Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Goudsbloemlaan nog voordat daar een tram reed en Anemoonstraat
2 foto`s uit de collectie van Emile Bruggeman


We kijken richting Goudenregenplein.Plattegrondjes later bijgeplaatst.

Wim van Es | 15-12-2012
Vandaag ontving ik van Bert Kempff 16 plattegrondjes. Toevallig(?) zaten hierbij ook 2 plattegrondjes waarop de Goudsbloemlaan en de Anemoonstraat voor en na de Atlantikwall getekend zijn.

Zodra alle plattegronden van Bert Kempff die voorheen in de Yahoo-groep "HaagseTramHistorie" te zien waren bij HTMfoto binnen zijn worden zij, bij elkaar, op deze website geplaatst.

coos | 15-12-2012
Die zonwering heette bij ons thuis `markiezen`.

Hans (Zoef) | 14-12-2012
Er is nog een belangrijk gegeven waarom dit niet de poort bij Auto Haag kan zijn. Kijk naar de zonwering aan de gevel, als er zonwering nodig mocht zijn, dan zou de zon in het noorden staan.

Wil Veltman | 14-12-2012
Beste Hans, het heeft inderdaad lang geduurd, maar het kwartje is gevallen,
de poort die ik bedoel zit aan de rechterkant van de foto 1, dus niet in het zicht.

Mijn excusses

Einde discussie (wel jammer want dat vindt ik juist zo leuk)

Rien Solcer | 14-12-2012
Wim Veltman, volgens wil je het niet snappen, de hele huizenrij, incl poort is in de oorlog verwoest en nooit meer opgebouwd. Waarom blijf jij nou zeggen daar de renault was gevestigd na de oorlog, dat was aan de OVERKANT, dat heet ook Anemoonstraat. Aan het einde zie je op foto het Goudenregenplein,
Dus gind jij toch rechts de poort in om naar je werk tegaan, de poort op de foto kon je niet ingaan, want die was er niet meer.
Voor mij is dit ook einde discussie

Hans (Zoef) | 14-12-2012
Daar gaat ie nog een keer! We kijken hier vanaf de Begoniastraat in de richting van de Irisstraat en de poort links bestaat niet meer na 1945. De poort met Auto Haag is rechts op de foto buiten beeld en daar is ook de school. De linkerkant is een plein met 2 poorten waar alleen woningen stonden, geen bedrijven of scholen. Dat Auto Haag aan de Anemoonstraat was gevestigd dat weet ik ook want ik had een Renault Estafette en daar ben ik dus ook weleens geweest. Einde discussie?

Wil Veltman | 14-12-2012
Jongelui, ik begin er zelf ook niks meer van te snappen, ik neem voor het gemak maar de bovenste poort, dus aan de goudsbloemlaan kant, en daar achter bevind zich het Anemoonplein (straat) wanneer je natuurlijk eerst onder de poort ben doorgereden, tot zover nog alles duidelijk? wanneer je dan onder de poort door bent zag je Auto Haag aan de rechter kant, de Politie ook aan de zelfde kant, en links zat Laurens, het is bijna 46 jaar geleden, dus ik snap het wel. ik heb even in de foto bank van Gem. Den Haag gekeken en het klopt precies met wat ik zeg, alleeeeeeeeen de poort is van vorm veranderd, hij is nu en 46 jaar geleden ook vlak, en is op foto rond,
waarschijnlijk naar aanleiding van de oorlog.
Zolang we er niet uit zijn gaan we door he!!!!!

Rien Solcer | 14-12-2012
@Rochus, Ok dat is zo,maar ik probeer aan Wil uit te leggen dat het om de zelfde ingang gaat, wat betreft de twee foto`s, en dat de foto`s niets te maken hebben met: school, KonMar en renault, dat speelde zich af achter de poort aan de overzijde.
Dat foto 1 een platdak heeft boven de poort en foto 2 een schuindak komt doordat er inderdaad nog een poort stond, en daar een andere rij huizen was opgebouwd, dus twee poorten achter elkaar maar verschillend van vorm.

Rochus Zuurmond | 14-12-2012
Rien Solcer, de poort op de onderste is niet de poort die op de bovenste foto staat.
De poort op de onderste foto stond achter de poort die op de bovenste foto staat zoals je zelf reeds op 12-12 vermeldde.

Rien Solcer | 14-12-2012
@ Wil Veltman, ik heet wel geen Hans, maar Hans heeft wel gelijk, op de onderste foto staat de poort afgebeeld die de oorlog niet heeft overleefd. Deze poort stond TEGENOVER de poort waar de Renault, KonMar en het schooltje was, en die poort is er nog, beide poorten keken uit op de Goudsbloemlaan, dus de bovenste foto is de zelfde poort als de onderste foto, maar dan van de andere kant gezien.

Wil Veltman | 14-12-2012
@Hans, jij zegt zelf dat we op foto 2, richting goudsbloemlaan kijken, als ik in mijn herinnering dan ook naar de poort kijk klopt dit dus ook.
M.a.w als je zo de foto inkijkt zat Auto Haag aan de linkerkant, wanneer je van de goudsbloemlaan de poort door kwam zat hij aan de rechterkant, het is niet zo moeilijk, ik heb dat ongeveer een paar duizend keer gereden.

Groetn ut mooi Emmen

coos | 14-12-2012
De datering van de foto`s schat ik op midden jaren twintig vorige eeuw.
Die kindertjes op het muurtje zullen nu op hoge leeftijd zijn.

Hans. | 13-12-2012
Beste Wil Veldman.

Bijna goed, maar draai de foto 180 graden en nu kijken we naar de Irisstraat.
Die vestiging van Auto Haag zat aan de westkant van de straat en wat hier op de foto te zien is, is de oostkant en deze zijde heeft na 1945 opgehouden te bestaan. De kant waar de school zit,zat, was binnen het sperrgebiet en is gedeeltelijk blijven staan. Van de daar nog aanwezige bebouwing is alles wat kon branden uit de huizen en de school gesloopt.

@Wil, wie was de juffrouw? Ik had juffrouw Thomas en mijn oudste zus zat bij juffrouw Bach.

wil Veltman | 13-12-2012
@Leo, Dat was hem, je hebt gelijk, ik was er ook niet helemaal zeker van of het Barend Barendsen Was.

Groeten ut Emmen

Leo | 13-12-2012
@ Wil. Boven het poortje woonde niet Barendse maar Jan Cottaar.
Als beginnend diendertje ben ik daar dikwijls geweest. Hij liep altijd te zeuren over het lawaai, waar wij natuurlijk niets aan konden doen.
Knorrig verdween hij dan weer in zijn woning om de volgende dag weer te klagen

wil leebeek | 13-12-2012
In de dertiger jaren van de vorige eeuw heb ik daar ook op de kleeuter-school gezeten.

Het was in die tijd vanaf de Boksdoornstraat een aardig eindje lopen
voor je leeftijd.

Wil Veltman | 13-12-2012
Beste Hans,

Jij hebt het bijna goed,
in het jaar 1965/1966 heten het volgens mij het Anemoonplein,
de onderste foto was als volgd ingedeeld; links voor de poort was de Renault garage Auto Haag gevestigd, waar ik een paar jaar gewerkt heb, daar naast was toen een afdeling van de politie gevestigd, voor totolos en in beslag genomen auto,s, aan de andere kant zat toen, ik geloof Laurens, het was een opslagplek voor inpak materiaal voor Camel sigaretten, het pand was volledig onderkelderd waar auto Haag gebruik van maakte voor opslag van Auto,s en materiaal.
Boven de poort woonde in die tijd volgens mij Barend barendsen, de verslaggever van de tour de France, en rechts om de hoek, dus de Goudsbloemlaan zat een bakker, je ziet het nog wel op de bovenste foto, daar haalde we altijd moorkoppen bij iedere gelegenheid, en daar stond een leuke meid achter de toonbank waar ik nog een poosje verkering mee hebt gehad, Hannie de Heyer heten ze.
We zaten daar in voor die tijd met de garage in een duure buurt, dat merkten we aan de auto,s die voor onderhoud werden aangeboden, onder anderen de Renault Rambler, dat was een Amerikaan waar Renault mee gefuseerd had.
Een leuke tijd.

Emile Bruggeman | 13-12-2012
Lijn 3 reed later om het plantsoen heen. Het ene spoor links en het andere spoor rechts. Hier zijn ook wel foto`s van bekend.

Voogd | 13-12-2012
Dus als ik het goed begrijp is het plantsoen dat op de bovenste foto staat afgebeeld, weggehaald toen men de tramlijn naar de Kwartellaan aanlegde?

coos | 13-12-2012
Het aantal mensen, dat nog weet hoe het was, wordt wel steeds minder. Gelukkig hebben we de foto`s nog...

Joh. Verwijck | 12-12-2012
Wat de bovenste foto betreft, zie de trieste restanten van de huizen in juli 1945 in de Beeldbank van het HGA onder nr. 6.15857. Vanaf de Irisstraat (het smallere gedeelte van de Goudsbloemlaan, richting Goudenregenplein) zijn de panden gelukkig gespaard gebleven. Ook interessant: foto`s nr. 6.15858 en 6.15856.

Hans (Zoef) | 12-12-2012
Dan ga ik hier iedereen even uit de droom helpen, dat is niet zo moeilijk want ik ben daar geboren! Welliswaar een straat verder, Begoniastraat, maar ik ken de situatie nog heel goed voor de geest halen. De Goudsbloemlaan had 2 poorten tegenover elkaar van de Anemoonstraat. De foto hier is de andere poort gezien vanaf de Dailiastraat die niet meer bestaat. We kijken dan door 2 poorten over de goudsbloemlaan in de richting van de kleuterschool waar ik ook op ben geweest. Grandioos weer eens een plaatje te zien uit mijn prilste jeugd!

Rien Solcer | 12-12-2012
Op de bovenste foto kijken we richting Irisstraat, dus zat de KonMar in de poort rechts (niet in Beeld). Bij de onderste foto staat dat die niet uitkomt op de Goudsbloemlaan, maar dat is de poort waar de KonMar zat, dus komt die wel uit op de Goudsbloemlaan. Toentertijd stonde er twee poorten achter elkaar gebouwd, en die was verschillend qua poort, en dat breng je op een dwaalspoor.

Frank Faber | 12-12-2012
Ik heb begin jaren `60 op de Anemoon kleuterschool gezeten. Wellicht dat het later een peuterspeelzaal werd maar in de jaren `60 was het een kleuterschool. Ik zat in het klasje bij juffrouw Verhage. Dat was inderdaad onder het poortje door en pas later kwam daar volgens mij de Konmar. Ik kan me vaag herinneren dat daar eerst een garage/werkplaats was. Ik weet ook nog goed dat lijn drie daar wel reed vanaf begin/eindpunt Kwartellaan tot 1966. Dat was dus uiteraard later dan op de foto. Ik woonde tot mijn achtste (1968) in de Ranonkelstraat; dat waren vijf identieke flats uit de jaren `50 en ik woonde dus in een van die blokken op de vijfde etage.

Tom Lek | 12-12-2012
Klopt haha heb ik ook gedaan met mijn twee zonen. 1980

Joke | 12-12-2012
Gingen we daar niet onder die poort naar peuterspeelzaal ` t Anemoontje? Waar daar ook rechts na die poort een Konmar was?
Waar elke ouder zijn peuter kwam brengen met de auto en het toen een enorme verkeerschaos was?
De goeie oude tijd?
Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9836


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 6 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!