Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Vervoerskrant oktober 1996: `Pekelwagens met pensioen`
uit de collectie van Nick Roestenburg


Appie | 24-2-2013
@Joop Jansen, de HTM is nooit geprivatiseerd. Het is altijd een NV geweest.

Joop Jansen | 24-2-2013
Zoals eerder opgemerkt was dit toch een enorme geldverspilling dat voortijdig opruimen van die pas midden zeventiger jaren compleet gerenoveerde en gereviseerde pekelvloot, en zeker dat verbouwen van de 1315, een heel professionele pekel-instructie-PCC-tram, en dat allemaal door deze veel te dure (in plaats van verondersteld goedkopere) privatisering van De HTM - NV - naar een HTM-Personenvervoer BV ... zeg nou zelf !!

Jos Sanders | 24-2-2013
Met de H21 wordt de slijpwagen H23 (ex. 1207) bedoeld.
De H21 was de eerste railreiniger. Deze is na het afstaan van assen + motoren en de zuigmoter aan de H22 (nu museum railreiniger 2) op het achterterrein bij de werkplaats LB op 4 juni 1976 door Netten gesloopt.
De H23 is inmiddels inderdaad ook gesloopt.

Rinus | 23-2-2013
@Jeroen O.
Ik kan je geen ongelijk geven.

joost | 23-2-2013
In Boedapest hebben ze de "Muki". Een soort gemotoriseerde goederenwagon, gebruikt men als vrachttram en als tractie voor onderdelenwagens tussen de verschillende remises. Ze worden `s winters voorzien van een sneeuwploeg en rijden alle sporen schoon. Deze oude karren zijn pas 80 jaar oud. Filmpje
Appie | 23-2-2013
Kern van het verhaal is dat er 2 voertuigen waren besteld voor Infra, de 1315 als pekeltram kon worden ingezet en de H21 wordt voorzien van een sneeuwschuiver. De 3 reservepekeltrams zijn inmiddels al lang gesloopt, de 1315 is ingericht als meetwagen en de H21 ook ter ziele is, waarvoor wel een vervanger is. Waarom heeft die nu geen sneeuwruimer? In Tjechië werkt dat goed.
Verder staat er op Youtube een filmpje, waarbij het personeel van de LB het voorterrein sneeuwvrij maakt, zodat de trams konden uitrukken. Daarbij zag ik dat een voertuig van Infra was voorzien van een sneeuwschuiver. Als die `s-nachts was ingezet had men gewoon kunnen uitrukken.
Moraal: Henk had een goed verhaal, er is alleen niets van terecht gekomen.

Jeroen O. | 23-2-2013
@Rinus:
Hoe kan een besluit wat je nu neemt ten aanzien van onderhoud los staan van toekomstige besluiten die te maken hebben met achterstallig onderhoud in het verleden? Nu beknibbelen is slechts een besparing op korte termijn, op de lange termijn ben je gewoon duurder uit.

Rinus | 22-2-2013
Ach, het was destijds best een mooi verhaal, wat bij gebreke aan serieuse sneeuw nog lang voorgehouden kon worden. Vooral het idee dat de twee "hybrides" het werk wel even zouden gaan klaren was erg optimistisch.
Ter zijde, de "doelmatigheid" waar in het artikel sprake van is, is = zo heb ik mij door een specialist op dit gebied laten vertellen - slechts te bereiken door te snijden in taken. Nu zijn bijv. woningcorporaties inmiddels noodgedwongen doelmatiger met het onderhoud aan hun huizen, namelijk door het uit te stellen of gewoon niet te doen. Dat je op termijn mogelijk te maken gaat krijgen met meer kosten (zoals volledig herstel), staat hier los van.

JWB | 22-2-2013
Net als bij veel reorganisaties (post ...) wordt er eerst een bezuiniging bedacht en vervolgens een redenering wwaarom het een zo`n geweldig goed idee is. De managers strijken hun bonus op en verlaten het zinkende schip .....

Hansje | 22-2-2013
Ik zou dhr Looijenstijn eens stevig om de oren slaan met dit artikel.
Het is ook klaar als koek dat het om de centjes ging.En daar zit je dan.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6910


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>