Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      GTL8-I 3035, toekomstig Tramrestaurant-Hoftrammm?
Ingezonden door Cor Dijkhuizen / later bijgeplaatst.

Betweter | 20-1-2014
@Erven: wel als deze entrepreneur voor noodzakelijke inkomsten zorgt om te voorkomen dat het Gemeentemuseum er over een jaar of wat niet meer is ... Liever een Mesdagje minder en wel een museum, dan heel veel Mondriaans maar geen museum ... En wat is er nou leuker dan een wisseltentoonstelling, dan zijn er ook minder klachten dat er altijd hetzelfde te zien is ...

erven sleeboom | 20-1-2014
Hoewel het me zeer zou verbazen als het rijdende tramrestaurant op langere termijn winstgevend zou zijn, wens ik de eigenaar alle goeds. Moge zijn haute-cuisine-op-wielen een blijvende trekpleister worden voor de Haagse lekkerbekken die tijdens hun rit over Scheveningseweg en/of Vijverberg genieten van het Haagse stedeschoon.
Mits hij met zijn tram geen kostbare trammuseumruimte in beslag neemt. In het Gemeentemuseum halen we ook geen schilderijen weg voor een aankomende entrepreneur die verder niks heeft met kunst.

andré | 20-1-2014
Die restauranttram wordt wel degelijk in HOVM gestald maar daar wordt ook een bedrag voor betaald. HOVM kan de exploitatie niet rondkrijgen zonder de bijdrage van HBM maar die is te laag als gevolg van te lage inkomsten versus hoge lasten (verzekering, onderhoud aan de bussen en brandstof etc.). Dan is de keuze voor HOVM-directie heel eenvoudig: HBM er uit en een klant er in die wel geld in het laatje kan brengen.. Hoezo Haags Openbaar Vervoer Museum. Zeg maar gerust: Haags Tram Museum

Fluit t eruit! | 19-1-2014
Dat er in de toekomst een opslag voor Museum materieel nodig is, dat is duidelijk. Waar, dat is de vraag.

Maar goed.. het ging hier over de 3035 die inmiddels verbouwd word tot Hoftrammm.

Kevin | 19-1-2014
@ Tiktak,

Het oude Konmar gebouw heeft binnen HTM al geruime tijd een nieuwe bestemming gekregen. Op korte termijn gaat de verbouwing aldaar plaats vinden en zal de vestiging Maanweg verhuizen naar het verbouwde Konmar gebouw. Oftewel Infra en magazijn trammaterieel zullen hier samen komen.

Tiktak | 19-1-2014
@ Ricardo

Het gevaar is, als alles onder één dak staat en er breekt brand uit dat alles is weg is.
Het is beter als de tijd daar toe is, bv. op Zichtenburg (het oude Konmar gebouw) daar in railsen te leggen op opslag van de tramvoertuigen.
van hier uit kan de tramcollectie op de museumdagen aangevuld worden.
Ook kan de buscollectie hierin gestald worden.

ricardo | 19-1-2014
misschien wordt de 3035 wel in remise zbg gestald

omdat het hovm uit zijn voegen barst misschien moeten ze dan gaan verhuizen naar het forepark daar lijkt mij nog genoeg ruimte te zijn
er ligt al tramrails in de buurt van RRlijn3&4 en lijn19
misschien dat er ook gelijk een aftakking gemaakt kan worden op NS spoor zodat de H52 (2310) met enkele wagons kan pendelen vanaf centraal station naar het hovm V.V. lijkt mij dat deze dan weer tot zijn recht komt.

als ze dan gelijk zo groot mogelijk bouwen dat er plaats is voor alle museum voertuigen zowel trams als bussen en voor de toekomst , dan hoeft er naar mijn mening niet meer gepuzzeld te worden waar slaan we welk voertuig op en staan alle museumvoertuigen onder 1 dak

misschien kan het hovm toegangsbewijzen verkopen ik noem maar een bedrag van 5 euro p.p. dat er dan ook op deze wijze inkomsten zijn.

ik weet wel dat dit alles wat duiten kost maar dan heb je ook wel wat

Fluit t eruit! | 19-1-2014
Hans,

Hoe zie je het voor je, die pekel installatie te behouden voor museum doeleind? Er is niet veel bijzonders aan te zien. Maar goed.. als de installatie behouden zou blijven en de pekel er weg is, moeten er eerst weer sporen gelegd worden, voordat er überhaupt een tram in kan. De sporen houden nu (voor wat ik weet) bij de deuren op.

Hans Klomp | 19-1-2014
Beste Fluit t eruit,
Uw hieronderstaande opmerking: "De Pekelremise is nog steeds in beheer van HTM en ook in gebruik door HTM. Als alle pekel en bijbehorende installaties daar weg zijn" doet mij huiveren. Als de HTM deze pekelinstallatie buiten gebruik stelt dient deze pekeleremise bewaard te worden als .... pekelremise. Het is -met haar installatie- een integraal onderdeel van de geschiedenis van de Haagse tram en dient als zodanig behouden te blijven. Dat er ruimtegebrek is bij de Frans Hals is duidelijk en vermoedelijk zal dit alleen nog nijpender worden. Er zal dan gezocht moeten worden naar structurele oplossingen, vermoedelijk buiten de remise zelf.
Het slopen van de pekelinstallatie dient vermeden te worden. De pekelremise incluis installaties, met daarin gestald de (museum) pekeltrams, is hetgeen waarna wij dienen te streven.

Fluit t eruit! | 19-1-2014
En inmiddels is de Crowdfunding actie geslaagd en is de 3035 de werkplaats in! De verbouwing is gestart!

Los van de vraag waar deze wagen straks gestald zal gaan worden (ik gok gewoon in de LB) even inhaken op de discussie `museum`.

Hoewel de H5 nu weer als pekeltram dienstvaardig is, is de tram nog altijd aan de museum collectie toegevoegd onder wagennummer 295. Het doel is dus om deze tram ooit terug te verbouwen naar een passagierstram.

De H2 staat, na een slopend verblijf in Lille, ook weer in het HOVM. Deze is terug gehaald omdat HTM een pekelwagen probleem had, waarvoor zelfs (museum) werkwagen 2 van stal werd gehaald. en over museum werkwagens gesproken: Waarom zou de H5 als pekeltram niet in het museum thuis horen? Of het nu als pekeltram is, of als passagiers tram. 1. Het is een oude tram. 2. Deze wagens waren jaren lang kenmerkend in het winterse Haagse stadsbeeld. 3. het is een Haagse werkwagen. Dus past prima als werkwagen thuis in het museum. Kan de liefhebber ook zien hoe het ijs en sneeuw vrij houden VROEGÂH ging.

Verder staan er momenteel wel veel PCC`s in het museum, waarbij er vrij veel OV gele zijn. Maar ook die hebben een doel. de 1180 en 1193 zouden ooit samen een Tourist tram moeten worden. Niet museum gerelateerd dus, maar zal waarschijnlijk wel straks vanuit het museum gaan werken, wat voor het museum een bron van inkomsten is. De 1187 word gesloopt, dus die maakt straks weer plaats voor `iets anders`.
De 1321 word uiteindelijk de P2, PartyTram 2. De Partytram word nu al gereden vanuit het museum en is daarom eigenlijk ook altijd aanwezig in het museum. De 1315 is nog gewoon in dienst bij HTM, dus deze hoort in principe niet thuis in het museum. NOG niet in elk geval.

De 1139.. Tsja, Mijn mening is dat die na buitendienst stelling bij HTM als PCC werkwagen in de museum vloot hoort.. Anders slaan we uiteindelijk dus een generatie werkwagen trams over. De H23 is al gesloopt, dus die is al weg.

Tot slot: De Pekelremise is nog steeds in beheer van HTM en ook in gebruik door HTM. Als alle pekel en bijbehorende installaties daar weg zijn, zou dit gebouw gebruikt kunnen worden voor het stallen van museum trams, maar veel meer als een PCC per spoor zal er niet in passen. Wellicht straks voor de 1139 en 1315?

Maar dat is nog voor de beurt spreken, want vooralsnog is er geen zicht op dat HTM dat pekeldepot los zal laten.

Sloop van de LB en/of scheveningen is redelijk onzeker. Er gaat al jaren de discussie over, maar vooralsnog zijn beide remises aangepast voor de Avenio. Zal dus niet zo`n vaart lopen.

En dan nu terugkerende naar Hoftrammm: Laat maar komen, ik ga zeker wel een paar keren een vorkje prikken!

Kees | 12-1-2014
@ Koos,

Het HOVM mag dan wel een oude tram remise zijn. Dat neemt niet weg dat het nog steeds het Haags Openbaar Vervoer Museum blijft en daar ook de bussen bij horen. Blijf het in essentie een rare en onverklaarbare actie vinden dat een commercieel en totaal niet museaal project in het museum komt te staan ten kostte van historisch bus materieel of misschien zelfs wel tram materieel? Je vraagt je af hoe de directie van het HOVM tot zo`n besluitvorming is gekomen? Het lijkt me dat de gemeente het pand niet grondig heeft gerenoveerd om vervolgens materieel buiten op straat te zetten!

Appie | 11-1-2014
Veel details moeten nog worden ingevuld. De bedoeling is een keuken aan boord en een couvert zou zo`n € 75,- moeten kosten (volgens eigen website). De rit duurt ongeveer 2 uur.
Ze zijn inderdaad begonnen met de ombouw en de financiering is rond. Men streeft ernaar deze tram 4 april af te hebben i.v.m. de start van het jubileum.
Blijf de website van Bobby volgen de komende maanden.

René W | 11-1-2014
Hedenmiddag de 3035 in de grote hal van de cwp aan de LB gezien.
Het lijkt er op dat de ombouw tot Restauranttram van start is gegaan.

erven sleeboom | 23-12-2013
Laten we `t nog `s over dit rijdende restaurant hebben. De discussie gaat tot n u toe alleen over de vraag waar deze GTL gestald gaat worden. Het lijkt me een aardig initiatief. Of het echt wat gaat worden, en of het zal lukken om elke dag een tram vol te krijgen weet ik niet, maar geef `t een kans.

De website geeft nog wat weinig informatie, veel moet blijkbaar nog ingevuld worden. Krijgt de GTL een keuken aan boord of alleen magnetronnetjes, kan dat zomaar (stroomvoorziening?), hoe uitgebreid wordt de menukaart, hebben de obers zeebenen, hoeveel kost een driegangenmenu, hoe lang gaat een rit duren, wat doe je bij noodstops en bij stremmingen, hoe duur is een bevoegde trambestuurder, kan ik al reserveren enz. enz.

Koos | 23-12-2013
Tja het HOVM zit in een oude remise en daar horen nou eenmaal de trams.
Een plek voor de bussen is misschien iets makelijker te vinden dan voor de trams lijkt mij.
En LB wordt aangepast voor de nieuwe trams vandaar dat er 10 GTL`s ergens zijn opgeslagen om ruimte te maken.
Dus neem aan dat deze remise voorlopig niet gesloopt gaat worden.

Tiktak | 23-12-2013
Een overkapping maken of gewoon in de openlucht op het achter terrein van remise Scheveningen.
De 3035 rijd toch iedere dag met eters, dus in feiten kan hij gewoon buiten blijven staan.

Appie | 23-12-2013
@Kees, de H5 behoort tot de collectie, de partytram niet dus die zou, net als de restauranttram in de LB kunnen staan. Maar ook die remise staat vol. Daarom zijn er al een aantal GTL`s naar de sloper afgevoerd.
Restauratie in de LB zou kunnen maar is van tijdelijke aard. Deze remise, evenals die op Scheveningen, staan op de nominatie van sloop.
Dus een permanente oplossing is er (nog) niet.

Kees | 23-12-2013
@ Hans,

Maar de Radarstraat is toch geen museum? Misschien had men tijdens die grote verbouwing in het HOVM gewoon een aanbouw naast spoor 1 moeten maken waar al die zooi ligt. Dan hadden daar de bussen in kunnen staan.

@ Appie, en waarom barst het HOVM uit zijn voegen? Omdat er ook materieel staat wat er niet thuis hoort. Zoals een partytram/H5 etc. die hebben niks met het museum te maken in mijn ogen.

Wat mij een mooie oplossing lijkt is als men de grote restauratie projecten (tram en bus) kan onderbrengen in bijvoorbeeld de Lijsterbesstraat en dan spoor 1-3 kunnen toevoegen aan het museum. Mooie bijkomstigheid is dan dat het materieel van de TS dan ook in het HOVM tentoongesteld kan worden.

Hans (Zoef) | 23-12-2013
Wat mij betreft was er een unieke gelegenheid voor het stallen van museumbussen aan de Radarstraat. De loodsen daar waren niet geschikt voor modern materieel en zijn dus afgebroken. Een gemiste kans wat mij betreft en heel dicht bij het HOVM, wat wil je nog meer!

Appie | 22-12-2013
De "oplossing" van Boudewijn zullen we maar negeren. Dit soort reacties zijn we van hem gewend. Van dit soort figuren hebben we al teveel in bestuurlijke functies. Alles is/wordt afgebroken.

Appie | 22-12-2013
@Kees, het stallingsprobleem wordt niet alleen veroorzaakt door deze restauranttram. Maar het HOVM heeft nu eenmaal inkomsten nodig omdat ze zichzelf moeten bedruipen. En de komst van een GTL voor de collectie en de beperkte ruimte om onderhoud te plegen vraagt nu eenmaal om meer ruimte.
Ik ben het helemaal met je eens dat de collectie bussen hierbij hoort maar als jij een goede oplossing weet zal je iedereen blij maken.

Kees | 21-12-2013
@ Appie,

Dat mag dan wel zo wezen dat een tram een draadje nodig heeft, maar het is toch het Haags Openbaar Vervoer Museum en niet het Haags Tram Museum? Ondanks dat ik mij alleen interesseer in trams hoort de prachtige bussen collectie die is opgebouwd er toch zeker ook wel bij! Daarbij als het zo is dat de Hofftram in het HOVM komt te staan en daarvoor bussen moeten wijken ik mij afvraag of de directeur bij het HOVM ze wel op een rijtje heeft?

Klaas | 21-12-2013
Waarom niet een aantal PCC in andere HTM remises stallen? Of zou die GTL niet in de oude pekel remise (als deze niet meer gebruikt word) stallen?

Boudewijn | 21-12-2013
Bijzonder leuk initiatief de restauranttram van deze ondernemende Hagenaar. Er kan dan ook best wel wat van `Die ouwe rommel" worden opgeruimd. Te veel PCC`s en ook al Ombouwers in alle kleuren en uitvoeringen wordt wat te veel.

Appie | 21-12-2013
@Sjaak, het HOVM barst nu al uit z`n voegen en er moet ook nog een GTL1 bij. Dus deze restauranttram is daar niet de oorzaak van, die bespoedigt alleen de verhuizing van de museumbussen. En je weet, trams hebben nu eenmaal een spanningsdraadje nodig. Die kun je niet overal neerzetten. Wel moet er een goed onderkomen worden gezocht voor de bussen.
Maar om dit initiatief er alle schuld van te geven is ook weer overdreven.

Sjaak | 21-12-2013
Leuk allemaal die hoftrammm maar dat betekend dat de museumbussen hun onderkomen elders moeten zoeken door een commercieel project van iemand. Het kan toch nooit de bedoeling van de gemeente het eu fonds zijn dat een renovatie door hun betaald het einde van het onderkomen voor het bus materieel betekend omdat commerciële belangen voorgaan. Wat mij betreft zo de prullenbak ik het concept of lekker elders stallen maar niet in het HOVM!

Wouter J | 4-11-2013
In het Duitse Essen bestaat dit ook. Erg leuke ervaring, maar soep eten in een rijdende tram is wel een uitdaging

Adje | 4-11-2013
De ondernemer is op 27% van zijn doel, nog meer geïnteresseerden?!

Mijn naam is Klepzeiker, Joop Klepz | 26-10-2013
@joost. Wijnglazen moeten zowiezo niet te vol he.
Beter voor het proeven van de wijn.
@Frans van M Wellicht zal er in de rijstijl rekening mee gehouden worden.

Wim van Es | 25-10-2013
Cor Dijkhuizen stuurde een krantenknipsel uit "Het Hele Westland" in. Dit knipsel is vanavond bijgeplaatst.

Adje | 13-10-2013
Deze moet hoog in de lijst blijven. Misschien kan onze webmaster de naam veranderen van deze link. We doen niet aan reclame, maar dit plan is zooooo tramgebonden!

joost | 12-10-2013
Dat is nog eens iets anders dan de Partytram. Mooi hoor; culinair op 16 wielen. V.w.b. de wijnglazen: die zullen wel op/in een houdertje passen op de tafeltjes. Magnetische glazen ken ik (nog) niet. Niet te vol schenken dus.

Frans van Meerwijk | 12-10-2013
Leuk initiatief, maar ik heb toch vragen: (en nee, ik wil geen azijnp*sser zijn of lijken! )
Over de routes zal ongetwijfeld goed zijn of worden nagedacht, maar ik ken toch een behoorlijk aantal bogen/wissels/trajecten, waar `mijn wijnglas` beslist NIET op tafel zal blijven staan...
Gebeurt er nog iets aan het onderstel van de tram hiervoor?

Voor de ondernemer in ieder geval SUCCES! Ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Adje | 8-10-2013
@Tiktak, zie de eigen site: http://www.hoftrammm.nl. Een rondje eten, driegangenmenu met wijn kost je € 75. Doe je niet iedere week maar voor bijzondere gelegenheden.....

Tiktak | 8-10-2013
Ik ben benieuwd !
Om hier in te eten zou wel een flink prijskaartje inzitten.
Deze 3035 gaat zijn thuisbasis in het HOVM en hier komt ook nog een museum GTL bij, ik ben benieuwd hoe ze dat gaan in passen.

Adje | 7-10-2013
Schitterend plan. Ik ga mee doen. Ik heb mijn verjaardag ooit gevierd in de Pub-tram in Helsinki. Het is vorstelijk om te drinken/eten terwijl de stad aan je voorbij glijdt.

Wim van Es | 6-10-2013
Appie | 4-10-2013
Om Tiktak niet langer in spanning te houden over de 3035, zie:
https://www.crowdaboutnow.nl/Tramrestaurant-Hoftrammm


Om een eventuele discussie over de 3035 niet "onder te laten sneeuwen" bij Eerste 3 GTL`s (3003, 3007 en 3051) afgevoerd naar de sloper, reacties over de plannen met de 3035 graag hier, op deze pagina.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5081


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>