Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-2-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      `Limburger` 83 op de Prinsenweg bij de Zanderijlaan in Wassenaar, 1960
foto van Henk Odendaal uit de collectie van Frank Faber


joost | 21-6-2013
@Ton. Op de link die ik mee stuurde is een buitenlijner 51-80 te zien. Deze reden wel tot in Leiden. Ze maakten beiden van en naar Leiden/Wassenaar gebruik van hetzelfde traject. De tram naar Leiden reed langs remise Maaldrift. Tot daar kwamen ook de Limburgers die daar driehoekten.

Emile1952. | 20-6-2013
@Joost.
"...De voormalige Schouwlaan is ergens tussen 1960 en nu omgedoopt in Admiraal Helfrichlaan...","...Waarschijnlijk omdat hier in het verleden al verwarring over ontstond...".

Daar ik vroeger in Wassenaar woonde en ik nu af ga op mijn herinnering is de schouwlaan eind zestiger jaren al omgedoopt tot de Admiraal Helfrichlaan. En het klopt, wat je schrijft, dat er tussen de schouwweg en de schouwlaan nogal veel verwarring was. Zeker voor niet ingezetenen van Wassenaar.

joost | 20-6-2013
@Ton. Dat weet ik. Daar heb ik ook met geen woord over gerept. Leiden had op het eindpunt Haarlemmerstraat een kopspoor. Aangezien de Limburgers éénrichtingwagens waren ging dat niet. Hiervoor was een keerlus nodig. De plaatjes die je ziet bevinden zich allemaal op Wassenaars grondgebied en liggen, gezien vanaf den Haag, tot aan de Lus of de remise Maaldrift. Het werkterrein van deze mooie Limburgers, afgezien dan van de lijn naar Voorburg waar ze ook jarenlang een vaste verschijning waren.

ton van zelst | 20-6-2013
@joost
dit type heeft nooit op Leiden gereden

joost | 20-6-2013
Excuus. De Schouwweg loopt parallel in westelijke richting van de Prinsenweg.
Ik had even de kaart op z`n kop.

joost | 20-6-2013
@Coos. Nee. De Schouwweg loopt ongeveer parallel in oostelijke richting van de Prinsenweg. De voormalige Schouwlaan is ergens tussen 1960 en nu omgedoopt in Admiraal Helfrichlaan. Deze ligt tussen de Schouwweg en de Prinsenweg. Waarschijnlijk omdat hier in het verleden al verwarring over ontstond.

coos | 20-6-2013
Wat hier Schouwlaan genoemd wordt, zal wel de Schouwweg zijn. Bestaat nog steeds, een prachtig `laantje`, dat ik destijds eindeloos vaak heb gefietst.

joost | 20-6-2013
@Wouter. Eén raadsel is opgelost:

Schouwlaan (thans Admiraal Helfrichlaan). Nu maar verder zoeken.

joost | 20-6-2013
@Wouter. Ook op de site "De Gele Tram" van Ruggenberg wordt de Schouwlaan ook genoemd als halte. Hij is nu echter niet meer te vinden..... Wel worden er van enkele instanties nog steeds het adres "Schouwlaan" vermeld. Zou dus toch moeten bestaan. Ik ga dat eens uitzoeken.

Wouter | 19-6-2013
Je hebt natuurlijk wel de Schouwweg, maar die kan het niet zijn. Toch?

Wouter | 19-6-2013
Ik weet niet wat de Schouwlaan was, maar die naam lijkt niet (meer?) te bestaan. Ook de foto van Seniorennet is de Prinsenweg met de Zanderijvaart. Ook het Zanderijpad dat duidelijk lager ligt dan de Prinsenweg en met een ruime boog parallel gaat lopen aan het water zijn identiek.

joost | 19-6-2013
Voorzien van het volgende commentaar:

Wassenaar tussen halte Jonkerlaan Schouwlaan met gel tram uit Leiden naar Den Haag foto circa 1961.

joost | 19-6-2013
@Wouter. En het is ook de Prinsenweg. Het bruggetje is er nog steeds, zag ik.

Tenminste, dat dacht ik.
Kijk eens naar dit plaatje en lees de locatie......

http://blogimages.seniorennet.be/blauwetram/1269318-b3bf52d0c43c03b3878adf5fa90f2791.JPG

Wouter | 19-6-2013
In mijn reactie was bij het herschrijven "klopt" weggevallen Inderdaad hetzelfde bruggetje, daaraan herkende ik de locatie. Het oude houten huisjes lijkt verdwenen maar het huis op de achtergrond staat er volgens mij nog.

joost | 19-6-2013
@Wouter. En het is ook de Prinsenweg. Het bruggetje is er nog steeds, zag ik.

joost | 19-6-2013
@Wouter. Als ik het me goed herinner is dit inderdaad de brug over de Zanderijvaart. Bij de Jonkerlaan is/was geen brug. Moet dus, een eindje verderop, de Zanderijlaan zijn. Goed gezien.

Hans | 19-6-2013
P.S. Het geringe aantal passagiers versterkt mijn vermoeden.

Hans | 19-6-2013
Jammer dat er geen precieze datum bij de foto staat. Gelet op de weldadige rust heb ik het vermoeden, dat het (weer) zo`n zondagochtendplaatje is.

JWB | 19-6-2013
Vroegah (zeker in de tijd van de lopende conducteur) werd inderdaad met enige regelmaat met de deuren open gereden. Ouders zorgden er wel voor dat kinderen op hun plek bleven en er geen gevaarlijke capriolen voor de deur gingen uithalen.

Wouter | 19-6-2013
Heel mooi plaatje, maar de locatie wel? Als ik in Streetview kijkt lijkt het de Prinsenweg te zijn en foto genomen vanaf de Zanderijlaan. Link: http://goo.gl/maps/EZo7G

joost | 19-6-2013
@Charles. Dat hoeft niet per sé. Deze wagens, trouwens veel oudere wagens, konden op topsnelheid rijden met de deuren open. Dat lukt je vandaag de dag (normaal gesproken) met het moderne materieel niet meer.

Charles | 19-6-2013
Prachtig plaatje inderdaad. Rust straalt ervan af.
Maar... staat de tram stil voor de fotograaf? Deur staat open

joost | 19-6-2013
Prachtig!! Kijk `em gaan, die 83. Wat een fraai plaatje. Sprookjesachtig huisje aan de overkant. Betonnen bruggetje met idem bovenleidingmasten. Bloemetjes op het talud. Schitterende opname in deze flauwe bocht. De rust, even onderbroken door het licht fluitende geluid van de elektromotoren van dit materieel en de cadans van de zware wagens over de raillassen met af en toe de luchtfluit. Helemaal mijn favoriete materieel. Erg jammer dat dit tafereeltje een goed jaar later verleden tijd zou worden.
Bedankt Frank voor het aanwakkeren van de nostalgie

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6404


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>