Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Eerste GTL`s nu echt gesloopt, 3051 bijt het spits af
vier foto's van Kees Pronk d.d. 7 januari 2012
Kijk voor meer foto's op www.digitaletram.nl

Zie ook Eerste 3 GTL`s (3003, 3007 en 3051) afgevoerd naar de sloper

Piet. | 22-1-2012
@Appie,Betweter,Niels,Ricardo
De toekomstige juridische relatie gemeente Den Haag - HTM.

http://zbs.denhaag.nl/risdoc/2001/RIS084460.PDF

mibia | 22-1-2012
Ik dacht dat de HTM in de spits materieel krap zat?
Of staat er zoveel GTL's aan de kant ergens opgeslagen?
Of is het wachten totdat lijn 2 haar diensten, met de RegioCitadissen gaat rijden? Ergens zomer 2012

Koos | 22-1-2012
Tja dit jaar volgen er nog meer......

Betweter | 12-1-2012
@sebas: dat gaat niet ...

Sebas | 11-1-2012
veiligheidsman | 10-1-2012
@sebas 2 GTL8-1 voertuigen aan elkaar koppelen dan hebben we het wel over een lengte van ongeveer 60 meter

en de meeste haltes zijn hier niet voor geschikt

Ik kom zelf uit Nieuwegein en daar rijden de trams gekopeld tot een lengte van 60 meter.
Ik kom paar keer per jaar in Den Haag en Schreveningen ( me lievelings strand) En als ik dan in de tram zit in de zomer dan is die tram bom vol.
Meschien dat de gemeente Den Haag de tram haltes op de druke lijnen kan verlengen zo dat er 2 a 3 trams kunnen stoppen bij de tram halte.
En dat je GTL trams die moter technisch is afgeschreven om kan bouwen tot een bij wagen waar mensen in vervoert kunnen worden.

Betweter | 11-1-2012
@Ricardo: kijk eens op de website van HTM bij Over HTM ...

Www.htm.net is trouwens het adres

niels | 11-1-2012
@ricardo omdat de aandelen van de nv in handen zijn van de gemeente. dat is heel wat anders dan dat de htm onderdeel is van de gemeente. even googlen op 'aandelen aan toonder' en 'naamloze vennootschap'voor de details

Betweter | 11-1-2012
@Ricardo: waarom vraag je dat aan mij? Jebgelooft memtoch niet, ga dan zelf op onderzoek uit. Begin bij Google, dan komt net vast goed.

Appie | 11-1-2012
@Ricardo, de HTM is altijd een NV geweest, nooit een gemeentebedrijf. Dat de gemeente nu 100% van de aandelen heeft, wil nog niet zeggen dat het een gemeentebedrijf is.

ricardo | 11-1-2012
@betweter
als de gemeente 100% aandeel htm heb

hoe kan het dan dat de htm een geprivatiseerd bedrijf is

Leon | 11-1-2012
Prachtige foto's, werd tijd dat die dingen naar die staat gingen ze zijn al hoogbejaard...

Amazing

Betweter | 11-1-2012
@veiligheidsman: niet alleen de haltes zijn er niet voor geschikt, ook de GTL is er niet voor geschikt. Het klikt leuk, maar het is technisch niet (lonend) uitvoerbaar.

Betweter | 11-1-2012
@Ricardo: de Gemeente Den Haag heeft 100% van de aandelen van HTM in handen, geen 51%.

veiligheidsman | 10-1-2012
@sebas 2 GTL8-1 voertuigen aan elkaar koppelen dan hebben we het wel over een lengte van ongeveer 60 meter

en de meeste haltes zijn hier niet voor geschikt

ricardo | 10-1-2012
wat ik eruit begrepen heb is de htm geprivatiseerd bedrijf alleen heeft gemeente den haag 51% aandeel in de htm

zoals de gemeente den haag ook 51% aandeel in de haagse milieu services (hms) ook een geprivatiseerd bedrijf

van de htm kan ik het fout hebben corigeer me als ik het verkeerd heb

Betweter | 10-1-2012
@B. Albarda: het komt wel voor dat de opdrachtgever eveneens eigenaar is van het materieel, zoals bij de BRU (Bestuurs Regio Utrecht). Deze hebben (voor zover ik heb begrepen) inmiddels zowel de bussen als trams in eigendom en stellen deze ter beschikking aan de vervoerder.

Maar "bij ons" is dat dus niet zo Zeker voor bussen is het trouwens geen gek idee, zo voorkom je dat er elke 6 à 8 jaar bussen die nog niet zijn afgeschreven, de verzadigde tweedehandsmarkt op worden gegooid ....

Koos | 10-1-2012
Ze hebben in iedergeval langer gereden dan de laatste serie pcc cars....
Aan alles komt een einde

Loek Seuneke. | 10-1-2012
Voogd, gewoon even de Railhobby lezen.

JWB | 10-1-2012
In Amerika (USA) rijden inderdaad nog PCC's rond maar dat zijn in hoofdzaak trams op historische of touristische tramlijnen. Bijvoorbeeld de F-line in San Francisco. Dat is een tramlijn die geheel met old-timer trams wordt bereden. Erg leuk om te berijden. Bv heen naar Fishermans Wharf met de kabeltram en met de F-line terug. Dan nog even met de gewone tram, trolleybus of BART (ondergronds) verder. En dat alles met een (papieren) dagkaartje voor een paar dollar !! De PCC's zijn 50 of meer jaar oud echter geheel gereviseerd. En het kost ze daar ook de nodige moeite (door vrijwilligers) om die op de baan te houden. Lees maar eens op de volgende website //www.streetcar.org/

Appie | 10-1-2012
@Dick van Rooyen: gemakshalve maar een paar dingetjes vergeten?
Er zijn haast geen onderdelen meer voor deze trams. Welk bedrijf in Nederland kan 140 trams restaureren zonder materieelkrapte? Rolstoelers en moeders met kinderwagens willen ook met het OV. De nieuwe trams hebben meer capaciteit en GTL's kan je nu eenmaal niet koppelen.
Voor de rest heeft u gelijk.

tram | 10-1-2012
okey ik had dat altijd gehoort van anderen dus ja maar maak niet uit hqhahah wij zijn hier allemaal omdat we de zelfdee hobby hebben ja toch

Dick van Rooijen | 10-1-2012
Ik weet niet of iemand van jullie ooit al eens in het oostblok is geweest.Maar
de tramstellen die hier al jaren in het museum staan,rijden daar gewoon nog elke dag rond. Net zoals de PCC cars rijden nog steeds rond in de VS.
Dit is puur kapitaalvernietiging. Opknappen die dingen en rijden maar.
Niet weer nieuw materieel voor de grote bazen. status genaamd.
Oude trams weer opknappen leverd meer werkgelegenheid op in dit land.

B. Alberda | 10-1-2012
@tram: zo werkt het dus niet. Een vervoersmaatschappij is juist tegenwoordig een individueel opererend bedrijf dat 'op eigen benen moet staan'. Dat houdt dus in dat je weliswaar van het Rijk, het Stadsgewest en gemeentes subsidie kan ontvangen, maar niet dat zij voor jou de voertuigen gaan inkopen en dat je het daar dan mee moet doen. En al helemaal niet één gemeente, de HTM is weliswaar 'Haags' maar opereert in meerdere gemeentes, het is een kinderlijke gedachte om te denken dat de gemeente Den Haag alles zou betalen en dat de overige gemeenten 'gratis' kunnen meeliften of iets dergelijks.

Kijk ook maar naar de spoorwegen: NS Reizigers, Arriva, Syntus, Veolia enzovoort kopen hun eigen treinen en rijden diensten die de overheid voor ze aandraagt (in overleg maar toch). Of dacht je dat het Rijk de treinen voor de NS kocht en bijvoorbeeld de provincies Friesland en Groningen de treinen voor Arriva?

Kortom: je hebt ergens de klok horen slaan maar je weet volgens mij niet bepaald waar de klepel hangt. En dat geldt ook voor de sloop van de GTL's in de Binckhorst, die sloperijen zijn al lang geleden daar vertrokken...
P.S. Ik bedoel dit echt als opbouwende kritiek, niet om ruzie te maken, maar soms een hoofdletter, punt/komma en een spellingscheck gebruiken zou misschien ook handig zijn.

Appie | 10-1-2012
@Tram, RR-voertuigen zijn ondergebracht in een aparte BV van HTM. De nieuwe trams worden ook daarin ondergebracht. Ik weet niet of de overblijvende GTL's daar ook in ondergebracht gaan worden maar dat lijkt mij logisch. De gemeente is alleen enig aandeelhouder van HTM.

@JWB: tijdens de receptie t.g.v. 100 jaar elektrische tram heeft de toenmalige directeur Kaper al symbolisch een GTL overgedragen in de vorm van een zilver model. Een echte gaat er komen voor het HOVM.

tram | 10-1-2012
hoe dat zit weet ik echt niet maar als je als bedrijf heb en je heb zoveel schruld dan moet je niet denken dat je nieuwe trams kan komen en dat kan den haag wel die stelt geld tot zich beschrikking om trrams te kopen alleen htm mag kiezen welke zij willen mee gan werken als het maar in het buget past

tram | 10-1-2012
de trams en de rr zijn tebeschrikking gestelt door den haag voor de htm maar al zou bijvoorbeeld een ander trams over nemen daan hebben ze de trams

Betweter | 10-1-2012
@tram: Dan ben ik toch wel benieuwd waarom HTM de trams als kapitaal op de jaarrekening heeft staan ... Kijk maar eens in jet jaarverslag

tram | 10-1-2012
betweter de trams zijn betaalt door den haag htm maak er alleen gebruik van want al zou htm het tram verkeer kwijjt zijn dan blijven ze met de trams zitten dus de trams zijn eigendom van den haag

Betweter | 10-1-2012
@tram: hoe kom je er bij dat de trams van de "Gemeente Haaglanden" zijn?

De GTL's (en RR voertuigen) zijn eigendom van HTM en er bestaat niet zoiets als de "Gemeente Haaglanden", wel een "Gemeente Den Haag" en een "Stadsgewest Haaglanden". De Gemeente Den Haag is eigenaar van HTM, het Stadsgewest Haaglanden is opdrachtgever.

tram | 10-1-2012
controleur ja waar op de bickhorst weet ik niet maar dat heb ik gehoordt van mensen dus. het kan ook indd in rotterdam daar hebben ze ook genoeg sloopbedrijven haha mar goed ik had vroeger wel een oude betaaltafel uit een pcc dus als je wwat wil hebben ga dan indd effe lang de htm

controleur | 10-1-2012
@tram

Nou waar zouden ze op de binkhorst de trams moeten slopen???
Pametex is al sinds 2006 weg daar en alle andere sloop bedrijven moeten daar ook zeer spoedig weg

vrees dat we er niet 1 2 3 achter komen of iemand moet dit per ongeluk melden
de geruchten gingen is Rotterdam maar meer is er niet bekend gemaakt en mogelijk is het toch beter zo
aangezien er alleen maar mensen bij de sloper op de stoep staan om onderdelen te halen en die brengen veel gevaar met zich mee
de sloper moet hier ook extra goed op letten

als je dan onderdelen wil hebben meld je dan bij de htm en hoop op een goede afloop (of loop eens op zichtenburg langs)

JWB | 10-1-2012
Jongens, dit is gewoon oud roest. Weinig sentimenteels. En er zijn er nog genoeg over. Uiteraard is het wel gewenst om 1 of meer exemplaren te bewaren. Het HOVM zal zich daar bijtijds hard voor moeten maken en zorgen dat de beste overblijvers t.z.t. een museale bestemming krijgen. Maar op dit moment heeft het weinig zin om je op te winden over deze pakketjes schroot. Kijk als het nu de laatset tweelingstellen van de NZH waren geweest lag het verhaal wat anders .......

tram | 10-1-2012
piet nee de trams waren al zo kapot dat dat niet mogelijk was en all zou dat wel kunnen gaat dat geld wat ze ontvangen van die trams naar de gemeente want de trams zijn eigelijk eigendom van gemeente haaglande htm krijg ze om mee te werken maar eeigelijk zijn de tram van gemeente haaglande

Piet. | 10-1-2012
Was er geen mogelijkheid om ze door te verkopen aan het Oostblok
Ontwikkelingshulp via de HTM Kunnen ze met dat geld hier conducteurs betalen op de tram voor de sociale veiligheid Zo verdien toch nog wat aan de ''marktwerking'' in het OV

tram | 10-1-2012
de onderstellen gaan ook gesloopt worden want ze hebben gewoon de slechte er onder gezet en zoveel mogelijk dingen eraf gehaalt die ze eventuweel nog kunnen, volgens een hoop mensen zijn ze gewoon gebracht naar de brickhorst

E.Wethmar | 10-1-2012
Watgebeurt er met de onderstellen (lees wielen) e.d.?
E.Wethmar

Voogd | 10-1-2012
We mogen niet weten waar het is want de sloperij verwacht dan dat er honderden fotografen komen.... Kees Pronk weet dus wel waar het is...

Jeroen | 10-1-2012
Relatief weinig roest aan de onderkant, valt mij op.

tram | 9-1-2012
sebas is wel een leuk iedee maar de halte´s zijn daar niet op gebouwt dus dan wordt hem dan niet echt en je moet ook rekening houden met ruimte want als straks over 2 jaaar de nieuwe trams komen moet er ook ruimte zijn. en er is nog een reden de 3051 hadden ze al kaal geplukt voor andere trams te repareren want niet alles kunnen ze niet meer bestellen want de trams zijn toch 25 jaar oud en ouder dus ja de 3051 kon zowieso niet meer gemaakt worden en de 3003 en 3007 had een ongeluk gehad en was niet meer de moeite om te repareren. maar je heb wel gelijk het is wel erg zonde

Sebas | 9-1-2012
Ik vind het jammer dat die 3 trams zijn gesloopt.
Als het aan mijn had gelegen had ik ze omgebouwd tot moterloze bij wagen en achter een ander GTL tram gekopeld laten rijden op de meest druke tram lijnen.
Zo dat je de tram die eigelijk is afgeschreven moter technisch toch kan gebruiken maar dan als bij wagen.

coos | 9-1-2012
wat zonde van die mooie bel (foto 3). Had ik best willen hebben......

Frans van Meerwijk | 9-1-2012
Sorry, ik hou niet van dit soort plaatjes... Ik weet ook wel, dat aan alles een end komt, maar de "brandfoto's" van 's-Gravenmade deden mij altijd al pijn; dit ook...
Misschien "laf" of "verdringing", maar de melding zonder verdere plaatjes van afvoer of sloop is voor mij ruim voldoende...
Inderdaad, Trams zijn voor mij Emotie (en met Kerst eet ik alleen een 'anoniem konijn', niet mijn eigen Flappie )

Stefan | 9-1-2012
Die zien we nooit meer ..... terug.

Jeroen | 9-1-2012
Weg is weg....

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6096


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>