Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
Laatste (trieste) restanten van de oude Hobbemastraat, jaren 80
foto uit het archief van HTM


Hans van Tartwijk | 24-3-2017
Het ziet er niet uit zo die afbraak ,ik heb gewerkt bij slotboom dierenwinkel dat was toch een mooie tijd we verkochten van alles slangen ,aapjes , otters ,duiven ,honden ,je kon het zo gek niet bedenken . Er was altijd drukte de .
De Haagse markt bij het hobbemaplein !
Kan er een boek over schrijven dus ik stop met schrijven nu .

Hans (Zoef) | 7-8-2013
@bennies66 , dan hebben jullie wel geluk gehad, de rijdraad die strak gespannen staat kan slecht tegen hitte en met veel mensen rond het vuur en een brekende rijdraad met spanning er op kan slecht aflopen!

bennies66 | 7-8-2013
Jaren 80 kon het nog allemaal.....Op elke hoek van de straat nog kerstbomen en vooral die autobanden rookte fijn met oud &nieuw, zie bewijs... het asfalt tussen de tramrails......

fred | 3-8-2013
mijn vader heef op de lareiweg en op de smitstraat gewoont
nu in middel al 20 jaar overleden

Rinus | 12-5-2013
Hofje Paulus Potterstraat bestaat inderdaad nog. Is meen ik ergens eind jaren `80 gerenoveerd. Monument van de wijze waarop speculanten arbeiders opborg in een achtertuin. Maar je had dan wel niemand boven je. Kon een hoop kopzorgen voorkomen. Hoewel men ook in zo`n hofje aardig op de vuist kon gaan.
Ik heb ooit gehoord over een Joods echtpaar dat de hele oorlog in zo`n hofje in de Schilderswijk bleef wonen en aldus aan deportatie ontsnapte. Namen zijn mij ontschoten (Bram en Eva?). Wellicht zijn er meer mensen die hier over gehoord hebben.

Hans (Zoef) | 12-5-2013
Hier heb ik nog een kleuren TV aan over gehouden. Ik had hem opgehaald voor reparatie en na de reparatie bracht ik hem retour en niemand thuis ondanks dat er een afspraak was gemaakt. Enige tijd later ben ik weer geweest en geen mens thuis. Toen ik voor de derde keer kwam was het pand leeg, dus terug naar de zaak. Ik heb het toestel nog een jaar in opslag gehad en uiteindelijk is het de etalage in gegaan en verkocht.

fred(je) | 11-5-2013
ik heb zelf nog gewoond in zo`n hofjes woning op nr 135 1ste rij volgens mij bestaat
het nog ? Viel gewoon onder de P Potterstraat.

Hans Klomp | 11-5-2013
Dit deel van de Hobbemastraat dateerde uit circa 1880-1885. Het hoekhuis achter de tram, ingang Van Dijckstraat, had bovenin het jaartal 1878 staan.
De dichtgetimmerde huizen rechts zijn nu vervangen door wat in stadsvernieuwingstermen heet Vlek D. Rechts de ingang van de Rembrandtstraat. Het hoekhuis was al circa tien jaar eerder afgebroken dan de rest van deze rij huizen. Het binnenterrein achter de huizen links stond oorspronkelijk vol met meer dan honderd hofjeshuizen. Nadat deze waren verdwenen kwam hier het REMPOT-terrein, een speelplek voor kinderen.
De eerste winkel links was op het laatst een platenzaak, daarvoor een groenteboer. De winkel van Winkelman met klokken en barometers zat meer richting Vaillantlaan. Met de stadsvernieuwing is deze winkel ook echt op de Vaillantlaan gekomen. Toen de winkel stopte is het carillon geschonken aan het Volksbuurtmuseum, nu Vaillanttheater. De klokken hangen naar mijn weten nog steeds in de toren voor het theater. Tenslotte; dit deel van de Hobbemastraat, van Om en Bij tot Vaillantlaan en het Om en Bij zelf is het enige nog overgebleven gedeelte van lijn 6 zoals deze in november 1906 is begonnen.

Frank Faber | 11-5-2013
In de jaren `80 vaak met lijn 6 door de Hobbemastraat gereden. Er stond altijd wel een auto op de rails geparkeerd en dan kon de tram niet verder. Ik herinner me een kledingzaal Oele (om je goed gekleed te voele) verder was er een winkel met uurwerken (klokken en barometers) en nu zijn er, hoe kan het ook anders; veel halal winkels. Nee, de sfeer van de jaren `50 en `60 komt nooit meer terug.

Joke | 11-5-2013
Ik heb in de jaren 70 een hond gekocht bij Slotboom in de Hobbemastraat. Toen mochten de hondjes nog verkocht worden in een dierenwinkel. Het was een lief beestje. Wat ik hier zie op de foto .... wat een teloorgang!

coos | 11-5-2013
Het wegprofiel in dit deel van de Hobbemastraat - de tram aan één kant vlak naast de stoeprand - was hetzelfde als in de Boekhorststraat. Zodoende was er aan de andere kant tenminste ruimte voor lossen en laden.
Opnieuw is dit stuk 25 jaar later in reconstructie. Hooguit komen de tramsporen wat meer uiteen te liggen. Maar het blijft een verkeerstrechter, want breder wordt het niet.

Rien Solcer | 10-5-2013
Is links zeker de Paulus Potterstraat, kijkend richting Om en Bij?

joost | 10-5-2013
Pieter. Je hebt gelijk. Lijkt wel op het oudere type Escort.

Pieter | 10-5-2013
@ Joost : de gele auto is een Toyota Corolla

Rinus | 10-5-2013
Nostalisch wegmijmeren mag altijd. Helaas, die woningen waren van bedroevende kwaliteit. Ik meen dat bij de afbraak er nog eentje bijzat met op de bovenste verdieping met zo`n schijtkist i.p.v. een WC.
Verder was de profielverandering broodnodig. Let maar eens op de "riante" ruimte die de fietser tussen geparkeerde auto`s en tramrails had.

joost | 10-5-2013
Dat ziet er niet gezellig meer uit. Vroeger een bruisende straat met veel winkels. Huizen van, naar schatting, rond 1900. Dubbele bovenhuizen met een grote zolder. Woonden meestal grotere gezinnen. Nu ziet het er strakker uit met weer veel, maar heel andere winkels, andere mensen. De vooruitgang..... al zegt het mij persoonlijk niet zoveel meer. Onpersoonlijker zou ik bijna zeggen.
De Fogd Escogt was daar erg in trek. Ik zie er drie

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9602


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 13 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!