Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Ontsporing mw. 826 lijn 12, Van der Vennestraat 1959
foto uit de collectie van Frans van Zoest


Harrie kaffa | 28-11-2017
Dien jou informatie is juist, zelf heb ik in de van der Vennestraat gewoond op nr. 97. Mijn vader is ook straatmaker geweest, is op 62 jarige leeftijd overleden. Ik woon samen met mijn vrouw Trees Landgraf
al 43 jaar in Hellevoetsluis en binnenkort hopen wij ons 50 huwelijk te vieren. Ik heb ook nog een broer wonen in Hellevoetsluis hij is 8 jaar jonger en is ook straatmaker. Het tram ongeval heb ik als kind ook mee-gemaakt wel 2 keer op de zelfde plek maar ik weet geen datum meer.

dien van bommel | 27-11-2017
harry kaffa heeft jou oma en opa in de snijdersstr gewoont als ik mijn goed herrinnert het laatste benedenhuis waren straat makers

Jan Mulder | 31-8-2015
Op de foto zie je volgens mij de (Histor) verfwinkel van de heer T. Meurs. Hij verkocht verf, behang en allerlei hulpmiddelen en handgereedschappen.

pieter | 14-7-2015
En dat vind u grappig?

Victor | 12-7-2015
Vandaag heel wat jaren later stond hij er weer naast :-)

Ton van der smaal | 31-12-2013
Vlgs De Haagsche Courant is 26-10-1959 de juiste datum van deze aanrijding

Goede jaarwisseling iedereen

Jan Mulder | 25-12-2013
Dat is een mooi plaatje. Het is namelijk zo, dat ik in de Van der Vennestraat heb gewoond op nummer 8 boven het cafe, dat later autorijschool van Veen is geworden. Later ben ik verhuist naar nummer 64 twee hoog, schuin tegenover het politiebureau en de brandweer en recht tegenover banketbakker Blessinga. Je had er toen ook een waterstook, tevens kolenboer. Ik heb ook nog meegemaakt de oude tram lijn twaalf met balkonnetjes als instap. Het was toe een heel gezellige straat.

Mike | 3-12-2013
@ pioter
 quote:
Greet/Aag Nabata -Lieshout | 17-7-2012
Wat ben ik trots op deze dame die uit het raam hangt,dit is namelijk mijn moedertje.... Marie Lieshout v/d Berg..

Pioter | 3-12-2013

Reina heet je tante soms charite

Pieter | 2-12-2013
Je tante woonde schuin boven eenmelkwinkel van van derKooy, de foto is richting hobbemaplein genomen,links is het politieburo,de verfwinkel is van defamilie van Sweden, tegenwordig een grote behangzaak.
Ik heb op147 gewoond, tegen over de ijsspecialist.Volgens mij is dit dederde keer da detram voor Blessinga staat.

vivian vloenen | 6-10-2013
Hey Harry kafa, ik woonde ook in het zelfde gedeelte als jij tusen miereveld str. en honthorst str. ik woonde op 107

Helen Veeren van den Berg. | 29-7-2012
leuk om deze oude foto te zien, brengt veel herinneringen terug en om mijn tante uit het raam te zien hangen is vooral leuk. Ik was 17 jaar.

reinavandenberg | 18-7-2012
toen was ik 14 jaar en als je dat dan trug ziet is wel heel leuk en me tante hangt ook nog eens uit het raam geweldag om dat weer te zien

Fred van den Berg | 18-7-2012
Goh, ik was toen 4 jaar oud. Leuk om mijn tante (Marie) op de foto te zien.

Greet/Aag Nabata -Lieshout | 17-7-2012
Wat ben ik trots op deze dame die uit het raam hangt,dit is namelijk mijn moedertje.... Marie Lieshout v/d Berg..

Wim Simonis (Lieshout) | 17-7-2012
Ik weet zeker het Politiebureau links achter aanhangwagen van de tram si.
De banketbakker Blessinga heette. De kantoorboekhandel Gisolf heette want mijn lieve moeder houdt alles onder controle vanuit mijn oudelijkhuis. De foto is genomen vanaf de hoek waar de Erik Hesslinga toen woonde

L. E. | 7-2-2012
Deze foto is richting Hobbemaplein genomen te zien aan de patat friet zaak van Thieleman. Deze is te zien in het midden van het eerste kwadrant.

Fer | 7-2-2012
Uiterst links is te zien dat er een waterig zonnetje schijnt: de toeschouwers werpen hun schaduw op het asfalt, waardoor de oriëntatie overduidelijk wordt; zo daar nog iemand aan twijfelt...!

Fred Slingerland | 5-2-2012
Leuk reacties te lezen van buurjongens waar je nooit meer iets hebt vernomen. Een tijd waar kwajongensstreken nog aanvaardbaar waren en niet echt levensbedreigend waren. Mijn vader had destijds een fruitwinkel naast het politie-bureau, Fruithuis Jaffa. Zoals bovengenoemde buurjongens zijn we inmiddels gepensioneerd maar woon ik in Australie.

Koos van der Kolk | 5-12-2011
De foto is in de richting van het Hobbemaplein genomen.
Onder het onderwerp "Van der Vennestraat met 1184 / lijn 12 en uitrukkend 1000-tje / lijn 6" is een tweetal foto's geplaatst, die in de andere richting zijn genomen. Tussen bovenstaande foto en deze foto's zit 10 jaar verschil. Het huizenblok rechts op de tweede foto bij genoemd onderwerp (met het 1000-tje) toont hetzelfde huizenblok, als waar op bovenstaande foto de 826 naar toe is gericht. Als oriëntatiepunt voor beide afbeeldingen kan de witte gevel tussen de verfwinkel en het hoekcafe aan de Snijdersstraat gebruikt worden.
Het Hobbemaplein is op bovenstaande foto niet helemaal duidelijk te onderscheiden. Een uitsnede kan wellicht wat meer duidelijkheid geven.

rsg | 5-12-2011
coos@: nou ik heb dit mij laten vertellen door mijn vader,die heeft bij de haagsche reinigingsdienst gewerkt ook als lader achter de wagen.
kijk als je dit dagelijks doet wordt het een filing je weet dan precies hoe je zo,n bak op moet tillen.maar het blijft toch een zwaar werk,ik weet nog goed als mijn vader thuis kwam dat hij behoorlijk lichamelijk moe was. later heeft hij een veegwijk gekregen met zo,n twee pijper op een wagen.en toen had je nog niet dat je vervroegd kon stoppen met werken hij ging met 65 met pensioen maar toch nog 83 jaar geworden.

Gegroet.

Voogd | 5-12-2011
@Guido: gezien de lichtinval denk ik dat je richting Hobbemaplein kijkt. Ik weet het niet zeker, ben te jong om de vd Vennestraat zoals op deze foto te te zien is te hebben meegemaakt....

coos | 5-12-2011
rsg: uit eigen ervaring destijds weet ik dat as en sintels zowat niks wegen.
Je moet wel een heel volle bak hebben, wil je je vertillen.

joost | 5-12-2011
@Snorrecken. De vuilniswagen is inderdaad een Faun. Deze fabriek maakt nog steeds vuilniswagens.

Hans Kindt | 4-12-2011
Deze foto is ongeveer genomen vanaf de plek waar vrienden van mijn ouders woonden. Ik vond het altijd spannend om naar de langsrijdende trams te kijken als we daar zo nu en dan eens op bezoek waren. Dit ongeluk heb ik echter niet gezien.

rsg | 4-12-2011
Over de vuilniswagens is ook nog een verhaaltje.... vroeger toen de wagens nog geen bel hadden...liep er een man voor de wagen uit met een ratel zodat de mensen werden gewaarschuwd om de bakken buiten te zetten.
ook toen de chauffeur nog mee moest helpen met legen.was er aan de rechterkant een extra stuurwiel en rem en gashendel geplaatst zodat de bestuurder niet steeds in en uit de wagen hoefde te klauteren.
ja zo ging dat vroeger en dan in de winter moesten deze mensen heel wat kilo-tjes om hoog tillen mat al dat kolen as en sintels .

gr

harry kaffa | 4-12-2011
Ik heb als kind in de van der Vennestraat gewoond tussen de van Miereveld straat en de Honthorststraat en dit was de tweede keer dat ik het meemaakte. De tram reed in de richting van het Hobbemaplein. links was de van Miereveldstraat en op de hoek zat de banketbakker Blessinga waar de tram tegen aan staat.
Op de andere hoek was het politie buro en de brandweer.

Guido | 4-12-2011
Jeetje Frans wat een schitterende foto!!! Kijken wij nu richting Hobbemaplein? Is dit op de hoek van de Van miereveltstraat?

Karel | 4-12-2011
Kijken we nu in de richting van het Hobbemaplein of in de richting van de Vaillantlaan? Uit de foto kan ik niet goed opmaken in welke richting lijn 12 reed voordat de 826 ontspoorde.

Wil Veltman | 4-12-2011
Beste @ Snorrecken, we zijn hier ook vlakbij de thuishaven van de ballenjatters, en wel politiebureau v/d Vennestraat, dat verklaard misschien
ook de hoeveelheid kevers, tijdens kerstbomen rausen regelmatig de binnenkant van het bureau gezien

Betweter | 4-12-2011
Wat er in elk geval nog wel is: de 826

rikky | 4-12-2011
Oh WOW, wat een mooie foto. Spanning en sensatie in de straat
En die vuilniswagens ( met een koperen bel ¿¿ ) kan ik mij nog heel goed herinneren. De asbak van toen, is nu gevuld met houtskool voor de BBQ.
Staat er ook nog een bovenleiding-montage wagen bij ??

Frans van Zoest | 4-12-2011
Geen dank Piet, altijd leuk om deze dingen te delen. De halve kevers waren de beoogde opvolgers van de Jeeps. Ze kwamen in 1959, dus op de foto zijn ze nog hagelnieuw. De laatste verliet het Korps in 1965. De dienders hadden er een gruwelijke hekel aan, altijd koud in de winter en minder robuust als de oude Jeep. Je kon natuurlijk prima een dronkaard zo in het bakkie kieperen. Van oorsprong waren het originele cabriolets en de eerste versie had alleen een soort zeiltje boven de voorstoelen. Later kwam er een soort halve kap op van polyester, compleet met 2 dakruitjes. De werden volgens de oude garagechef zelf verbouwd in de toenmalige politiegarage aan de Borneostraat. Overigens hebben we nog steeds een partij Jeeps en nog steeds zijn ze zwart, alleen zijn nu nu uitsluitend voor ME gebruik.

Piet. | 3-12-2011
De noodploeg LB is er al... alleen is het wachten nog op Blansjaar

Bedankt Frans voor deze nostalgische foto je de kent De van der Vennestraat nu niet meer terug alles is opgegaan in de zee van de oneindige tijd

Snorrecken | 3-12-2011
Wat zegt deze foto veel! Maar liefst 3 VW Kever oplitiewagens; dat waren eigenlijkafgezaagde sedans, met een zeiltje over de achterbank. Het leken cabriolets, maar dat waren ze dus niet. En ze hadden al blauwe zwaailichten! Die vuilniswagen, was die niet van het merk Faun? Mooie openingen aan de achterzijde om de asemmers te liggen (in Den Haag overigens consequent "asbakken" genoemd.
De Commer montagewagen van de HTM is alom bekend.

LEO | 3-12-2011
Het ongeval zou het gevolg zijn geweest van een aanrijding met de op de foto staande vuiniswagen en die geven ook niet mee

Leo | 3-12-2011
Volgens mijn gegevens had het ongeval plaats op 16 oktober 1959

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7232


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 5 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!