Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Fahrenheitstraat gezien vanaf de Laan van Meerdervoort
ansichtkaart uit de collectie van Hans Klok


Surftip van Hans Klok:www.loosduinsmuseum.nl.

HansR | 28-3-2016
Op de bovenste etage van het hoekpand zat ik bij Wim Lier op dansles.

Adrie Hoek | 28-3-2016
Cafetaria Hable was onderdeel van de wafel fabriek Hable,zelf in de cafetaria als kok werkzaam geweest.Alle eetwaar vers en eigen fabrikaat tot de frites toe.

Guido (Oud Hagenees) | 24-1-2014
@Mike Bedankt voor de bevestiging, het klopt dus wel wat ik mij herinner, bedankt!

Mike | 23-1-2014
@Guido (Oud Hagenees) | 23-1-2014

Ben zelf ook een oud-hagenees. Hablé (keten die ooit is opgericht door Nagib Hablé) zat in de Fahrenheitstraat aan de zijde van West-End, maar dan even de Acaciastraat oversteken. Heb daar zelf vroeger nogal het e.e.a. uit de muur getrokken ..

Het Rode Kruis zat in de Fahrenheitstraat aan de zijde van Vroom, maar dan net even de Laan van Meerdervoort oversteken.

Het Postkantoor zat aan dezelfde kan als het Rode Kruis, maar dan een heel stuk verderop richting Weimarstraat .... heb daar eind `70er jaren tegenover gewoond.

Guido (Oud Hagenees) | 23-1-2014
Zat daar naast West-End ook niet een Cafetaria genaamd Hablé of heb ik dat mis? Aan de zijde vanwaar de foto is genomen zat aan de rechterzijde een grote garage van het Rode Kruis, daar stonden witte- en grijze "ziekenauto`s" met Rode Kruis Embleem en blauw zwaailicht, een stukje daarvoor zat het Postkantoor waar mijn vader altijd vanuit de Weimarstraat naar toe moest lopen als hij er weer eens moest zijn. Warme herinneringen aan deze buurt!

Dirk Meijer | 23-1-2014
Ik kan mij de West-end theater nog goed herinneren: de eerste keer dat ik daar een film bekeek met een kameraad van me, was een Zorro-film, die nergens te vinden is, maar wel kenmerkend, want deze Zorro droeg geen cape, en werd geassisteerd door zijn broer en zijn zuster tegen die Mexicanen/Spanjaarden. Wie de acteur was weet ik niet, want ik was pas 8 jaar. Je keek enkel naar de film, maar niet op de aftiteling van de acteurs.

g wetemans | 20-4-2013
als jongen van af de beeklaan door defahrenheitsrtaat naar houtrust

Ron Hovingh | 24-3-2013
Het West-end theater! Heb ik Toon Hermans nog gezien. Ik woonde in de Lijsterbesstraat to de remise en West-end was mijn vast stek, en daarna uit de muur eten bij de Plu. Herinner mij dat mooie groene gordijn nog id de bios.

Hans Kindt | 22-3-2013
Enkele minuten lopen van mijn geboortehuis waar ik tot Pasen 1959 gewoond heb. Als 6/7/8 jarige ging ik met vader, broertje en zusje rond Sinterklaas in de Fahrenheitstraat `s avonds "lichtjes kijken". Maar na donker laat in de middag liep ik, heilg gelovend in de Goed Heiligman, met wat grotere buurjongens tegenover Vroom "Stinkende Kees is jarig, zet hem op de pot" te brullen, want ja, je wilde toch bij die stoere grote jongens horen hè en die hielden bij hoog en bij laag vol dat Sinterklaas allemaal onzin was. Ondertussen keek ik wel angstvallig naar de schoorstenen van de huizen naast Vroom om te zien of daar geen Zwarte Piet naar me zat te gluren (en `s avonds in bed bang zijn dat ik dat jaar niks zou krijgen of er van de Sint bij mijn vader op kantoor - zo eerbiedwaardig dat het wel de echte moest zijn - er stevig over zou worden onderhouden.
Aan de andere kant kwam er op 5 december eens een Zwarte Piet bij ons langs en die leek, vond ik, wel heel opvallend op één van onze overbuurvrouwen. Ook liet een Piet bij een optocht iets op de grond vallen en zag ik dat hij bij het oprapen een hele witte rug had. Twijfeltjes werden er toen toch wel wat gezaaid al duurde het nog tot mijn 10de voor ik van mijn moeder het bevrijdende nieuws hoorde dat het allemaal inderdaad nep was.
Die Fahrenheitstraat toch, mis die gezellige straat toch nog altijd hoor. Woon tegenwoordig al vele jaren in Eindhoven en daar hebben ze zoiets niet!
Oh, oh, Den Haag . . . . . !!!!

Hans Klomp | 22-3-2013
Hier toont het Vroom-gebouw zich nog in volle pracht, inclusief het torentje.
Voor dit gebouw, geopend in 1933, werden enkele daar al staande huizen gesloopt. Wel lef trouwens van Vroom om zo midden in de crisis deze investering te plegen

Hans (Zoef) | 21-3-2013
De film is uit 1959 met, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon. Regie: Billy Wilder. Chicago, 1929. Heb ik niet van mij zelf, even opgezocht.

rsg | 21-3-2013
Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon.

Anton Zonneveld | 21-3-2013
Wederom een foto van dit kruispunt. West-end, mijn eerste bioscoopfilm. Ik werd meegenomen door mijn oudste broer vanuit de Daltonstraat waar wij woonden. De film was Some like it hot, met Toni Curtis enne .....
Tja, ouderdom. Wie helpt me even? Wie waren die andere twee bekende filmsterren?

rsg | 21-3-2013
Wat ik van de zaal vondt van het westend theater waren de lampen die aan het plafond hingen een beetje chinees achtig maar wel mooi.
in die tijd prate je niet over westerns maar over cowboy films.
en die werden er genoeg gedraaid.

gegroet.

busgek | 21-3-2013
In bioscoop West End draaide`` it`s a hard days night`` de film van Beatles. Die heb ik daar gezien in 1965 ofzo, druk joh, wil je niet weten.

Mike | 21-3-2013
`De Galerij` - Laan van Meerdervoort hoek Fahrenheitstraat
ansichtkaart uit de collectie van Hans Klok

https://www.honderdprocenthaags.nl/algemeen/tonen2.php?pagina=1318443554


René D | 21-3-2013
op de hoek van de aciastraat zat vroom,daar tegen over het west-end theater en op de hoek jarenlang de dansschool van Wim Lier.986

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    0969


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 22 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!