Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Valkenbosplein met lijn 3 (52-684) richting Markenseplein
fietsers ruim in de meerderheid, 1e helft jaren '50


Hans Klomp | 21-11-2016
Beste meneer De Leeuwe,
Dank u wel voor uw herinneringen en wat fijn dat u er nog wel bent.

de leeuwe | 17-11-2016
goedenavond, mijn naam is de leeuwe ,overlevende v.d sjoa. de hoedenzaak op het valkenbospl.was van een zekere neleman , mijn ouders vluchtend uit amsterdam is mijn vader onder de naam neleman hoeden stomerij naast ons was kapper marijnen ik sliep voorde razzia`s onder een hoedenplank op de grond, het heeft alleen niet geholpen, mijn ouders en familie zijn omgebracht in sobibor, met vriendelijke groet e, de leeuwe ,schoolstraat 47 9187 jm in bedum,

RF. van Rosevelt | 31-7-2016
Ik ben al in 1964 uit Den Haag vertrokken, waar ik vanaf 1948 heb gewoond op twee adressen van waaruit ik dagelijks over de LvM naar verschillende scholen moest fietsen.
Daarom waardeer ik deze foto heel erg;zeer herkenbaar!


Jaap van Santen Sr. | 12-5-2016
12 mei 2016: n.a.v. Jan van Staalduinen d.d. 13-1-2012 met "de enige constante factor" teken ik hierbij aan dat op nr 11 een nog constantere factor is gevestigd en wel een familiebedrijf sinds 1923 n.l. Toegepaste Kunst: interieur-architectuur.

wil leebeek | 1-2-2015
Deze ansichtkaart is uit het voorjaar 1953.

De fotograaf heeft op vrijwel hetzelfde tijdstip ook een foto gemaakt van 1003 op lijn 14 richting Scheveningen en 41 +664 op lijn 3 komende vanaf het Staatsspoor.

Op beide ansichten zitten 2 oudere dames op het bankje.

Voorts is de aanhangwagen van lijn 3 achter de 52 niet de 684 want die reed op lijn 6 en had Coca Cola reclame. Deze aanhangwagen heeft reclame voor Faam
pepermunt.

P.S. | 30-1-2015
@Kees de Ridder Gezien het merk Three Castles zal cigarettes hier wel engels zijn.

Jaap van Santen sr | 29-1-2015
Vroeger zat Korlvinke naast Lissone Lindeman op de L.v.M. Deze sigarettenzaak werd gedreven door een echtpaar met één dochter.Het echtpaar is lang geleden overleden. Nu wordt deze naam gebruikt door de zaak op de hoek L.v.M./Beeklaan.
Naast de oude Korlvinke was er toen een zaak gevestigd van de bekende fa. Krul.
De bloemenzaak van de fa. Nederlof was destijds gevestigd op het Valkenbosplein 1 en op nr 3 was Slagerij Blonk te vinden. Op nr 6 zat Eigen Hulp en op nr 7 een slijterij De Beuk, gedreven door het echtpaar Nolting. Op nr 10 vond je de bloemenzaak van de fa. Teunissen en op nr 11
zit sinds 1923 Toegepaste Kunst, interieurarchitectuur. Op de tegenoverliggende hoek de kruidenier Liesker met de dames Boon. Op nr 12 fietshandelaar Fongers en op de hoek met de L.v.M. eerst Jamin, later Albert Heijn. Daar tegenover op de L.v.M 2 bakkerijen naast elkaar:
Hus en Paul C. Kaiser. daarnaast een hoedenzaak, later de Hotam.

Axel Smits | 12-12-2012
Ik woonde in de Esdoornstraat en ging vanaf 1949-1955 naar de Galvanischool. Mijn route via Thomsonlaan, het Valkenbosplein links de Beeklaan rechts de Galvanistraat. Rechts op de hoek van het Valkenbosplein en de Beeklaan de sigarenwinkel van Korlvinke, links reisbureau Lissone Lindeman. Links op de voorgrond de taxi-standplaats. Foto met voor mij herinneringen uit de zorgeloze periode van een kind.

Kees de Ridder | 15-1-2012
Zo'n foto werpt ook een ander licht op het tijdsbeeld van toen. Zien jullie ook de mannenmode van de lichte regenjas en de sigarenwinkel met Engelse merken en Franse worden zoals cigarettes. Dat zag ik ook heel lang in straatnamen, zoals Princessegracht. Dan de meeste auto's nog met de kleur zwart en al die fietsers, die nog geen last hadden van bromfietsen en scooters. Ja en zo kan ik wel even doorgaan. De banken van de Gemeente Den Haag, waar de fik nog niet is ingestoken en die politieagent, leunend tegen een paal, die denkt, zet er een stoplicht, dan kan ik naar huis!

Hans Kindt | 13-1-2012
@Jan van Staalduinen. Ging je daar gisteren nou met of zonder je vader een harinkje happen? In elk geval: die zelfde gewoonte had mijn vader met mij op vrijdagavond bij het al vele jaren niet meer bestaande visstalletje bij het plantsoen hoek Copernicuslaan/Fahrenheitstraat. Daar stond een oud Schevenings echtoaar waarvan de vrouw mij altijd met open armen ontving met de kreet "dag lieve schat!" Na schooltijd ging ik er dan ook regelmatig even langs, ook zonder mijn vader, en zo kon ik dan wel eens een gratis haring verschalken. Sweet memories! Ik herinner me dat ik tijdens die "haringsessie" opeens straaljagers op zeer grote hoogte zag overvliegen, alleen zichtbaar door hun condensstrepen. De maan scheen en de zon was nog niet onder. Het leek alsof de straaljagers naar de maan toe vlogen en dus zei ik tegen de visboer: "De Amerikanen proberen de maan te raken met hun raketten!" De visboer beaamde dat! Het was ook de geheimzinnige tijd van de Spoetnik, professor Plano (Morgen gebeurt het) op de TV en de Expo in Brussen met het Atomium.

Hans Kindt | 13-1-2012
Mijn kleutertijd dus. Ik woonde hier nog geen kilometer vandaan en dit is dus duidelijk de avond- of zaterdagmiddagspits. De tijd dat "alle Pappa's uit kantoor kwamen" (en ik dan vaak op de uitkijk stond). De Pappa van mij is ondertussen al 24 jaar en 2 dagen dood. Hij zou anders eind vorig jaar 97 zijn geworden. Wat een beelden uit die in veel opzichten tot zorgeloze tijd. Als de schilderijen van mijn vader niet aan de muur hingen zou ik bijna denken dat die tijd er nooit was geweest.

Hans Klomp | 13-1-2012
Links woonde in deze tijd Arie Ligthart, banjo-speler van de Dutch Swing College Band.

Hans (Zoef) | 13-1-2012
Daar heb ik ook menig harinkje weggewerkt, iedere Donderdag en dan minstens 3 stuks. Dat vele jaren achtereen en ik ben ook daar terecht gekomen door met mijn vader op de fiets daar even een pitsstop te maken, is toch minimaal 65 jaar geleden!

Jan van Staalduinen | 13-1-2012
En tegenover de bloemenwinkel (nu inleverpunt voor al uw goud) de enige constante factor: de haringtent van familie Rog. Zestig jaar geleden ging ik al met pa een harinkje happen. Maar ook gisteren nog. De tent evolueerde iets, de kwaliteit bleef steeds even hoog!

coos | 12-1-2012
Ook toen lijn 3 na de oorlog weer naar Duindorp reed (per 31 okt.1946) eindigde de rit op de Duivelandschestraat, maar sommige Ombouwers filmden al Markenscheplein, terwijl de keerlus daar pas per 21-12-1951 in gebruik kwam.

Gezien de massa fietsers (avondspits) op de foto dateer ik deze rond 1950, of zelfs iets eerder. Want de bloemenwinkel helemaal links zat er toen ook al.
Op de volgende hoek het reisbureau van Lisonne Lindeman.
De auto's links onder staan op de taxi-standplaats, en die twee mannen daar staan te wachten tot de telefoon gaat.......

LEO | 12-1-2012
Eerste helft 50er jaren lijkt mij correct. De 52 had van 1951 tot 1955 de dakreclame van Venz.
Mooi tijdbeeld trouwens, met reclames van verdwenen en vergeten merken.

Hans (Zoef) | 12-1-2012
Daarvoor hebben lijn3 en lijn 12 nog een tijdje de Vogelkersstraat als begin/eindpunt gehad.

erven sleeboom | 12-1-2012
Lijn 3 ging pas vanaf 1 december 1955 weer naar de Kwartellaan.

Antonm Zonneveld | 12-1-2012
Richting Markenseplein? Kwartellaan toch? Dat zoeken we op.....

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2274


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!