Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Copernicuslaan gezien vanaf het Kamperfoelieplein
foto uit de collectie van Loek Seuneke


Loek Seuneke | 15-1-2018
Marja Buis, voor familie info mail naar j.l.seuneke@home.nl

Bert de Lange | 15-1-2018
Leuk dat het plein op de foto een andere vorm heeft dan nu! De huidige S bocht was er niet. Het is terug te vinden op http://www.topotijdreis.nl. Daar is in 1924 het plein met kerk te zien en in 1963 is de bocht te vinden. De kaarten lopen steeds enkele jaren achter. De gevolgen van de oorlog zijn pas in 1950 aangegeven, door bebouwing en straten te arceren en pas rond 1960 is de nieuwe situatie getekend. Maar wel de moeite waard!
De oudste kaarten zijn van 1815!

Marja Buis | 15-1-2018
Loek Seuneke,

Mijn moeder heeft op het Vlierboomplein gewoond, zij heet Riet Richel, haar neef heette louis Seuneke en oom Toon en Tante Mien hadden inderdaad die ijssalon. Daar haalden we in de jaren 50 nog wel een ijsje. Oom Toon is trouwens 100 jaar geworden, maar is een half jaar daarna overleden. Mijn moeder wordt in april 96 en we zoeken oude foto`s, van o.a. De ijssalon en familie, heeft u misschien nog iets liggen?

Hans Kindt | 16-1-2012
Nou ik goed kijk herinner ik me dat die reclamezuil er in de jaren 50 in elk geval ook nog gestaan heeft. De hele oorlog door dus ook nog en nog de nodige jaren daarna. Daar is dus nog heel wat op geplakt!

Gerard van Tuyn | 19-10-2011
Ik heb voor de zekerheid nog even op Google-maps gekeken en die droptegels liggen daar nog steeds op de Nieboerweg. Ik kan mij nog herinneren dat ik als klein kind daarop gevallen ben. Meerdere malen overigens. Nou, ik kan je vertellen dat dat geen prettige ervaringen waren.

coos | 7-10-2011
Vlak vr de zwarte droptegels met de hardstenen stoeprand ligt een rijtje bakstenen van nog geen meter breed die het fietspad voorstelde. Dat hobbelde op de fiets dan iets minder dan de keien-bestrating van de rijweg voor de auto's.
Tien jaar later was er nog niets veranderd.

De classicistische rooms-katholieke kerk domineerde het Kamperfoelieplein; daar heb ik als werkstudent pastoor Ammerlaan in 1967 nog eens een interview afgenomen.

Loek Seuneke | 7-10-2011
De foto is v.m in april 1939 gemaakt, ik heb er ook nog enige interieur foto`s van, mijn Opa en Oma waren toen 25 jaar getrouwd, de foto vond ik zelf speciaal om, inderdaad, de stoeptegels. Ome Toon Richel van de ijssalon was familie van mij vader, ik mocht als kind het Kamperfoelieplein niet oversteken WAS TE DRUK ????????? misschien wel geld gebrek ? wij woonde bij Oma in.

rsg | 7-10-2011
Die droptegels lagen ook inderdaad op de boulevard in scheveningen,ik meende dat ze na de februari storm van 1953 allemaal vervangen zijn door asfalt.want door de storm waren de meeste er allemaal uitgespoeld.

Waarom die transformatorzuil in die tijd nou op die plek is neergezet begrijp ik niet in het plantsoen was ruimte genoeg nu staat hij vlak voor de huizen.
maar al met al een mooi plaatje.hoe zou het toch komen dat wij mensen zo graag terug kijken in de tijd. wij zullen het wel niet meer mee maken maar er zal best een mogelijkheid komen om terug te reizen in de tijd.
Gegroet
.

Frank Faber | 7-10-2011
Jammer dat die peperbussen uit het straatbeeld verdwenen zijn. Hoewel ze tegenwoordig hoogstwaarschijnlijk ondergekliederd zouden worden. Ik ken ze wel nog van vroeger; bij de Mezenlaan hoek Nieboerweg stond er een.

FransW | 7-10-2011
Afgaande op de kledingstijl waarin het echtpaar gearmd naast elkaar loopt, schat ik dat de foto is gemaakt eerste helft jaren dertig van de vorige eeuw. In deze buurt was er toen nog maar weinig autobezit.

P.E.S | 7-10-2011
@Hans(Zoef)
En vergeet ook de slager (als ik mij goed herinner Scholten of Scholtes) naast de de Gruyter niet. De drogist heette drogisterij van Hoek. Meer naar rechts op het kamperfoelieplein was een tabaswinkel en daarnaast weer een kantoorboekhandel/religieuze beeldenwinkel. En dan op de hoek van de 1e Braamstraat ijssalon Richel.
Verder links op de Copernicuslaan was brgin jsren vijftig boven op een portiek een fotoafwerk(winkel Bockstart?) gevestigd. De portieken waren niet van het bormale Haagse model

Hans (Zoef) | 6-10-2011
En niet te vergeten die telefooncel daar naast.

Hans (Zoef) | 6-10-2011
Die winkel op de hoek met die schuine zonneschermen, daar heeft De Gruyter gezeten en die is in de oorlog compleet geplunderd alles wat bruikbaar was was er uit. Er zat geen ruit meer in en dat heeft tot vrij lang na de oorlog geduurd. DE andere hoek daar zit (zat) een drogisterij die o.a. babyweegschalen verhuurde voor jonge gezinnen, ik heb ze daar gehaald voor mijn jongste zus in 1949 en voor mijn eigen kinderen 1970'71. Achter de peperbus met de markiezen omlaag was het clubhuis van de CJMV den Haag West.

joost | 6-10-2011
De van Boetzelaerlaan ook.
Aardig trouwens, die transformatorzuil. Sommigen waren volgeplakt met reclame, anderen soms helemaal niet. Meestal geschilderd in lantaarnpalengroen. Ze werden ook wel peperbussen genoemd.

Hans Kindt | 6-10-2011
Ik woonde hier 300 m vandaan (Anton de Haenstraat -zijstraat van de Copernicuslaan) en heb hier heel wat gespeeld met vriendjes. Maar het is in deze foto zo stil dat ik denk dat die foto wel eens uit de jaren 30 zou kunnen zijn en toen kenden mijn ouders elkaar nog niet eens. De Copernicuslaan: door niet al te hoog opgeleide Hagenzen uitgesproken als de "CoperNIkusnaan" i.p.v de "CoPERnicuslaan" Maar al als jochie hamerden mijn ouders het er goed in hoor en dan keek ik altijd gek als andere mensen het dan fout uitspraken!

Rien Solcer | 6-10-2011
Volgens mij herinnering was de boulevard er ook mee betegeld.

Frank Faber | 6-10-2011
En niet te vergeten de kinderhoofdjes. Die schuine droptegels weet ik ook nog van vroeger, of liggen die nog steeds bij de Nieboerweg? Op weg naar de Duinpan waar het thuisfront van de Be Pals padvinderij was lagen ook van die tegels.
Vraag me af van wanneer deze prent was. Verder valt me de volledige afwezigheid van auto's en overig verkeer op.

Rien Solcer | 6-10-2011
Het eerste wat mij opvalt bij het zien van deze foto is: de schuine drop tegels.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5451


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!