Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Scheepersstraat hoek Schalk Burgerplein ca. 1935
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Hervormd wijkgebouw Sion

G.C.M. Verhoeff | 2-5-2016
Heb er in en na de oorlog op de kinderkerk, zondagschool en C.J.M.V.
gezeten. Namen van de kinderkerk: dhr. Oosterbos, zondagschool: dhr.
van der Chijs en van de C.J.M.V: dhr.G.(Gerrit)Maasen.
C.J. M.V. Later in het gebouwtje " Die Ossewa" hoek Herman Costerstraat - Paul Krugerlaan.

Rien Solcer | 9-5-2012
Zie foto 840305 van HGA met lijn 6 op dit kruispunt.

aldo markus | 9-5-2012
(Zie mijn eerdere post van 5mei) Als ik Joh. Verwijck goed begrijp, kwamen de lijnen 6 en 12 tot 1927 in de Schalk Burgerstraat dus van rechtsonder (buiten de foto, vanaf de Paul Krugerlaan), en sloegen zij linksaf (op de foto naar beneden) de Scheepersstraat in (naar de Herman Costerstraat). Als de foto 8 jaar eerder was gemaakt, zouden de rails dus niet, maar de bovenleiding misschien wel op de foto zichtbaar zijn geweest.
(Trams reden dus Paul Krugerlaan-Schalk Burgerstraat-Scheepersstraat-Herman Costerstraat-Hobbemaplein, alleen in deze richting.)

Leo E. | 7-5-2012
Volgens Google Earth Street View bestaat het gebouw op het moment dat zij de opname maakte nog, met huisnummer 48, of het moet inmiddels zijn afgebroken. Het is wel aangepast. De top met naam is er afgehaald en de stalen ramen, met kleine ruitjes, zijn vervangen door grotere met een boven en een onderraam. Volgens de naam boven de deur is het nu in gebruik bij een azieatische vereniging. Het gebouw staat op de plaats zoals aangegeven boven de foto.

Joh. Verwijck | 7-5-2012
We kijken, vanaf het Schalk Burgerplein, rechts in de Scheepersstraat, langs het Sion-gebouw (nrs. 48-52). Deze straat eindigt in de Steijnlaan, de laatste zijstraat rechts is de Cillierstraat. Links op de afbeelding is de Schalk Burgerstraat, die eindigt op de Hoefkade. Naar rechts loopt deze straat door tot de Paul Krugerlaan. Zie ook de plattegrond uit 1936 in de Beeldbank van het HGA (z.gr. 0105). Deze foto staat ook in de Beeldbank van het HGA (nr. 0.62342). `Sion` zou `God is met ons` kunnen betekenen.

Ferry Lochmans | 7-5-2012
Leuk die discussie, maar ik heb nog steeds een beetje draaierig gevoel als ik dit gebouw zie. Ik heb er namelijk twee jaar lang (1956-1958) iedere zondag op de zgn. zondagsschool gezeten die in dit gebouw gehouden werd.

Kees de Ridder | 7-5-2012
Als je 20 jaar in de Wolmaransstraat hebt, zoals ik, dan weet je verdomd goed
op welke hoek Sion staat/stond!

Jaap | 6-5-2012
Zo moeilijk is het toch niet.
Staat notabene op het dak.
Zinloze discussie!!!!!!!!!!

Kees van Duinen | 6-5-2012
@Kees de Ridder, je dwaalt behoorlijk af maar een ding is zeker, en geloof mij en John van den Berg nou maar, het is het SION GEBOUW!

Kees de Ridder | 6-5-2012
House of Holland is een slip op de tong. Het moet zijn: House of England op de hoek van de Spuistraat en de Venestraat ( verdwenen!).

Kees de Ridder | 6-5-2012
Leuk, die dicussie over waar dit gebouw staat/stond. Sommige mensen hebben ook de gewoonte om kaarten/platte gronden om te draaien en gaan dan uit van waar ze staan. Ik had vroeger een collega die eens tegen mij zei: vanmiddag liep ik in de stad en toen viel het mij op dat het bekende modemagazijn House of Holland links op een hoek lag, terwijl ik altijd dacht dat het aan de rechterkant stond. Nou zei ik, dan is er maar één veklaring voor: je liep dan in de Venestraat, terwijl je het beeld voor je had dat je in de Spuistaat liep. Hij dacht even na en toen gaf hij toe: verdomd je hebt gelijk! Typisch is dat hoe situaties verschillend op iemands netvlies verschijnen.

René D | 6-5-2012
heb er van 1972 tot 1977 tegenover gewoond op nr 39 er zat toen een handelaar in voor dierenartikelen nu maakt het deel uit van het wijkcentrum

John van den Berg | 6-5-2012
Het Sion gebouw staat wel degelijk op de goede plaats als je goed kijkt zie je naast het reclame bord de toren spits van de kerk in de Brandstraat,Dus richting De Lareiweg.

Hans (Zoef) | 5-5-2012
@ Frank Faber. Het Sion gebouw is een totaal ander gebouw, want dat stond (staat) aan de andere kant van de Scheperstraat, dus meer naar de Paul Krugerlaan bij de Wolmaransstraat en de Fisherstraat.

Boef | 5-5-2012
Maf zeg. Op 5 mei 2012 kijk ik naar deze foto en zie de reactie van Frank Faber op dezelfde dag. Ik heb ook in de Cillierstraat gewoond, op nummer 40 (als ik het goed herinner) in 1985/86. De boel was toen inderdaad rijp voor de sloop.

aldo markus | 5-5-2012
En zelfs over het hier afgebeelde kruispunt hebben trams gereden. Op 1 mei 1911 verscheen lijn 12 (Regentesselaan-Holl.Spoor), die richting HS vanaf de Paul Krugerlaan door de Schalk Burgerstraat en de Scheepersstraat naar de Herman Costerstraat reed. De andere kant op werd het ommetje niet gemaakt. Op 22 september 1916 ging ook lijn 6 (Regentesselaan-Plein) hier rijden. (In juli `25 verdween de 6 naar een nieuw eindpunt aan de Hoefkade, maar een maand later werd ook weer naar de Regentesselaan gereden.)

De tram verdween uit de Scheepersstraat op 17 oktober 1927. Toen kon de boog Paul Krugerlaan-Herman Costerstraat in twee richtingen worden genomen. Opvallend, dat dit stukje Transvaal in 2012 nog steeds bediend wordt door de lijnen 6 en 12. Er zijn ook nooit andere lijnen geweest.

Frank Faber | 5-5-2012
Hm, ik geloof toch niet dat dit hetzelfde gebouw was. De Cilliersstraat stond/staat haaks op de Scheepersstraat. Ik woonde boven Piet de Lasser, die had een compressor die een paar keer per uur voor een enorme herrie zorgde en dan automatisch weer uit ging. Dat was wel even wennen die eerste nacht op mijn nieuwe adres

Frank Faber | 5-5-2012
Ik heb in 1986/1987 in de Cilliersstraat gewoond op een etage en mijn huisbaas woonde in de Scheepersstraat. Ik woonde tweehoog achter en keek uit op een technische school. Is dat wellicht hetzelfde gebouw als dat Siongebouw of vergis ik me nu? Het lijkt er wel erg veel op. Eigenlijk was het toen al niet zo`n beste buurt; daarvoor woonde ik in de Ieplaan. Ik ben al jaren niet meer in die buurt geweest maar ik kan me voorstellen dat er intussen heel wat van de bebouwing gesloopt is en vervangen door nieuwbouw.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3221


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!