Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Potgieterstraat/Alberdingk Thijmplein, jaren `30 met mw. 44 van lijn 2
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


coos | 30-11-2013
In de laatste oorlogsjaren (en vlak daarna) vaak op zondagmorgen met oma en opa naar de Jeroenkerk geweest. Toen zaten ze nog gescheiden, de mannen rechts en de vrouwen links van het middenpad. En ieder had zijn eigen plaats met een emaille naamplaatje erbij.

Jelle Sanders | 30-11-2013
Ik ben geb, in de jonathanstraat in 1944 ,in 1945 verhuist naar de Maxhavelaarstraat.
De kerk op de foto is de st Jeroenkerk,rk,de Oranjekerk opde hoek v Koetsveldstraat, Hildebrandplein,Goeverneurlaan is niet te zien op de foto.

Elke spoorwijker noemde echter ,het winkelplein,waar vishandel Bal,en Jamin,en de vervelende sigarenman Zürich,HUS,enz....Alberdincktheymplein!
En een geweldige tijd gehad op de Fram,knutselen,dansen,judo,met de bootsman,schipper,en dekapitein.

Hans (Zoef) | 20-11-2013
Die school rechts op de foto is tegenwoordig ook een moskee geworden, dus de Sint komt daar niet meer! (Teveel schoenen voor de deur )

t.gout | 19-11-2013
ik heb een foto ,op bijna dezelfde plaats gemaakt. hierop een minerva-bus.
ik denk lijn T , de rails zijn niet zichtbaar of al verwijderd, de bovenleidings-
mast op de voorgrond staat er dan nog.

Kees de Ridder | 12-11-2012
John, maak je geen zorgen. Deze ontwikkelingen zijn niet tegen te houden. Dit gebeurt in heel Europa v.w.b. bouwkeuzes. Het is gewoon de Wet van de Grote Getallen. Nederland is goed in het ondersteunen van minderheden, dus wij gaan een mooie toekomst tegemoet, zeker weten!

John van den Berg | 12-11-2012
Ja de tijden zijn veranderd kerken allemaal weg tempels er voor in de plaats met nog toekomst plannen voor een grote moskee in de Eerste v/d Kunststraat een speeltje voor ene mr Norder .Misschien is een pretpark met Casino beter.

Ruud Poortier | 11-11-2012
@Zoef
Dat heb ik dan zeker verdrongen. Zal een goeie fik zijn geweest.

Hans (Zoef) | 11-11-2012
De Oranjekerk is ook in rook opgegaan en wel in October 1994.

Ruud Poortier | 11-11-2012
Ik meen dat de Oranjekerk `gewoon` gesloopt is. De kerkzaal was te gevaarlijk geworden, bovendien zat er zondags nog maar een handvol kerkgangers. Men kerkte de laatste jaren in `de wijkzaal`, in hetzelfde complex, met de ingang op de hoek van de Jan Wapstraat en de Van Koetsveldstraat. Kerk met veel herinneringen.

Rochus Zuurmond | 11-11-2012
Dit is (was) zeker de Jeroenkerk zie:

http://www.haagsefilmbank.nl/archives/2475

Hans (Zoef) | 10-11-2012
De kerk stond aan het Ledeganckplein, om precies te zijn aan de Dr. Schaepmanstraat 2. De naam was St. Jeroenkerk en ook deze is afgebrand door brandstichting. Ik meen in 1992 en ik woon er nog geen 100 meter vandaan.

jdw | 10-11-2012
Dit is de kerk op het ledeganckplein

Frans van Zoest | 10-11-2012
Dat was de Oranjekerk aan de Gouverneurlaan. In de jaren `90 brandde die helemaal af. Ik had toen nachtdienst en het was berekoud. Nadat we de naaste bewoners geëvacueerd hadden, stortte het allang brandende dak van de kerk in, tegelijk met enkele muren. Na een donderend geraas en enorm veel vonken, bleven alleen de muren en de toren nog over, de kerk was jammer genoeg niet meer te redden. Brandweer en collega`s hebben toen nog een onderzoek ingesteld of er opzet in het spel was, het was wel toevallig dat de kerk af fikte terwijl er al plannen waren voor woningbouw en stadsvernieuwing. Nooit iets kunnen vinden............

Kees de Ridder | 10-11-2012
Wat een rust gaat er uit van zo`n plaatje vergeleken met het huidige verkeer ter plaatse. Ook ik heb hier herinneringen aan, er woonden 2 broers van mijn opa met hun gezin in de Jonathanstraat ( van Zijl) en een zus van mijn vader in Camera Obscurastraat ( de Jong). Mijn moeder hield alle verjaardagen van beide families bij en zodoende liepen wij als kinderen vanuit de Transvaalbuurt toch gauw een half uurtje via de Hoefkade en de Troelstrakade deze richting uit. Maar ja, dat ging wel snel in de oorlogstijd door in de loopgraven te lopen, die zich in het plantsoen bij de woonboten bevonden!

John van den Berg | 10-11-2012
schitterende foto ook al omdat ik in mijn prille jeugd in een kinderwagen met mijn moeder naar mijn opa die met deze tram reed en als hij ons zag luid met de trambel tingelde .Nu ziet het er anders uit de horizon de kerk is later door brand verwoest ,mijn zus en ik zelf zijn er geboren in 1932 en 1934 in de Amazone straat huisnummer weet ik niet meer maar daarna verhuisden we weer naar de lage huisjes met de rode dakpannen waar de tram achter ons wijkje achter de heg in de Stieltjesstraat langs liep .Ik geloof dat daar toen geen tramhalte was of het moet daar bij de kolen boer geweest zijn.Waar de tram met een grote bocht de Laakbrug over ging.

Fer | 10-11-2012
@Leen
Met behulp van Google Maps -Streetview kun je het Alb. Thijmplein en de omgeving bekijken in zijn huidige staat (de foto is uit 2008), de huizen aan de linkerkant en niet alleen die, staan er nog en ook de Amazonestraat is er nog...!
Veel plezier ermee!

Leen | 9-11-2012
Oke. Ik geloof je. Ben er voor het laatst in 1999 even langs geweest. Ze waren toen druk aan het bouwen en slopen Daarna nooit meer. Ik dacht dat alles al was verdwenen, omdat ik de oude Amazonestraat niet meer kon vinden. Leuk om dus te horen dat een stukje oer Den Haag nog bestaat. Ik zal het echter nooit meer bekijken, Daarvoor is de "afstand "te groot. Bedankt voor je info

Ruud Poortier | 9-11-2012
@Leen. Valt wel mee hoor, de huizen staan er nog allemaal, de school rechts ook. Mijn grootouders woonden in een huis dat schuilgaat achter de tram. Die is weg (allang), de kerk ook. Grootouders ook trouwens.

LEEN | 9-11-2012
Hoeveel kan er veranderen. Niets, maar dan ook niets op deze foto bestaat nog

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8618


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!