Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Stationsplein in 1974, `die goeie ouwe tijd`
foto van Koos van der Kolk


coos | 6-12-2012
Nog even een kleine correctie op Martin van Riel:
lijn 9 reed komende uit de Oranjelaan rechts naar het voormalige eindpunt van lijn 8 om daarna (zonder te hoeven kruisen met lijn 8) rechtsaf te slaan het Stationsplein richting Vrederust op te rijden.
Lijn 8 stond toen links op het oude eindpunt van lijn 9 om (zonder te kruisen) linksaf te slaan richting Scheveningen.

Rinus | 6-12-2012
Voordat nostalgie de overhand gaat kringen, zo geweldig waren die toenmalige woningen langs Parallelweg en Stationsplein ook niet... Verder ben ik niet zo ontevreden met het feit dat je nu rechtstreeks uit tram naar het station kan (en omgekeerd), zonder het risico te lopen onder een auto te geraken. En een tramhalte zonder fatsoenlijk halteperron komen we nu op het HTM-net gelukkig nauwelijks meer tegen.

Frans van Meerwijk | 6-12-2012
Wat leuk, dat deze foto weer boven komt drijven: de foto met H25 is zonder meer ouder, maar deze twee foto`s geven samen toch wel een mooi beeld van een vroeger HS
Ik kan me voorstellen, dat menig geboren Hagenees heel verdrietig wordt, als hij ziet wat er in de loop van de jaren allemaal verkankelemiend is... (dat heb ik namelijk zélfs als "import" al

john meijer | 5-12-2012
dat was mijn opa daan singerling

john meijer | 5-12-2012
ik weet wel dat bij de tram halte mijn opa stond met bloemen

robert55 | 3-1-2012
Is dat overloopwissel wel compleet?
Ik heb het gevoel dat het in het linkerspoor na een paar decimeter is afgekapt. Dat zag je vroeger wel vaker, ook dichtgelaste kruisstukken.

De betonnen abri is niet helemaal standaard. Normaal zat er glas in [als het niet was stukgegooid]. Deze is met platen dichtgemaakt. Ze boden niet beel beschutting, maar je kon er wel een forse lichtreclame [Kodak, bestaat ook al bijna niet meer] op kwijt

Betweter | 3-1-2012
En zie ook het rode vlak op het haltebord, voor buslijn 18s

rsg | 3-1-2012
de halte aan het trotoir is lijn 18 kijk naar de bovenleidingmast daar staat een bord 9 12 18 ..boven de abri.

Voogd | 3-1-2012
Was de bushalte rechts op de stoep voor lijn 18?

Frans van Meerwijk | 3-1-2012
@ Frank Faber:
Jazeker , en tenminste in model zijn beide soorten bewaard: Dat betonnen geval is er van de firma Mastica (in kunststof) en die rechter is/was de voorloper van de huidige Publex(?)-gevallen. Vroegâh, toen dhr. Schoenmakers nog zijn modelspoorwinkel in de Van der Vennestraat had (HTM had nog PCC's in crème ) had hij witmetalen bouwpakket-modelletjes van dit type abri. Ik heb nog zo'n bouwpakket en moet dat nog steeds eens dupliceren in giethars en de diverse varianten bouwen...

Tiktak | 2-1-2012
Het overloopwissel is ook nog zichtbaar, zie ook de bovenleiding.

Martin van Riel | 2-1-2012
Lijn 9 reed vanaf 01 September 1974 door naar Vrederust via de Oranjelaan en het oude eindpunt van lijn 9 zo het stationsplein op gereden. Je kunt het ook zien aan het wissel op de voorgrond dat ligt in de kromstand. Later is het verbindings spoor op het Rijswijkseplein aangelegd en kon lijn 9 die route volgen.
De serie 2100 was op dat moment nog geen half jaar oud!

robert55 | 2-1-2012
Alle drie koppelstellen hebben en 2100 als tweede wagen. Ze zijn nog heel nieuw en hebben nog de oorspronkelijke achterruit die naar beneden kon worden gedraaid. Dat beviel niet, werden aan de achterkant door een half schuifraam en aan de voorkant [misschien niet bij alle] door een vast raam vervangen. Ook het meest linkse spoor werd [na de opheffing van de forensendienst naar Wassenaar in 1961 zelden meer gebruikt.

roel glas | 2-1-2012
Dit is inderdaad de standplaats van lijn 11 heb hier heel vaak gedriehoekt lijn 11 heeft nog een tijd de lijsterbes als remise gehad. samen met 3 en 12 ..
als beveiliging ging links naast de tram een waarschuwingslicht branden dat aangaf dat er een tram naderde. want links was geen spiegel aanwezig op de tram.
Het huisje links waar die dames lopen was een ruimte voor de chef van dienst die continu aanwezig was,,het heeft ook nog dienst gedaan als kaart verkoop en er was een toilet aanwezig.

Richard Velthuysen. | 2-1-2012
De meest rechter tram moet inderdaad en koppelstel van lijn 11 zijn, dat driehoekte vanuit de Jan Blankenstraat en achteruit reed tot het punt op deze foto. Daar stond hij weer gereed voor vertrek richting Scheveningen. Ik kan mij nog wel herinneren, dat ik op genoemd punt op lijn 11 stapte. Het 3e spoor achter deze tram 11 was dus inderdaad ongebruikt.

FransW | 2-1-2012
@Frank Faber: lijkt mij geen PCC van lijn 12, eerder een koppelstel (1300+1300 of 1300+2100) op lijn 11. Als je goed kijkt, zie je namelijk twee gele PCC's achter elkaar staan.

In dit verband is het goed te weten dat pas op ma. 03.11.1975 lijn 11 een nieuwe vertrekhalte kreeg aan de Stationsweg, direkt tegenover de hoofdingang van het station Hollandse Spoor en een keerlus lopend vanaf het Stationsplein - Zuijlichemstraat - Hofwijkckplein - Oranjelaan - Stationsweg.

Met de komst van PCC-materieel op lijn 11 op zo. 31.10.1965 werd de standplaats van lijn 11 onder de overkapping van station H.S. (straatniveau) buiten dienst gesteld en werd voortaal gedriehoekt via de keerdriehoek Stationsplein - Jan Blankenstraat. Om deze reden bevond de vertrekhalte van lijn 11 zich op het Stationsplein tussen de Jan Blankenstraat en de Kraijenhoffstraat. Dat is dus bij de voorste abri geheel rechts.

veiligheidsman | 2-1-2012
@ dhr. faber ik denk niet dat het buitenste spoor gebruikt werd want er lig aardig wat rommel in het spoor

en anders zie ik dat verkeerd

Frank Faber | 2-1-2012
Hier is echt veel veranderd m.u.v. Hollands Spoor. Zie ik nu twee verschillende soorten abri's? En waarom zet die bloemenkoopman zijn waar op de tramrails? Lijkt me niet echt handig. Moet hij kort daarvoor gedaan hebben want er is nog net een PCC lijn 12 langs geweest.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7644


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!