Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Rijswijkseplein met `moderne` mobiele verkeerslichten i.p.v. klapbord
foto uit het archief van HTM


Rien | 28-2-2013
@ Frans v Meerwijk
Er werd verwacht dat we passagiers meenamen maar vaak zat je achter een dienstwagen van lijn 8 en/of destijds ook lijn 7 v.a. de Kalvermarkt/Spui en kreeg je weinig mee. Maar inderdaad was Scheveningen Kurhaus dan je laatste halte waarna je rechtsaf inrukte naar remise Scheveningen.

Ad Fontes | 27-2-2013
In mijn herinnering aan de jaren `70 reden dergelijke ritten als lijn 9, Schev Kurhaus. Ze waren toegankelijk voor passagiers, maar ik weet niet of ze ook in de vertrekstaten stonden. Inrukkers van lijn 1 deden hetzelfde vanaf de Bierkade.
Er was een tijd lang op zaterdagochtend een wagen die zo naar binnen ging, dat zou qua zonnestand kunnen kloppen.

Frans van Meerwijk | 27-2-2013
@rien:
Dankje! Maakt het nodige duidelijk.
Is het op het moment van deze foto dus officieel ook zo, dat een inrukkende wagen "dus" tot die laatste halte vóór de Remise (zou dus Kurhaus moeten zijn?) geacht werd om passagiers mee te nemen?
En zo ja, waarom is die "lijn 8-rit" dan niet gewoon officieel in de dienstverdeling opgenomen
Ben ik lastig? SORRY!

Raoul | 26-2-2013
FransW, niet gezien joh, stonden ook al weer zoveel reakties tussen de jouwe en de mijne (volgende keer toch weer helemaal naar beneden scrollen en alles lezen dus voor mij!); nou ja, kunnen der over welke wagen hier op de foto staat in elk geval geen misverstanden zijn...

Rien | 26-2-2013
Er waren destijds diensten die vanaf Scheveningen haven de laatste halve rit naar Hollandspoor maakte. Inrukken ging dan verder via lijn 8 over de Scheveningseweg naar de remise.

Frans van Meerwijk | 26-2-2013
Blijft helaas mijn eerdere vraag onbeantwoord: Ik neem aan, dat lijn 11 vanuit Scheveningen rijdt, áls dit dus inderdaad een "inrukkert" is, waarom gaat hij dan nu (volgens mij tenminste) de halve stad doorcrossen om `naar huis` te komen Bestaat inderdaad de driehoek Jan Blankenstraat niet meer, is ie stuk of??? Want 800`en op lijn 11 zijn nu toch al verleden tijd?

Rien | 26-2-2013
Eind 70er en in de 80er jaren droegen we de grijze pantalon bij de HTM.
Bestuurder was dus voor die tijd niet correct gekleed!? 4]

FransW | 26-2-2013
@Raoul: zie ook mijn posting van 09.08.2012...

Raoul | 26-2-2013
aan de bredere richtingfilmkast kan je ook nog zien welke 1200 dit is, nl de 1239, dit was de enige 1200 (de 1146 was de enige 1100 bij mijn weten) met een elektrisch bedienbare richtingfilm zoals de 1300en, vandaar de bredere richtingfilmkast

coos | 24-2-2013
Foutje bedankt!

Frans van Meerwijk | 23-2-2013
@coos: Sorry vriend, zoals joost al opmerkt en ook mijn voornaamgenoot al eerder meldde: dit is écht een 1200! Want inderdaad ramen met ronde hoeken en in "autobusrubbers", nét zoals de 1300`en en 2100`en

joost | 23-2-2013
Deze wagen heeft afgeronde hoeken in de zijramen. Deze zijn vrijwel opliggend, in rubber profiel gevat en is dus w.m.b. een 1200. De 1100-en hebben vierkante hoeken. De ramen van de 1100-en lagen dieper naar binnen.

coos | 23-2-2013
Aan de vormen van de zijramen te zien (en ook met moeite boven de koppeling) is dit beslist een 1100, geen 1200.

eppo | 22-2-2013
Dit zou best wel een inrukkende wagen kunnen zijn. Als ik kijk naar de richtingfilm is het eerste gedeelte van de tekst groter dan het tweede gedeelte. Dan kan er best staan `REMISE scheveningen` (Scheveningen ook in kapitaalletters maar dan in een ietes kleinere letterhoogte).

Frans van Meerwijk | 21-2-2013
O, o, wat mooi...

en inderdaad: het HOVM heeft nog zo`n klapbord, het Politiemuseum (dat in ieder geval is opgeslagen in Apeldoorn heeft nog zo`n verkeerslicht (zelfs mét de zender...), er is nog een 1200 en gelukkig hebben we ook deze foto`s nog!
(En uiteraard ga ik temidden van deze kenners niets roepen over die lijn 11 Is dat een "inrukkert"??? Bestond op dit moment die driehoek in de Jan Blankenstraat al niet meer of is er een andere reden?

cmenke@chello.nl | 21-2-2013
dit is lijn 11 vanaf het Hollandspoor richting Rijswijkse plein

John van den Berg | 3-9-2012
Voor de politie agent(e) was dat echt geen verbetering hij of zij stond toch nog het uitlaatgas van het verkeer wat toch iederjaar drukker werdt in te ademen wat pas verbeterde met permanente verkeerslichten.

Guido (Oud Hagenees) | 11-8-2012
Begin 1982 werd het Rijswijkseplein geheel gereconstrueerd, wij hebben het verkeer daar heel lang met de hand moeten regelen. Misschien is de foto uit dat jaar en uit die periode. Dat het mobiele verkeerslicht daar werd gebruikt kan ik mij echter niet herinneren.

robert55 | 10-8-2012
Lijn 11 kwam daar toe niet, de filmtekst zou REMISE scheveningen kunnen zijn, dus een inrukker

Hans (Zoef) | 10-8-2012
Dat was een klant van mij bijgenaamd Schuimpie!

Mans Veldman | 10-8-2012
Achter de verkeerslichten "Veen-O-Preen" schuimrubber.

Guido (Oud Hagenees) | 10-8-2012
@eppo, laat het HOVM er maar zuinig op zijn, is een echt collectors item, ik wou dat ik er nog een had! Ooit zal ik hem gaan bekijken als ik in Den Haag ben.

eppo | 10-8-2012
@Guido: in het HOVM staat zo`n dergelijk stopbord achter in de wagenhal nabij spoor 5 van de remise Frans Halsstraat.

Guido (Oud Hagenees) | 10-8-2012
Ik heb de foto gevonden

http://www.haagsebeeldbank.nl/beeldbank/indeling/detail/form/advanced?q_searchfield=schrader

Frits nam halverwege de jaren 80 afscheid op het bureau Van der Vennestraat waar hij de laatste jaren werkzaam was, volgens mij is Frits niet zo lang na zijn pensioen ernstig ziek geworden, het is mij niet bekend of Frits nog leeft.

Guido (Oud Hagenees) | 10-8-2012
Ik denk dat de agent op de foto Frits Schrader is, de foto moet haast begin 80-er jaren genomen zijn. Ik heb ook nog met dat ding gewerkt bij Duindigt. Frits gaf nieuwe collega`s bij de Verkeerspolitie les in het regelen van het verkeer. Op de site van het HGA staat ook nog wel ergens een foto van hem. Hij stond ook vaak met het klapbord op het Vaillantplein en op de kruising Hobbemastraat/Vaillantlaan, trambestuurders moeten zich dat vast nog kunnen herinneren. Frits kwam uit Hengelo, een echte Tukker. Mooie kerel was dat!

trammetje | 10-8-2012
Nou Blommetje is het echt niet.Was ook iets kleiner en die stond meestal Sttatsspoor en Viantlaan.Had het ook meestal te druk om te praten.

hansje | 10-8-2012
charles,die "witte citroen" is volgens mij een Mini pickup.

ton van zelst | 10-8-2012
Jeroen
Als je goed kijkt zie je dat de verkeerslichten in aanleg zijn. Zand bij de voet van de paal. Op de paal zelf staat nog niets

coos | 10-8-2012
Alles, maar dan ook alles, wat op de foto te zien is, bestaat niet meer. Behalve dan wellicht de mensen. Niet te geloven.

charles | 9-8-2012
leuke foto is dit rechts staat een citroen deze witte, in het midden een chevrolet camaro, mogelijk van tedje van es ( mag ik even overgeven)en daar naast de blauwe een mitsubishi galant , weer rechts naast de tram een opel rekord deze foto moet zijn geweest begin 80

wat een leuke tijd was dit ik krijg gewoon heimwee naar deze tijd ik fiets hier iedere dag langs ik dan altijd weer even een minuut blijven stilstaan en dan denken van ja waar zijn deze mensen gebleven waarom moet toch altijd weer alles gesloopt worden...gewoon terug die tram en de standaardbus.

oh god en was een droom en werd weer wakker. snik snik snik!!

FransW | 9-8-2012
Dit is de 1239, te herkennen aan de brede richtingfilmkast boven het raam voor de bestuurder. Deze wagen werd uitgerust met apparatuur om de richtingfilm langs elektrische weg te bedienen. Verder is te zien dat de 1239 dakreclame heeft van Volkswagen VAG; deze reclame had de 1239 tot 17.02.1981.
We zien hier auto`s voorzien van gele kentekenplaten, die kwamen ergens in de laatste jaren van de jaren `70 van de vorige eeuw.

hansje | 9-8-2012
Aan de autos te zien laat 70er-vroege 80er jaren.De trambestuurder staat met oom agent te kwekken,dus hij kan het niet zo druk hebben

Kees de Ridder | 9-8-2012
Wat mij als eerste opvalt is die politieagent op de vluchtheuvel. Er was een tijd dat bijna iedere fietser de verkeersagent, die op het Rijswijkseplein werkte, bij naam kende. Tunker is het niet, die was langer, Frans Kok is het m.i. ook niet, want die was slanker. Dan moet het Blom zijn. Zo ja, dan zijn er velen die hem goed gekend hebben.

Jeroen | 9-8-2012
Weet iemand van in welk jaar deze foto genomen is? Het is zo te zien een tijdelijke oplossing, ik zie bij de tram de paal voor een negenoog staan.

Hans (Zoef) | 9-8-2012
Deze lichtinstallaties konden ook op afstand worden bediend door middel van een zendertje.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6578


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!