Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Hoefkade / Wouwermanstraat bij de Vaillantlaan (met tramrails), jaren 50
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


erven sleeboom | 5-10-2016
 quote:
AatP | 15-10-2013 Tegenover het postkantoor zat Harteveld Pianovervoer. Ik heb mezelf altijd afgevraagd hoe dat nou een lucratieve bezigheid kon zijn :-).
Harteveld Internationale verhuizingen en pianotransporten bestaat nog steeds, Da Costastraat 8. Een piano en zeker een concertvleugel is een groot, duur en kwetsbaar ding dat je niet zomaar aan elke verhuizer kunt meegeven (ja, je kunt `t wel doen, maar hoe klinkt ie daarna...). Voor een gespecialiseerd bedrijf is dat zeker een lucratieve bezigheid, reken maar.

Koos Schuller | 5-10-2016
de school. Prinses Marijkeschool
zelf de klassen door lopen, hoofdmeester Timmermans


Kees de Ridder | 21-10-2013
Hallo beste John, ik had het over de de melkboerenfamilie van Leeuwen, want Aad van Leeuwen, de oud-AVRO sportverslaggever heeft hier toch ook niets mee te maken???? Hallo!!

John van den Berg | 19-10-2013
Van Leeuwen was een metaalwaren fabrikant en had vroeger een reclamebord langs de rijksweg met een slagzin die betrekking had op het kruis met een bordje ik hang hier al eeuwen aan de spijkers van van Leeuwen .

Kees de Ridder | 16-10-2013
Ik heb meer belangstelling voor het bakfietsje rechts op de foto. Was de eigenaar hiervan niet van Leeuwen van de melkzaak, waarnaast een smal poortje zat?. In ieder geval bracht een invalide van Leeuwen in zijn fietskar met handaandrijving de melk hier in de buurt jarenlang rond, in mijn tijd. Van Leeuwen was echt een melkboerennaam en familie had ook een zaak op de hoek van de Weteringkade/Pletterijstraat ( 2 broers en een zus! ).

AatP | 15-10-2013
Tegenover het postkantoor zat Harteveld Pianovervoer. Ik heb mezelf altijd afgevraagd hoe dat nou een lucratieve bezigheid kon zijn :-). Het winkeltje naast het postkatoor was waarschijnlijk de uitgever van de onderhavige ansichtkaart (prentbriefkaart op z`n Nederlands). In ieder geval heb ik daar verscheidene foto`s van de omgeving (met lijn 12 erop!) gekocht. (Ik hoef ze niet naar onze Wim van Es te sturen, want ze staan al op de site )

Mike | 15-10-2013
Kleur was geheel beige of antraciet grijs. Ik weet ook nog dat de bekleding zwart leder was en er een radio in zat. Geen wit binnenvlak op de banden .... die zat er wel op bij zijn volgende auto, een 2e hands Amerikaan. Maar wel zeker weten dat het een Vauxhall Cresta was.
Hoe dan ook .... de auto voor de HUSwinkel is zeker weten een Vauxhall.

Hans | 15-10-2013
@Mike. Nog even gecheckt: de Cresta was er ook in uni. De tweekleurigheid was een optie (had de Velox niet). Toch lastig om die uitvoeringen uit elkaar te houden. De luxe zat `m vooral in het interieur (lederen bekleding b.v.). Maar ja, een beetje Cresta-bezitter wilde natuurlijk ook aan de buitenwereld laten zien, dat ie zich wat kon veroorloven...

Mike | 15-10-2013
Tsjah ... mijn vader heeft begin `60 een 2e hands Cresta gehad (heb er helaas geen foto`s meer van) en deze lijkt er in mijn beleving sprekend op want ook die Cresta had slechts één kleur (antraciet grijs) en een strip op de zijkant. Maar misschien was die overgepoten ... dus dit kan ook een Velox zijn.

Hans | 15-10-2013
@Mike. Hoezo Cresta? Cresta was, voorzover mij bekend, de topuitvoering: banden met witte zijvlakken, een crèmekleurige striping op de zijkant of een anderszins tweekleurige carrosserie (dak in andere kleur). Onze slager Verhoef op het Almeloplein had een Cresta. Die zag er toch wel wat luxer uit dan deze.

Je had ook nog de Wyvern, maar dat was volgens mij de basisuitvoering. Die had, als ik het wel heb, geen afdekplaat over de achterwielen.

Mike | 15-10-2013
Vauxhall Cresta

Hans | 15-10-2013
Even weer de auto`s herkennen:

Voor de winkel van Hus: een Vauxhall, waarschijnlijk een Velox.

Aan de spatborden te zien is het vrachtautootje vooraan een Opel Blitz.

De Kever hoef ik eigenlijk niet te noemen, maar daarachter rijdt er niet zo`n alledaagse verschijning ons tegemoet: een (Amerikaanse) Ford Fairlane. De foto is dus van 1957 of later, want vanaf dat jaar was dit model in productie.

Geurt Borsboom | 15-10-2013
Een heel fraaie foto. Het tramspoor in de Wouwermanstraat lag er nog niet toen deze foto werd gemaakt. Dat leid ik af uit de bestrating van de Wouwermanstraat, die op de foto nog uit keien bestaat. Bij de aanleg van het (enkelsporige) tramspoor werd de straat meteen geasfalteerd. Dat zal in 1959 gebeurd zijn.
Op het gevaar af als betweter over te komen: het postkantoor was inderdaad authentiek, maar de foto is gemaakt na een verbouwing die ook de buitengevel niet onberoerd heeft gelaten. Er kwam een portiek met links de ingang naar het postkantoor en rechts naar een winkel waar je kaarten, pennen, enz. kon kopen.
Door die verbouwing kreeg het kantoor een heel ander gezicht.
Voor de verbouwing was er zelfs een fietsbewaker. Ik weet niet meer of die er na de verbouwing ook nog was.
De postzegelautomaten waren overigens niet rood, maar blauw.
De bus door de Wouwermanstraat was lijn 27 (eerder R), die naar de Melis Stokelaan reed.

Voogd | 15-10-2013
Een verkeerde spelling op een ansichtkaart: altijd leuk.
Een echt postkantoor met rode postzegelautomaten aan de buitenmuur.
Welke buslijn reed er toen door de Wouwermanstraat? Ik zie een haltepaal voor het postkantoor.

Richard Velthuysen | 14-10-2013
Ja , deze buurt herinner ik mij nog goed . Diezelfde Princes Beatrix-school , daar zat ik ook op . Bij Hus haalde je een zak breukkoek voor een kwartje . Daarnaast op de Hoefkade ( achter de vrouw met het hondje) zat een slagerij. In magere tijden haalde je daar kaantjes .Precies tegenover die slager dat IJzer/Gereedschapswinkel Moor. Dat postkantoor was in mijn herinnering volledig authentiek met houten loketten en een granieten vloer. Je ziet op deze foto niet de tramsporen uit de Wouwermanstraat . deze moeten er wel gelegen hebben ten tijde van deze opname. . Al met al mooi tijdsbeeld , deze foto.

Tiktak | 14-10-2013
De goede oude tijd, het schoolgebouw bestond uit twee scholen, de school waar ik op heb gezeten (was na de groene hekkenschool in de Frans Halsstraat) de Prinses Beatrixschool (zat meer thuis en op straat dan op school) de bovenmeester was de Hr. Krijtenburg bijnaam krijtjepijp.
Er waren twee goede leermeesters Dhr. van Dijk en Mevr. Wijnmalen de rest van de leraren die lagen mij niet.
Ik ging als kind liever werken, zoals de slager Dick die op de Hoefkade zat tussen de Hus winkel en de blinde muur van de school, hier mocht ik iedere middag de zaak aanvegen, er werd in de slagerij met veel zaagsel op de vloer gewerkt en als beloning kreeg je een stukje gekookte worst.
Hierna ging ik naar de Rochussenstraat helpen de handkarren van de bakkerij Hus in het pakhuis te duwen en als beloning één krentenbol die toevallig over was en hierna weer na huis om de hoek Bosboomstraat/Jacop van Campenplein.
Het was in mijn jeugdjaren daar een fijne tijd om daar te zijn, het was ons Schilderswijk en dat had het moeten blijven.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9053


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 6 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!