Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
MAN CNG-aardgasbus 1066 van lijn 22 richting Duinzigt, Nassauplein
foto van Nick Roestenburg d.d. 9 december 2011


Nick | 10-6-2012
Ik verbaas me als maker van deze foto heel wonderlijk over wat mensen allemaal niet op een foto zien en vervolgens als voer voor discussie gebruiken... Weet ik dat voor een volgende maal, dat naast de Haagse achtergrond en de bus op zichzelf, k de verkeerssituatie voor velen interessant is...

De fietser in de verte sloeg even verderop linksaf (het parkje in).

Appelflap | 10-6-2012
De fietser is hier niet in fout, want het is toegestaan om de fietsstrook te verlaten om een hindernis (in dit geval dus: de bus) te ontwijken.

Betweter | 10-6-2012
Lijkt me een probeem voor/van de wegbeheerder ... Die is namelijk zowel voor de plaats van de halte als voor de uitvoering van de fietsstrook verantwoordelijk.

willem | 10-6-2012
@robbert, andere weggebruikers mogen er wel op komen, maar mogen er niet stilstaan. Dus kijkend naar de foto, de geparkeerde auto`s mogen wel over de fietsstrook naar de rand van de weg rijden. De bus mag er niet stilstaan.

Fietsers moeten gebruik maken van de fietsstrook, dus de fietser die hier om de bus heen rijdt is fout. Maar ja, de bus is ook fout, omdat je er niet mag stilstaan. Het een lokt het ander uit.

Eigenlijk zou de fietsstrook onderbroken moeten zijn, zodat en de bus er mag staan en de fietser om de bus heen mag rijden. Of er zou een havenhalte gemaakt mmoeten worden zodat de fietser over de fietsstrook door kan rijden. Maar voor een havenhalte is in bestaande situaties niet vaak plaats.

robert55 | 10-6-2012
Als ik de wikipedia fietstrook goed begrijp mogen andere weggebruikers op een met een onderbroken streep aangegeven fietsstrook komen als ze daarbij fietsers niet hinderen. Ook parkerende auto`s moeten hier de strook kunnen kruisen.

De fietser is voor zover ik weet niet verplicht op de strook te blijven, al is dit wel erg ver naar links.

Die reactie van de gemeente Hoorn is eigenlijk dieptriest: als wegbeheerder creren ze een situatie die formeel niet correct is en lossen het vervolgens op via `gedogen`

PS: goed om te horen dat een tussentijds veranderende via tekst dus technisch kan; overigens zag ik gisteren een Cxx bus met `999 geen dienst`, dus zonder dat temerige `sorry`

willem | 10-6-2012
@Adrie Ham, het gaat er niet om dat de bus iets fout doet. Maar de door de wegbeheerder gecreerde wegindeling klopt niet. Bussen mogen hier niet stoppen.

De link hieronder laat PvdA vragen over een soortgelijke situatie in de gemeente Hoorn zien. Het antwoord van B&W in Hoorn is dat ze bekend zijn met de situatie en dat halterende bussen worden gedoogd.
Met andere woorden, juridisch is het fout, maar men knijpt een oogje toe.

http://www.hoorn.nl/Bestanden/Internet/Gemeenteraadsvragen/2008/beantwoording%20fietsstroken%20Van%20Dedemstraat%20(PvdA).pdf

aldo markus | 10-6-2012
Het blijft wennen, de andere kant op begint het eindpunt ook al met "Duin...". Maar toch is het altijd lijn 22 gebleven, met de Archipelbuurt, Pompstationsweg en Doorniksestraat als vaste kern in de route sinds 1937 (tot 1955 lijn K). Verder heeft de 22 wel heel veel hoeken van de stad gezien: Piet Heinplein-Lutherse Burgwal-HS (tot 1965), Vaillantlaan-Hoefkade-Moerwijk (1965-69), vanaf 1983 tot ... naar Voorburg Damsigt en zelfs Leidschenhage, en sinds 2001 naar Duinzigt. Daar is dus in december 2011 Duindorp bij gekomen.
Op deze manier bekeken verenigt lijn 22 elementen van drie buslijnen in zich, die al voor 1940 reden: K/22, L/23 en R/27, de latere lijn 5 (en het traject naar Voorburg had natuurlijk zijn oorsprong in HTM-lijn 40, de vervanger van de lokaaldiensten van de Blauwe Tram).

Adrie Ham | 10-6-2012
Waar praten jullie nu over wat mag of wat niet mag door de bus. De Fietser (rechts op de Foto) rijd op de weg en niet op de Fietsstrook. Mag dat dan wel? Ik geloof, dat verkeersregels voor iedereen anders zijn.

coos | 9-6-2012
Wat de fietsstrook betreft: in Nijmegen is waar mogelijk het fietspad achterlangs de halteplaats om gelegd, speciaal op plekken waar eerst een insteekhaven voor de bus was. Dit levert wel een nieuw probleem op: je moet erg uitkijken voor aanstormende (brom-) fietsers na het uitstappen.

coos | 9-6-2012
@Rinus: Het is bij de Brengbussen in Nijmegen zo, dat een in de richtingaanduiding genoemd tussenpunt na passage ervan gedurende de rit automatisch van de aanduiding verdwijnt c.q. vervangen wordt door een ander tussenpunt, dat ook weer verdwijnt na passage ervan.
De tussen-passage-punten zijn bv. station NS of een ander markant en bekend punt in de route. Het kan dus wel, maar of men het ook wil.....

Ik zat ooit ook in de verkeerde richting, maar dat was in Londen, waar ik vergat dat het daar links verkeer is..!!

willem | 9-6-2012
Precies. Met andre woorden, dit is een rare situatie, want die bus mag er niet staan.
Hoe het wel zou moeten? De fietsstrook onderbreken op de plaats van de halte, of een haltehaven maken, rechts van de fietsstrook.

B. Alberda | 9-6-2012
De wel- of niet doorgetrokken streep van de fietsstrook heeft geen invloed op het wel- of niet mogen stilstaan op de fietsstrook, want dat mag sowieso niet. Indien de streep doorgetrokken is, is het k niet toegestaan om de strook te doorkruisen.

willem | 9-6-2012
@gerard. Onjuist. Op een fietsstrook mag je niet stilstaan. Dat veel aso`s dat doen is een tweede.

Rinus | 9-6-2012
Mijn eigen ervaringen als toerist is dat je aan die "via ..." aanduidingen in de routefilm niets hebt omdat je of a) weet hoe de lijn gaat, of b) dat niet weet en dan ook geen idee hebt of dat tussenpunt al gepasserd is. In hoeverre het technisch mogelijk is om dat tussenpunt uit de bestemming te laten verdwijnen is een interessante vraag. In elk geval zat ik in Duitsland ooit in een bus vrolijk in de verkeerde richting...

Gerard | 9-6-2012
deze fietsstrook mag je halteren, en je mag als automobilist mensen in en uit laten stappen, behalve bij een door getrokken streep mag dat niet

coos | 8-6-2012
Zou als richtingaanduiding "Duinzigt via CS" niet veel duidelijker zijn.
Als je weet waar Duinzigt ligt heb het gevoel dat je de verkeerde kant op rijdt.....en dan mag er na CS gerust alleen Duinzigt staan.

Wouter | 8-6-2012
Tja, op een fietsstrook mag ook een bus niet stilstaan. Foutje van de gemeente

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2157


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 23 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!