Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Sneeuwoverlast 14 en 15 januari 2013 in beelden samengevat
Vijf mooie foto`s van Ton Slootmaker, Rogier Potter, Letty Bon en Huib Schellingerhout


Maandag rijden alle trams nog, het zou veel erger worden.Pekeltram H5 op het tramnet, dat is sneeuwplezier!Sneeuwvrij maken van het wissel.Half uurtje later alweer vastgevroren. Daarom rijden dinsdag een aantal tramlijnen niet.Wachten, wachten, wachten.....

Fer | 10-11-2013
@ John vd Berg

Pas vandaag zag ik jouw reactie op mijn verhaal...!

Mijn rijbewijs dateert van januari 1959 (in Oktober ervoor 18 geworden en ja, ik ben dus nu 73)) en alle door jou beschreven omstandigheden heb ik ook allemaal meegemaakt, incluis het op andere gedachten brengen van een auto die niet van de stoeprand weg wilde op een ietwat bollere weg dan normaal:
ik heb de auto in achteruit gezet en door de choke-knop iets uit te trekken de motor iets sneller dan stationair laten draaien, de koppeling langzaam laten aangrijpen, uitgestapt en de auto met langzaam draaiende achterwielen aan de "vinnen" (Vauxhall Victor, begin 60er jaren) van de carosserie de weg op getrokken en zodra hij enige grip kreeg, als de bliksem weer ingestapt, gestopt midden op de weg en weggereden...!!!

Uiteraard is de aanwezigheid van ABS geen reden om de snelheid niet aan te passen, dat blijft in gladde omstandigheden altijd noodzakelijk...!!!

Vr. gr.


Dylan Scott | 10-11-2013
toen ik naar school ging ,moest ik bij halte spui een uur wachten op bus 22

John van den Berg | 18-1-2013
FER@ ik heb pas 40jaar op de weg gereden onder alle weers omstandigheden en zelfs nog met een schep in de wagen om uit te graven als ik vast liep in de sneeuw maar ben gelukkig nooit van de weg geraakt en allemaal zonder ABS dus daar kan ik niet over mee praten ,wel heb ik bij ijzel mijn wagen de bocht om moeten duwen omdat hij rechtuit ging ipv linksaf.

Hans (Zoef) | 17-1-2013
Hier lacht men ook soms om 20 cm sneeuw. Maar het belangrijkste vergeet men, sneeuw is glad of het nu een halve meter of 10 cm is, dat maakt geen verschil. Zelfs kleine kinderen weten dat sneeuw glad is, alleen iemand achter het stuur van een auto vergeet dat. We hebben toch ABS, traction control en winterbanden, dus vergeet men ook het belangrijkste, SNELHEID AANPASSEN! 2 Jaar geleden nog ging ik over de Lozerlaan en de wagen sprong van het ene spoor in het andere en sneller dan 20 KM/U was onverantwoord. Een half uur later was er een BMW met alle extra`s, veel vermogen maar weinig hersens er in, die een stoplicht en een boom de grond uit reed en als hij iets heeft geleerd, dan lacht hij nu niet meer om 20 cm sneeuw!.

Fer | 17-1-2013
@ John vd Berg

Jij geeft twee adviezen die niet juist zijn:
1) bij gladheid niet remmen....
Indien de auto met ABS is uitgerust --zijn er nog zonder?-- moet het juist WEL, zelfs hard remmen want dan kan een goed functionerende ABS zorgen dat de wielen blijven draaien en dus sturen ook mogelijk blijft, zelfs op ijs en vastgereden sneeuw! Raar misschien maar toch waar: ik heb dat, zonder gevaar uiteraard, uitgetest en mijn auto stond --al sturend!-- onwaarschijnlijk snel stil.
Het pompend remmen was een stap in de goede richting maar ABS heeft die handelwijze volledig overbodig gemaakt.

2) terugschakelen en op de motor remmen...
ook dan is ABS niet werkzaam en is de kans op wegslippende vr- en/of achterwielen --afhankelijk welke de aangedreven wielen zijn-- door te sterke remming levensgroot.

Het is een raar gevoel op een gladde weg het rempedaal ogenschijnlijk te hard in te trappen, maar met ABS is het resultaat verbluffend!

Stefan (Delft) | 17-1-2013
Hele mooie foto van de H5. Op die manier hou ik wel van de winter! Dat spul BLEEF rijden! Geweldig!

Wil Veltman | 17-1-2013
Als je deze foto,s bekijkt, en je vergelijkt die met de dagelijkse foto van Wim van Es waar het bijna voorjaar lijkt op de leyweg met de 3055 onder lijn 6, op 14 januari van dit jaar, is het verschil groot, wat kan het weer in een paar uur veranderen.

Groetn ut ook wit Emmen, alleen niet zoveel sneeuw.

kdinkela | 16-1-2013
Het is toch leuk dat museum materieel nog zijn diensten kan bewijzen in de actieve dienst. Als het goed is wordt dat nog betaald ook, niks mis mee.

Tom Lek | 16-1-2013
Iedereen heeft gelijk ik moet zelf vroeg in de ochtend bellen of mijn trammetje rijd. moet ik werken of niet? Eigen personeel moet maar raden of je moet werken of niet. Als mijn chef mij nodig hebt voor een onzin verhaal weten ze je wel te bereiken.

John van den Berg | 16-1-2013
In de wintersport landen lachen ze erom 20 cm en heel Nederland loopt het verkeer vast ook op de plaatsen bijv in het Noorden waar het niet eens sneeuwde ,daar praten ze er over bij een halve meter en hebben ze nog geen last van bevroren wissels en andere ongein .Het verkeer loopt vast ondanks de vele exstra rijstroken om dat men gewend is om de wielen te laten spinnen een beetje beheersing van het voetje op het gaspedaal en bij gladheid niet remmen ,alleen op de motor door terug te schakelen .

Johnny | 15-1-2013
Gelukkig maar dat de HTM managers de bestuurders en passagiers hetzelfde behandelen. Beide groepen hebben last van karige communicatie

Verder mooie dag, zolang je de weg niet op hoefde

GTLbestuurder | 15-1-2013
Misschien krijgen ze na de zomervakantie ook wel een ijsbonnetje!!!

Fccpps | 15-1-2013
is de H5 in de keuring dan.

Kees | 15-1-2013
Inderdaad leuke foto`s maar toch wel heel erg triest dat HTM de inzet van vrijwilligers van het HOVM nodig heeft om de RR trajecten te kunnen pekelen. Getuigd van een zeer professionele organisatie! Ook heb ik de woordvoerder der HTM vandaag voor het eerst geen onzin uit horen kramen "we hebben gefaald".

Dames en heren bestuurders en chauffeurs fijn dat jullie zo je best hebben gedaan voor ons als reiziger.

Directie en management jullie hebben nog flink wat huiswerk te doen!

Hans | 15-1-2013
Mooie beelden, een trieste dag voor HTM en reizigers.

Kevin | 15-1-2013
Leuke foto`s, maar voor de reizigers alles behalve pret

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4920


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>