk nog statisch. Ik vrees met grote vrezen dat hij achter de plastic deuren blijft staan van de werkplaats

Aat. | 29-8-2011
Piet, Inderdaad verbaasd het me al jaren dat de TS zulke staatjes kan leveren. Kijk alleen maar naar de Amsterdamse motorwagen 307 die met twee nagebouwde stuurstanden rijdt. Dat is een primeur die over de gehele wereld gaat. In Amerika zijn ze jaloers op hun kennis. Ook de 90 vraag om respect. De lak is strak en goed egaal. Dit zie je niet overal. Dit is amateur werk van de allerhoogste klasse.

PCCmuseum | 29-8-2011
Tja ben bang dat we geen buitenlijner gaan zien... die staat nog steeds in de werkplaats. Gaat niet lukken denk ik. Vraag me wel af waarom ze zo laat zijn begonnen met de 57? Beste stuurlui staan aan wal, dat weet ik. Maar had dan 'achteraf' niks gedaan. Maar goed ben erg benieuwd naar de tentoonstelling, zag afgelopen zondag al heel wat voorbereidingen! Erg leuk.

Grote klasse mannen van de TS die 90 ziet er mooi uit! Kom hem zondag van dichtbij bewonderen. Trouwens ook lof voor de mannen van het HBM ze waren afgelopen zondag flink aan het zwoegen om plaats te maken voor de B412! Maar gelukkig hebben we de PCC's nog

Dries | 29-8-2011
Grote klasse, mensen van de 90 het lijkt wel nieuwbouw. Nu nog rijvaardig maken (2014 150 jaar tram in Nederland )?.

Piet. | 29-8-2011
Grote klasse,fantastisch. NZH B412(Haarlem) en HTM 90(Limburg/Den Haag) zijn binnen. Nu is het afwachten op een wagen die al jaren binnen staat en nog niet klaar is!!!!!!! Hoe is dat mogelijk!!!!!!! Hoop toch echt dat die HTM 57(want die bedoelen wij) a.s. weekend op zijn draaistellen staat en samen met zijn collega's : acte de présence kunnen geven.
Dan maar liever een HTM 57 die niet rijvaardig is,dan helemaal geen HTM 57.
(en dan zal ik het maar niet over bijwagen HTM 118 hebben).
HOVM: over 4 dagen is het zover. Doe uw best en succes.
PS: Waarom kunnen die mannen van de TS het wel.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5536


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>