Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Leuk familiekiekje met veel trams ca. 1930, maar waar is dit?
het jongetje is de vader van de inzender, Kees Tazelaar


opa Kuijpers met de kleine Aad Tazelaar aan de hand op de Bezuidenhoutseweg

Kees de Ridder | 31-10-2012
Ik heb niet gesteld dat je het voormalige hotel De Bellvue kunt zien, want volgens mij is het meest rechts zichtbare gebouw juist het aan de overkant gelegen hotel De Hertenkamp, w.v. ik me ook nog herinner dat het een entree had met dubbele trap, zoals je ook nog aantref op de Prinsegracht.

coos | 30-10-2012
Ook wat de trams betreft is dit een leuke foto.
Helemaal rechts in de schaduw een achterwagen op of lijn 1 of lijn 21.
In het volle zonlicht vanuit de verte op ons afkomend een tramstel van lijn 3, herkenbaar aan het groene koersbord over de gehele breedte.
En daartussen op het andere spoor een losse motorwagen op lijn 4 komend van het Hollandsche Spoor op weg naar het Stuyvesantplein.
Hier zie je weer eens hoe de kleuren van de koersborden destijds een lijn op grote afstand nog herkenbaar maakten. Vanaf 1927 heeft de HTM dit lijnkleurensysteem losgelaten; de laatste wagens (280-ers) reden er nog mee rond 1957 op lijn 5 en 7.
Alleen Amsterdam heeft de lijnkleuren nog steeds gehandhaafd op het front naast het lijnnummer.

coos | 30-10-2012
Boven de rechterschouder van opa zie je een auto met er achter het wachthuisje van de Blauwe Tram. Opa loopt met kleinkind de helling op naar de Heerenbrug.
Ik vermoed dat de fotograaf een soort van telelens heeft gebruikt, want anders is wat op een kerktoren lijkt niet gemakkelijk te verklaren.

trammetje | 30-10-2012
Dat pand rechts ziet er niet uit als wat ooit hotel Belleveu was.Volgens mij is het bij de van der Boschstraat komt ook de kerktoren ook beter uit

Kees de Ridder | 30-10-2012
Laat ik ook nog een duit in het zakje doen. De meeste reacties kloppen, hoewel Schenkstraat, Schenkweg moet zijn. De weg waarop de blauwe tram zich doorheen wurmde. Verder is het wel aardig te vermelden, dat in die tijd, links van de Rijnstraat, hotel-restaurant De Hertenkamp was gevestigd aan de rechterkant op de hoek hotel De Bellevue, later was het CBS hier gevestigd. De fotograaf moet op of vlakbij De Herenbrug gestaan hebben.

FransW | 30-10-2012
Foto is gemaakt op de Bezuidenhoutscheweg, het begin daarvan is ter hoogte van de Heerengrachtbrug.
@H_M: de knik in de weg wordt enkel veroorzaakt door de verbreding van het trottoir. Indertijd waren de autowegen smal, nog gebaseerd op de situatie van enkele jaren daarvoor. Door toename van het autoverkeer is ook de Heerengrachtbrug aangepast (verbreed) waardoor de knik in het trottoir er uit is gehaald. Ik denk niet dat het reel is om het stratenplan uit ca. 1929 te vergelijken met een luchtopname van na maart 1945...

Kees Tazelaar | 30-10-2012
Dank jullie wel voor alle reacties. Ik heb het album waar de foto in staat nog even bekeken, en er staat onder "Zomer 1928". Ook heb ik in het boekje "Bezuidenhout toen" een plattegrond gevonden waarop de loop van de tramlijnen is aangegeven, inclusief markering van de NZH abri.
De foto moet dus ter hoogte van de Rijnstraat zijn gemaakt, want de halte van de blauwe tram was tussen de Rijnstraat en de Schenkweg.

coos | 30-10-2012
@rvo: klopt helemaal. Daar bij de Herenbrug heeft jarenlang een fotograaf passanten tegen betaling op de foto gezet. Ook ik heb een foto van familie op precies dezelfde plek met trams van lijn 21 en lijn 6 erop.
De datering klopt ook, begin jaren dertig.
Zelf heb ik nog rond 1955 zo`n fotograaf aan getroffen op het trottoir naast de Gevangenpoort.

Hans (Zoef) | 29-10-2012
Bezuidenhoutseweg ter hoogte van de Schenkstraat. Zie tussen de bomen ook de lange kerktoren die op 3 Maart 1945 werd verwoest.

rvo | 29-10-2012
Ik heb wel 4 foto`s uit het Bezuidenhout in de hand gehad. De man die de foto maakte was een beroepsfotograaf die daar veel stond opgesteld en daar foto`s maakte( hij had een ijzeren nummerlabel in zijn revers) zoals nu in een attractiepark nog wel gebeurt. Na de oorlog stond er ook zo`n man bij de poortjes bij de gevangenpoort op de Vijverdam waar onze familie nog eens is gefotografeerd ook met een tram en bus op de achtergrond.

Haagse_Meester | 29-10-2012
Bezuidenhoutseweg klopt mss wel Frans, maar kan dit niet wat verder zijn, waar nu de Utrechtsebaan ligt? Het "probleem" is de knik in de weg, die kan ik op een RAF luchtfoto van maart `45 niet terugvinden op die locaties...

Leo | 29-10-2012
Achter de auto,s op de Koningskade zie je de abri van de blauwe tram.
Plaats is, hoewel er niets meer van bestaat, exact te bepalen

Hans Kindt | 29-10-2012
Een broer van mij moet nog ergens een foto hebben van mijn Opa van moeder`s kant, dus haar vader in politie-uniform op min of meer dezelfde plek toen hij daar surveilleerde (de politiemensen van toen hadden hetzelfde soort uniform als de Londense bobbies).

FransW | 29-10-2012
Dit is inderdaad het begin van de Bezuidenhoutseweg. De motorwagens op de foto zijn uit de serie 21-150 (`Fordjes`). De tram die ons tegemoet komt heeft een groen richtingbord en rijdt van Marlot naar de Lijsterbesstraat. De tram die in tegenovergestelde richting rijdt en zonet de aanhangwagen heeft gepaseerd, rijdt op lijn 6 van de Regentesselaan naar het Stuyvesantplein. Foto dateert van rond de decenniumwisseling 20/30-er jaren vorige eeuw.
De auto`s achter Opa Kuijpers steken vanaf de Koningskade over de Rijnstraat in.

Martin van Riel | 29-10-2012
Begin van de Bezuidenhoutseweg op de brug bij de Herengracht

LEO | 29-10-2012
Het is maar een idee, maar het lijkt verdacht veel op het begin van de Bezuidenhoutseweg

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6469


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 13 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!