Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Limburger 89 richting Wassenaar bij Viaduct Leidschestraatweg in 1961
foto van Henk Odendaal uit de collectie van Frank Faber


John van den Berg | 2-2-2012
htmpcc @ Bedank voor de terecht wijzing dit is voor mij nieuw dat hij nog een broer had het is zo,n 40 jaar geleden eindelijk het kwartje gevallen

htmpcc | 29-1-2012
@John van den Berg:
Er zijn twee Louwman-broers m.b.t. het voorgaande.
De heer E. Louwman hield zich bezig met Dodge aan de Lekstraat en is nu importeur van o.a. Toyota en eigenaar van het automuseum aan de Leidsestraatweg en sinds kort Hessing.
De heer J. Louwman, zijnde een vogelexpert, en zijn vrouw waren eigenaar van de toenmalige Dierentuin in Wassenaar en zijn, voor zover mij bekend, niet betrokken bij het autogebeuren.

John van den Berg | 28-1-2012
Het dierenpark Wassenaar was eigenlijk min of meer een Hobby van mevr Louman De heer Louman was de auto Dealer van Dodge auto,s uit de garage Lekstraat zij reed wel eens met een aapje op haar schouder op de fiets door het park.

coos | 27-1-2012
Wij reden, als we naar het dierenpark Wassenaar gingen, met lijn 1 (en later met 15) tot de Bosbrug, waar we overstapten op de tram naar Wassenaar tot de Stoeplaan.
Daarna was het niet zover meer lopen via de Kerkenboslaan naar de Rijksstraatweg. Op dat stuk stonden prachtige grote beukenbomen waar we eind oktober beukenootjes gingen 'rapen', zakken vol.

LEO | 27-1-2012
@RSG de tekstschrijver was Evert Werkman een journalist van het Parool. KUHN is overigens in 1966 overleden

John van den Berg | 27-1-2012
Wij gingen na de oorlog ook naar de dierentuin met de tram lijn4 van af de Hildebrantplein naar de Zijdeweg van daar met een lange paarden wagen naar het dieren park Wassenaar en als je die miste moest dat hele eind lopen dan kwamje half af gebrand aan en dan nog de speeltuin en de rondwandeling langs de beestjes daarna weer lopend naar de tram waar je tijdens de rit als je tenminste een zitplaats kon bemachtigen weer een beetje op adem kwam maar toch een leuke dag had.En om het niet afteleren van af de tram de hele Troelstrakade af lopen naar huis .Na avondeten vroeg naar bed waarje dan de eerste achtuur niet meer wakker werdt.

rsg | 27-1-2012
PS: Pieter Kuhn was overigens niet de schrijver van de tekst maar de bedenker en tekenaar.

rsg | 27-1-2012
Deze kiosk op de foto is geen orginele hako kiosk.
deze waren heel anders van bouw.en op ieder kiosk stond het logo van de haagsche courant.Die kapitein rob strips kocht ik ook die waren toen in 1950 F 0,75 cent wat toen een boel geld was in die tijd ....maar ik bezit nog alle delen ook de laatste die niet helemaal compleet is ,wegens het overlijden van de schrijver...

Gegroet:

rikky | 27-1-2012
Prachtige foto. En wat een herinneringen roept ook deze foto weer op.
Met deze tram als kind, naar de Dierentuin Wassenaar. Die is ook allang weg.
Met de 'Gele' gingen wij ook naar het ziekenhuis in Leiden, een engelse logee opzoeken, die met een hollandse fiets gevallen was in Wassenaar en een gebroken arm aan het voorval overhield.
Als je er oog voor hebt is een grootdeel van het tracé nog na te gaan.

B. Alberda | 27-1-2012
Zover ik weet was in 1961 op het tracé van de genoemde voormalige spoorbaan Loolaan - Scheveningen al de Landscheidingsweg geopend. De halte op de foto was daardoor in plaats van een belangrijk knooppunt voor de Wassenaarse forens die van en naar HS en Rotterdam Hofplein reisde met de trein een saaie 'buurthalte' geworden.

Gerard van Tuyn | 27-1-2012
Beste John, deze tramlijn had, in 1961, het eindpunt in het centrum van Den Haag op de Turfmakt. Naar Scheveningen reed een trein en die overbrugde de HTM tramlijn Den Haag-Wasenaar/Leiden bij het viaduct Leidschetraatweg waar de tram vlakbij is. Naar Scheveningen reden van de HTM enkele stadslijnen en natuurlijk de Blauwe van de NZH(TM) waarvan het traject Malieveld-Scheveningen op tijdstip van de foto reeds was opgeheven. Overigens was de spoorlijn naar Scheveningen op het tijdstip van de foto ook reeds opgeheven.

Dick | 27-1-2012
Krantenkiosken, er waren er veel meer in de stad. Ik herinner mij de kiosk op de hoek van de Carel van Bylandtlaan en de Raamweg bij de halte van bus R, later 27 en nog later 5. Er stond er ook een in het plantsoen langs de van Hogenhoucklaan ter hoogte van de Ridderlaan. We kochten er strips va Ollie B. Bommel, Kick Wilstra, Kapitein Rob en Dick Bos...lang geleden.

busgek | 27-1-2012
Krantenkiosken zie je ook niet meer. Er was er ook eentje in de Anna Pauwlonastraat, halte van bus 22 Bazarstraat, op het pleintje. Gezellig.

John van den Berg | 27-1-2012
PS daarvoor was het een spoorbaan naar Scheveningen met een stationnetj net over de brug aan de Haagse kant.

John van den Berg | 27-1-2012
Mooi plaatje die oude trambaan maar volgens mij liep hij door naar Scheveningen en de Wassenaarder ging rechtsaf.Hij kruiste de Buurtweg en is nu een autoweg .

Adje | 27-1-2012
én een tram richting Den Haag

Anton Zonneveld | 26-1-2012
Ik ben stom verbaasd dat ik nog steeds foto's op deze website tegen kom, die ik nog nooit gezien heb. Prachtig!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6893


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>