Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      1316 met een 2100 van lijn 10 op de Haagweg in Rijswijk, ca. 1989
foto van Henk Odendaal uit de collectie van Frank Faber


tokke | 11-6-2013
"In Leiden" is vooralsnog een gebrek aan visie als ze de binnenstad onder andere niet willen zien wegkwijnen, ten gunste van andere winkelcentra, zoals Rijneke, straks de omgeving van Ikea Leiderdorp en Leidsenhage. Allemaal beter bereikbaar dan de overigens mooie stad Leiden!

Ruud Poortier | 7-6-2013
Vergeet die tram naar Leiden maar! Het oude tracé van de Blauwe Tram is nu helemaal voor de autootjes bestemd. En in Leiden zitten ze geloof ik niet te wachten op trams door de stad... Met de kennis en de liefde van nu zouden we in de jaren 50-60 allerlei tram- en spoortrajecten nooit hebben opgeheven.

tokke | 7-6-2013
inderdaad, de eindhalte van de voormalige lijn 10 kan natuurlijk doorgetrokken worden richting leiden. ik denk een goed idee!

coos | 24-4-2013
Het nu tramloze traject Geestbrugweg - Voorburg station dient momenteel als uitwijkroute bij calamiteiten richting Hoornbrug en verder, of omgekeerd richting centrum.
Het zou weer rendabel kunnen worden bij verlenging naar Voorburg en verder via het oude tracé van de Blauwe Tram. Wie weet.

B. Alberda | 24-4-2013
@Jan: 1 gaat al vaak genoeg en deelt dat traject juist met veel andere lijnen. Er zou dan een aanwijsbaar aandeel reizigers moeten zijn dat ergens tussen Voorburg-West en de Laakkade instapt, wat zover ik weet niet bestaat. De lus bij Laakkade wordt nu namelijk al gebruikt bij calamiteiten of extra ritten.
Daarnaast hoef ik echt geen extra trams voor mijn deur op het Lorentzplein zolang de HTM niet eens de rails slijpt om de overlast te verminderen

Jan | 24-4-2013
Het is heel jammer dat lijn 10 weg is in Voorburg West. De tram werd opgeheven en ik heb er een auto bij gekocht en opgelost was mijn probleem.

De trambaan ligt er verlaten bij. Soms stuurt de HTM de veegwagen langs, die langzaam passeert. Meestal is dit rond middernacht, dus je hoort `m van verre al aankomen. Wel de lasten, niet de lusten dus.

Is er nooit over een optie van een lijn 1K gedacht (Scheveningen - Voorburg Station)? Dan hoeven niet alle trams van lijn 1 door te rijden naar Delft en is er in Den Haag toch een hogere frequentie op lijn 1?

hans grool | 24-4-2013
@ Tokke, die asymmetrische voorruit was nodig om ruimte te hebben voor de eerste instapdeur. Bij de 1315zijn beide voorruiten nu gelijk althans in spiegelbeeld omdat daar ook de eerste voordeur is weggehaald.

Frans van Meerwijk | 24-4-2013
Oww,
De zoveelste variant in de plaats van het Wagenparknummer...
En een 1300/2100 met zwik kan dus tóch
Ik ben ook blij met de duidelijke foto van die abri: ik heb nog steeds een witmetaal bouwsetje van Dhr. Schoenmakers liggen waar nu toch echt eens iets mee moet...
Iemand trouwens enig idee, wie deze 1:1 abri`s produceerde? Ik dacht zelf Eland Staal, maar weet het niet zeker...

Rinus | 24-4-2013
M.b.t. de (definitieve?) `ondergang` van lijn 10.
a) Het stuk Herenstraat - Voorburg is nooit een vetpot geweest en liep parallel aan lijn 23. Men wilde dat al veel eerder opheffen, maar daar heeft Drees jr. als minister van verkeer een stokje voor gestoken.
b) Lijn 1 is op een gegevens moment een hogere frequentie gaan rijden (van 15 naar 10 minuten). Daarnaast kwam er een lijn 15 rijden op de as HS - Hoornbrug.
c) Reeds in de semi-metroplannen was de omwisseling tussen 3 en 10 voorzien als 3 door de tunnel ging rijden.
d) Uiteindelijk werd dat een omwisseling 3 - 17/10, nu lijn 17 via het Zeeheldenkwartier ging rijden, i.p.v. het nu eenmaal niet druk bezette traject langs het Congresgebouw/World Forum.
e) Lijn 10 kreeg de kruimels in de vorm van de genoemde verbinding langs het World Forum. En dat rechtvaardigt, in combinatie met de hiervoor genoemde factoren a) en b), geen permanente lijn.

Nu nog maar eens zien hoe na de afronding van de werkzaamheden bij de Noordwal het tramnet ingevuld gaat worden. Komt lijn 10 op Statenkwartier - CS - HS terug? We zullen zien.

willem | 24-4-2013
Beiden een niet originele stroomafnemer.

tokke | 24-4-2013
Toch wel grappige trams waren het. Zo`n gek asymmetrisch front, qua voorruit. Heb ik nooit begrepen. Quasi klassiek.
Trouwens, wat een rotzooi op straat daar. Dat is niet veranderd.
Wel jammer hoe lijn 10 is kapot georganiseerd. Heeft iemand helder hoe dat kwam? Komst van de tramtunnel wellicht? Een nieuwe lijn 17 die een groot deel van de passagiers wegnam, misschien? Heel jammer. Ik vond lijn 10 een prettige lijn.

Betweter | 23-4-2013
1989 lijkt me redelijk accuraat, gezien de logo`s en oude abri. De eerste nieuwe abri werd in 1989 onthuld in de Gravenstraat.

Richard Velthuysen. | 23-4-2013
Zo te zien aan de stickers op de tram moet dit inderdaad 1989 geweest zijn.
Zij verwezen naar 125 jaar Haagsche tram en luide :" HTM 125 jaar persoonlijk vervoer ". Op 27-5-1989 was er dien ten gelegen een optocht met museumtrams. Overigens is deze foto ook al weer verleden tijd. Trouwe PCC `s en weggekwijnde lijn 10.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5197


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>