Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Westeinde gezien vanaf de Loosduinsebrug, 1903
ansichtkaart uit de collectie van Hans Klok


Surftip van Hans Klok:www.loosduinsmuseum.nl.

Rochus Zuurmond | 5-3-2014
@Piet Walraven, leuk dat u nu ook mee praat over de straten maar geeft u dan wel de juiste naam van de straat door van de straat rechts en dat is de Lijnbaan en niet de Blekerslaan, zie de reacties van Rien Solcer op 26 en 27-05-2013.

Piet Walraven | 5-3-2014
Wat een gezever over diverse straten die uitmonden op het Westeinde.
Ik weet het met grote zelfzekerheid de eerste rechtse straat De Bleekerslaan is en de eerste straat aan de linker kant het Kortenbosch is.
Ik woonde van 1934 t/m 1959 op het Westeinde en heeft de oude tramrails die uit de Warmoezierstraat tot na de oorlog daar gelegen.

Rochus Zuurmond | 29-5-2013
@Kees de Ridder: er zijn geen tekeningen of plattegronden waarop te zien zou zijn dat er een sloot of een gracht door het Westeinde liep want die zijn er nooit geweest.

Rien Solcer | 27-5-2013
Rechts bovenin zoeken op htm foto.net en tik in ``paardentram westeinde`` dan zie je dat dit punt al uitvoerig is besproken, en dat de stoomtram zijn eindpunt had op de Lijnbaan.

HansR | 27-5-2013
Als in het Westeinde geborene en 16 jaar getogene,maar veel later dan deze foto gemaakt werd, weet ik zeker dat de rails vooraan de foto niet uit de Bleekerslaan komen.
De wittige kale muur achter de lantaarnpaal is het Kortenbosch en pal daar tegenover lag de Bleekerslaan, waar ook ooit de tram doorheen reed, net als door de Warmoezierstraat.

Rien Solcer | 27-5-2013
@ P.S. en Kees de Ridder, zie foto 0.81798 van HGA, en zie dat dit nooit de Blekerslaan kan zijn, ik blijf bij mijn mening dat dit de Lijnbaan is.

Kees de Ridder | 27-5-2013
Ok, de HEMA is van latere datum, maar in de 20-ger jaren vorige eeuw gaf mijn opa regelmatig zulke horloge`s cadeau aan zijn diverse neefjes ( van de HEMA!).
Het verhaal over linkshandigen, benigen van P.S. klopt, maar het mijne ook. Dus als P.S. op die fiets had gezeten, zie ik dus een voetballer die 2-benig is ( ik vind die kans klein!).
Dat de paardentram en de electrische tram ook door de Bleekerslaan heeft gereden wist ik niet. Van de Warmoezierstraat ben ik echter zeker.
Rien wat het water betreft ken ik ook geen foto`s ,maar de bouw van het Westeinde is beslist veel langer geleden. Op tekeningen, die ik niet ken, zou het e.v.t. wel te zien zijn .Ik ben er echter van overtuigd, dat er water geweest moet zijn, want je gaat toch geen huizen rond bouwen, als er geen opstakels zijn?

P.S. | 27-5-2013
@Rochus Zuurmond: Helemaal gelijk, ik heb een te moderne kaart gebruikt. @Kees de Ridder Ik denk dan nu dat je gelijk hebt en de rails verdwijnen in de Blekerslaan

Rochus Zuurmond | 27-5-2013
@ P.S. de straat achter de lantarenpaal is niet de Sirtemastraat maar het Kortenbos.

erven sleeboom | 26-5-2013
Het rare is dat op oude foto`s smalle straten altijd zo breed lijken...

P.S. | 26-5-2013
@Kees de Ridder Het zakhorloge is zeker niet van de HEMA want dat bedrijf bestond nog niet (eerste winkel in 1926 in Amsterdam).Wat de linkshandigheid van de fietser aangaat, Ik ben rechtshandig en kan met de fiets, bij stilstand, zowel op mijn linker als mijn rechter been steunen.Over het algemeen zijn linkshandigen ook linksvoetig, ze gebruiken hun linker voet om bijv. te schoppen tegen een bal of af te zetten bij het springen.
Ik denk dat links achter de lantarenpaal de hoek van de Sirtenastraat te zien is. de straat er tegenover zou dus de Lijnbaan zijn.

Rien Solcer | 26-5-2013
@ Kees, als de fotograaf op de loosduinsebrug staat, en dat moet wel, gezien het hoekpand links, dan is de straat waar de railsen in gaan de Lijnbaan zijn. Ik ben nog nooit een kaart tegen gekomen met water in het Westeinde, dus dat geloof ik ook niet. Verder denk ik dat de railsen van de stoomtram zijn, richting Prinsegracht. Ik hoop dat ik heb bijgedragen aan verdere reacties op deze foto. Groet.

Kees de Ridder | 26-5-2013
Volgens mij nodigt bovengeplaatst plaatje niet snel uit tot reacties. Mag ik het eens proberen?
De kaart is bijna 110 jaar oud en we zien , zoals zo vaak op oude foto`s m.n. kinderen en vaak ook slagersjongens met een transportfiets in de fotolens kijken. Techneuten onder ons weten wel hoe lang de sluitingstijd van de lenzen van die oude toestellen kon zijn. Ze bleven er toen heel geduldig op wachten tot er op de knop gedrukt werd. Die fietser is er wellicht ook n en ik denk dat hij linkshandig moet zijn geweest, getuige zijn rechtervoet die op de stoeprand steunt ( dat kunnen rechtshandigen meestal niet!).
De man met hoed en vest draagt een z.g. zakhoroge met ketting in zijn vestzak. Die kon je vroeger voor een paar gulden o.a. bij de Hema kopen.
We zien ook de tramrails rechtsaf slaan, volgens mij de Warmoezierstraat in- buigend, hoewel ik gezien de plek eerder aan de Bleekerslaan denk.
Het West Einde werd in tween gespeld ( wel logischer!). Verder vermoed ik dat T. Dinsdag: tot dinsdag betekent.
Zie ik nou goed dat er 2 bochten in de weg zitten ( volgens mij heeft het Westeinde er meer ( er moet dus eerst water geweest zijn).
Nou, dit lijkt me genoeg stof om te reageren.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6833


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 17 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!