Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Onherkenbaar Gevers Deynootplein, jaren `80 met tram 7 (3012)
foto van Henk Odendaal uit de collectie van Frank Faber


Rob | 30-10-2016
Ja wat een heerlijke sfeer was er toen op dat plein ! Alles kon en was daar aanwezig. Als je dat nu ziet daar dan is het sfeerloze toestand daar. Verschrikkelijk dat beton ! Peter Tetteroo van de Tee Set is daar jaren mee in gevecht geweest met de gemeente Den Haag om het te behouden of om er iets nieuws in die vorm voor terug te zetten. Bell Amie, Pam-Pam waren tenten met miljoenen aan omzet ! Iedereen kwam daar van criminelen, artiesten tot normale mensen. Ik kwam zelf vaak in Bell Amie. De Tee Set mannen zaten daar ook heel vaak. Logisch want het was hun tent. Drummer Max Spangenberg draaide daar weleens plaatjes. En Peter Tetteroo stond zelfs achter de tap als hij daar zin in had. Franklin Madjid was daar ook bijna altijd. Wat een geweldige tijd was dit ! Pam-Pam Rolingskate was ook van Peter Tetteroo. Een supersonische tent voor die tijd ! Was een aanwinst voor heel Scheveningen en Den Haag. Dat de gemeente Den Haag dit allemaal heeft laten vergaan voor die dooie boel van wat het nu is, is werkelijk onvoorstelbaar. Wat voor soort spel er daar achter de schermen afspeelde bij de gemeente Den Haag zou ik graag weleens willen weten !! Schande !!

Victor | 14-8-2013
Hans (Zoef) en Guido hebben gelijk: dat witte gebouw was tot 1982 de bowling (in 1982 verhuisd naar de toen nieuwe Palace promenade) en daarna de Rollerdisco van Peter Tettero en er zaten de disco`s Pam Pam en Belle Amie (ook van tetteroo, Belle Amie zat eerst op de pier) en nog wat horeca.

Op deze plek staat nu de bioscoop en op de plek van de poffertjestent op de achtergrond staat nu de Plaza Leonardo da Vinci.

Patrick Fieret | 2-7-2012
Ondanks dat het Gevers Deynootplein er hier onsamenhangend en chaotisch uitziet was het toen nog steeds 100x beter dan de muur van beton die er nu staat.
Diegene die dit verzonnen heeft verdiend een nekschot (bij wijze van).

Aad | 1-7-2012
@Guido, jullie lunches in de kantine kan ik mij nog wel herinneren. Ik weet nog dat jullie één van jullie collega`s met z`n handboeien buiten aan het hek hebben vastgezet. Met gespreide armen stond hij voor ***.
Mooie tijd!

Vic78 | 1-7-2012
Dan klopt de titel toch.... Onherkenbaar Gevers Deynootplein.

Met de nadruk op onherkenbaar...

Hans (Zoef) | 1-7-2012
@ Frank helemaal goed. Ik heb even de film in mijn hoofd teruggedraaid en je hebt gelijk. Ik was even op het verkeerde been gezet door die vrije trambaan, maar op de foto zie ik nu een stukje bovenleiding van de Nieuwe Parklaan en dat de rijbaan hier voor één richting was.

FrankZ | 1-7-2012
@Hans,
We staan hier niet op de Nieuwe Parklaan. We staan hier op de Gevers Deynootweg ter hoogte van de plek waar tegenwoordig de sporen van lijn 9 aftakken. Op de foto liggen ze -zoals Betweter ook schrijft- nog op de oude plek, dichter in de buurt van de Badhuisweg.

@Vic78,
Nee dus.

Betweter | 1-7-2012
De sporen rechts zijn van lijn 9, komende vanaf de Nieuwe Parklaan. Deze zijn later verplaatst om ruimte te maken voor oa het nieuwe politiebureau

Leo | 1-7-2012
In het witte gebouw zat vroeger de bowling en in de kelder de Pam-Pam.

Guido (Oud Hagenees) | 1-7-2012
Wat overigens ook nog leuk is om te vermelden is dat wij van het bureau Harstenhoekstraat altijd mochten lunchen in de kantine van de remise aan het Harstenhoekplein.

ton van zelst | 1-7-2012
Juist heel herkenbaar, dit is de tijd dat ik daar uiging

Guido (Oud Hagenees) | 1-7-2012
Ik heb nog een paar jaartjes in een portocabin, dat als politiebureau diende, gewerkt aan de Harstenhoekstraat. Toen ik daar werkte, ongeveer van 1983 tot 1985, was de rechterzijde van dat witte gebouw in gebruik als rollerskate disco, De eigenaren waren, als ik mij goed herinner, Peter Tetteroo (van de Tee Set) en Theo Cuppens. Peter is in 2002 overleden, van Theo weet ik niet of hij nog leeft.

Vic78 | 1-7-2012
Is dit niet bij de ingangssporen naar de remise?

Haagse_Meester | 1-7-2012
Dank Hans, ik twijfelde al...

Hans (Zoef) | 1-7-2012
Dat witte gebouw was een verzameling van gelegenheden, bars, een nachtclub, Indisch restaurant en nog iets wat ik niet meer weet. We staan hier op de Nieuwe Parklaan en bij die groene vrachtauto is inderdaad de Badhuisweg. Het NS station heeft gestaan op de plaats waar later het Europa hotel is gebouwd en dat zien we links op de foto. Later is er nog veel meer verziekt, maat dat is een ander verhaal.

Haagse_Meester | 1-7-2012
Renault 5, Opel Kadett, sja... Is dat witte gebouw niet het oude station Kurhaus? Of is dat de Badhuisweg waar die vrachtauto met groene cabine staat? Ook verdwenen: de telefooncellen (tussen tram en genoemde vrachtauto)...

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9758


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>