Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
DAF/Hainje 390 van lijn 25 op de Turfmarkt d.d. 19 september1981
foto van Ruud van Aarle


Voogd | 12-3-2012
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fluwelen_Burgwal luchtfoto van de Fluwelen Burgwal met situatie in de jaren 1990 voor sloop van alles rond de Staatsdrukkerij

Tom Jansen | 11-3-2012
HEt transitorium rechts op de foto is uitgekleed tot de constructie (zoals Robert55 al aangeeft) en daarna weer opgebouwd tot wat we nu kennen als de Haagse tieten (het ministerie van VWS).

LEO | 10-3-2012
@ Tokke. Het was daar inderdaad een zootje. Ik heb begin 60er jaren in die buurt op school gezeten en gewerkt. Wat mij toen al opviel was de enorme verpaupering, of er net een bombardement was geweest.
Een impressie van o.a. het lummesgebouw en de Boskantkerk is voor liefhebbers nog op film te zien op de site van het gemeentearchief
via onderstaande link. Veel plezier
http://www.haagsefilmbank.nl/archives/2489

robert55 | 10-3-2012
Kerk heette Boskantkerk, zit nu op de Fluwelen Burgwal, laag gebouw in de kijkrichting links. Naam komt van de idd weggebombardeerde kerk aan de Prinsessegracht [wat de naam begrijpelijker maakt].

Voogd | 10-3-2012
@sjoerd. De ex-Staatsdrukkerij is verbouwd tot kantoor en de oude ingang is een garage-ingang geworden. Alleen het hoofdgebouw is bewaard, de achtergebouwen zijn alle gesloopt. Rechts op de foto naast de Staatsdrukkerij staat nog een oud stadspaleisje waar de Orde van de Vrijmetselaars heeft geresideerd. Dat is ook verbouwd; er zit nu e.o.a. vage overheidsinstelling in. Daar rechts van heeft de HTM nu haar hoofdkantoor. De kerk boven de Amerikaanse slee die op de stoep staat en rechts van het TRAM-bordje was de noodkerk van de Boskerk. Hoek Korte Houtstraat/Fluwelen Burgwal. De Boskerk was een RK-kerk en volgens mij ter vervanging van de weggebombardeerde kerk die op de Prinsessegracht stond. Wat bijna niemand weet is dat de Fluwelen Burgwal feitelijk pas ophoudt bij de Korte Houtstraat. Waar de 1100 van lijn 1 staat is de lokatie van de vroegere Wijnhaven. Ze hebben nu de tochthoek waar de nooit afgebouwde klaphekken en pollers staan, waar nu 9 en 15 die S-bocht maken om de Resident onder te schieten, en waar je lekker gratis kan parkeren, Wijnhaven genoemd.

erven sleeboom | 10-3-2012
Het was een afzichtelijke plek, zeker, en die rode standaardbussen hebben me ook nooit zoveel "gedaan" (PCC's wel, mits niet knalgeel), maar de grootste bak is die Amerikaanse stationwagon.
Wat is dat er voor één?

tokke | 10-3-2012
het was eigenlijk een heel lelijk gebied, aldaar, van de foto. ik kan me nog herinneren dat we een tijd lang hier op bus 56 (van westnederland) moesten wachten. later zouden die allemaal hun eindpunt krijgen op het
centraal station.
nog daarvoor stopte de KLM-bus hier, onder het gebouw van lummus. dat waren tijden. niks schiphollijn. mijn oma nam me vaak voor de lol mee naar schiphol en dan gingen we natuurlijk met de bus. ze hadden een zweem van avontuur, die dingen. stopten nergens behalve bij lummus en schiphol, natuurlijk. misschien nog bij de kruising met de huidige N14, in wassenaar.
mijn oma was cool. toen al.
toen ik echt klein was, ik denk dat ik 7 was of zo (1968) wilde ik - wanneer ik met mijn moeder naar de leyweg ging met de bus - wachten tot er "zo'n rode bus aankwam", in plaats van een gele. maf...

robert55 | 10-3-2012
Het gebouw met de punt [boven de bus] is het enige wat nog herkenbaar bestaat [misschien alleen de gevel]. Het staat aan de Fluwelen Burgwal. Van het Transistorium [torenflat rechts] bestaat alleen nog de constructie. De fotograaf staat denk ik op wat tegenwoordig Turfmarkt heet.

Voor zover ik me herinner was er hier toen geen uitstaphalte meer, Kalvermarkt was voor 1 en 16 de laatste halte.
De gele PCC op de achtergrond rijdt op lijn 1 [dat is net te zien als ik het beeld opblaas]. Ik denk een 1100 [de signaalhoorn is ook net aan zichtbaar], dit si de periode dat ivm werkzaamheden aan de Reineveldsebrug op lijn 1 smalle wagens moesten rijden.

De op dat moment nog rijdende 1000-en hadden nog 11 dagen te gaan

sjoerd | 10-3-2012
Het gebouw met dat embleem onder de punt daar zat toen de staatsdrukkerij
en het hoofdkantoor v/d HTM staat niet waar vroeger het militaire hospitaal was daar zat de muzenstraat nog tussen.maar de tramsporen lopen over de plek waar het hospitaal toen stond.
Foto is genomen in de richting kalvermarkt.

Hans(Zoef) | 10-3-2012
@ Frans van Meerwijk, kijk op de beeldbank van het HGA en zoek met de term Spuiplein, want zo heet dat tegenwoordig. Vergeefs zal je daar nog een punt van herkenning vinden, het enige herkenbare wat ervan is te vinden is de Nieuwe Kerk n het Spui!

Wim van Es | 10-3-2012
@Jeroenvdt, de foto's moeten wel door iedereen kunnen worden bekeken. Er zijn b.v. ook bezoekers met een laptop of nog een oud beeldscherm (1024x768).

aldo markus | 9-3-2012
Een foto uit de tijd dat ik wat minder vaak in Den Haag kwam. Heb ik het goed als we vanaf de Houtmarkt naar de Wijnhaven kijken, en is dat dak boven de bus het oude militair hospitaal op de plek waar tegenwoordig het hoofdkantoor van de HTM staat?

Jeroenvdt | 9-3-2012
Beste webmaster,
Geweldige foto. Is het eventueel mogelijk de foto's in een iets hogere resolutie te plaatsen? Ik vraag dit omdat er dan vaak zulke leuke details op dit soort foto's te ontdekken zijn.

Alvast dank

Stefan | 9-3-2012
Van de week stond de ex-360 (de voormalige infobus) nog te koop!

@ Rob v.d. Bent: het HBM heeft de 419 i.p.v. de 418. Oorspronkelijk zou de 425 naar het HBM gaan, maar deze bus is geëxporteerd naar Baku.

Frans van Meerwijk | 9-3-2012
O, o, Den Haag wat was het toch mooi...
Een échte degelijke bus (een CSA-I, DAF-DKDL), en twee échte trams, zelfs nog een in beschaafd Haagsche kleur )
Heb ik als "import" de vraag of ik van dit punt nog iets terug kan vinden
De Turfmarkt weet ik wel zo ongeveer, maar verder...

rob vd bent | 9-3-2012
beste charles , bij het haags busmuseum moet je kijken , die hebben de 319 en de 418 bewaard voor t nageslacht

charles | 9-3-2012
Hallo Heren

ja zeker dat was nog eens een echte bus. geen aardgas geen ellende gewoon recht toe recht aan gas geven en remmen.

Vind dit de beste bussen die de Htm heeft aan gekocht.
maar zijn deze bussen nog ergens rij vaardig of zijn deze allemaal gesloopt
kan mij iemand dit vertellen.

gr charles

FransW | 9-3-2012
Achter de 390 een 'duizendje' van lijn 16 (lijncijfer zichtbaar door de rechter achterruit van de 390) op weg naar het eindpunt aan de Turfmarkt met daarachter een 1100 of 1300 van lijn 1.

jeroen van loon | 9-3-2012
mooie foto, van zeg maar de 'achterzijde' van de turfmarkt

Stefan | 9-3-2012
De 390 is op deze foto gloednieuw. Reeds op 8 september 1981 is deze bus in de reizigersdienst verschenen.

Opvallend aan deze bus zijn de kleine vierkante achterlichten. Alle bussen uit de series 341-360, 361-380 en 381-400 hadden deze achterlichten.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3649


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 17 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!