Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      HTM 70-115 in Leiden achter NZH A324 met getrokken beugel in 1958
foto van Piet van der Lans uit de collectie van Andre Muller


erven sleeboom | 5-1-2016
Tw jaar zelfs... des te opmerkelijker...

Haagse_Meester | 5-1-2016
Erven, kijk nog eens naar de data, je klokje loopt achter

erve nsleeboom | 5-1-2016
tokke | 20-1-2014 Heren Coos en Sleeboom urinerende mensen die hun leven schijnbaar al hebben gehad en het nodig vinden hun eigen visie te laten prevaleren.

Tsja... deze opmerkelijke uiting is bijna een jaar oud en die tokke haalt die nu naar boven... Waarschijnlijk wil hij ons deze prachtfoto nog eens laten zien. Inderdaad een gedenkwaardig plaatje.

tokke | 4-1-2016
@JWB: jij alleen televisie? RTL4?

JWB | 21-1-2014
@Tokke - Visie ja, maar jouw visie is een wel heel bijzondere. Daar winnen we de oorlog niet mee .....

tokke | 20-1-2014
Heren Coos en Sleeboom realiseren zich niet dat er naast hobbyisme ook nog een toekomst bestaat, met dichtslibbende wegen en een huidige jeugd waarvoor wij een toekomst moeten opbouwen en neerzetten.
Gelukkig betreft het hier een openbare bladzijde waar iedereen zijn of haar mening mag ventileren, ook al betekent dat afgebrand en gesmoord worden door azijn urinerende mensen die hun leven schijnbaar al hebben gehad en het nodig vinden hun eigen visie te laten prevaleren.

erven sleeboom | 18-1-2014
Op deze pagina van deze website beperkt mijn visie zich tot de `iemand met visie` uit 1958, via wiens lens we ook nog een kever en een traction avant waarnemen.

coos | 18-1-2014
Wie de interessante en lange geschiedenis van het OV in Den Haag e.o. kent, weet dat visie hier beperkt wordt door financile haalbaarheid in de uitvoering, verwachte rendabiliteit na realisatie, en een (on-)wil tot medewerking op grond van politieke belangen.
Daarmee rekening houdend maakt dat `visie` nog al eens tot luchtkastelen voert.

erven sleeboom | 18-1-2014
er moet toch iemand met visie zijn?

Wat is het mooi dat deze 56 jaar oude beelden van een in de striemende wind en sneeuw gestrand 45 jaar oud trammetje, dat opgeduwd moet gaan worden door een 34 jaar oude motorwagen, het verlangen oproepen naar iemand met visie...

tokke | 18-1-2014
@coos: er moet toch iemand met visie zijn? Als het van de bevolking afhangt is er helemaal geen OV, want niemand wil het voor zijn deur hebben! Maar ze willen wel de vruchten plukken!

erven sleeboom | 17-1-2014
Anton Zonneveld | 17-1-2014 Ter aanvulling: Stadstram A324 komt uit Oegstgeest en rijdt naar de Hoge Rijndijk.

Nog vollediger: A324 komt uit OEGstGEEst en rijdt naar de RIJNDIJK
(althans: dat was de bedoeling voordat de beugel getrokken werd).

Anton Zonneveld | 17-1-2014
En dan nog een correctie op bijgaande foto: dit is niet de Stationsweg maar Stationsplein. Halverwege het Stationsplein gaat de tram links af de Stationsweg op.....

Anton Zonneveld | 17-1-2014
Ter aanvulling: Stadstram A324 komt uit Oegstgeest en rijdt naar de Hoge Rijndijk en de Gele tram uit Den Haag naar de Haarlemmerstraat.

erven sleeboom | 17-1-2014
En wat kwam er na deze foto? HTM-tram duwt gestrande A324 het NZH-emplacement langs het station op.

Fer | 17-1-2014
Om nog even iets op te merken over de foto: het lijkt erop dat de rechterschijnwerper nog warm is, want er ligt geen sneeuw op, hij is dus kortgeleden pas uitgegaan, in tegenstelling met de linker. Misschien is de stroomafnemer ingestort...? Kan ook nietwaar...!
De fotograaf is er wel vlug bij...!

coos | 17-1-2014
@tokke: allemaal mooi en aardig, maar er is n groot probleem: men wil geen tram in Leiden, en zeker niet door de binnenstad.
De RGL is door de bevolking de nek omgedraaid, en zal er waarschijnlijk ook nooit komen nu de Rijnlandroute gerealiseerd gaat worden.
Daar helpt de provincie, omgedraaid als een blad aan de boom, nu zelf flink aan mee.

tokke | 16-1-2014
Gave foto. Van mij mogen er weer trams in Leiden komen. Een opzet zoals de functie die de lijnen 4 en 6 in Den Haag hebben: mensen van buiten de stad reizen per bus naar in dit geval Leyenburg. Van daar per tram verder de stad in. Zo zou dat in Leiden ook moeten. Bussen stoppen aan de rand van de stad, bijv. bij het transferium, en bij Lammenschans. Stadstrams verbinden deze punten met Leiden Centraal. Ben je af van het probleem van bussen door de Breestraat, die zo snel gaan als de traagste fietser. Een tweetal tramlijnen doorkruisen Leiden. En begint bij de nieuwe Ikea. Over Engelendaal, WdZlaan de stad in, langs CS, en door naar Transferium A44. Andere lijn begint in Oegstgeest, verbindt dit via LUMC, Steenstraat, Prinsessewal, Breestraat met Lammenschans en evt. verder ri. Voorschoten of zelf Zoetermeer, la Randstadrail.
Doe dat voordat de hele regio dichtslibt. De fiets is niet altijd een oplossing.
Helaas zal het bij verder modderen blijven met Arriva-bussen en een beetje Veolia, want er is geen visie!

joost | 16-1-2014
@Huub. Geen mededogen dus voor het rijdend personeel. Het lijkt toch zo simpel in een wagen die een paar honderd A uit de rijdraad zuigt er een paar voor tenminste 1 balcon een paar af te pakken voor een kacheltje? Maar goed. In het begin van de EMR-en moest men het zelfs zonder glaspui stellen. De tijden waren dus al aan het veranderen. Tegenwoordig stookt men je zowat de wagen uit. De Regio Citadissen uitgezonderd.

Huub van Keulen | 16-1-2014
@Joost. Een kleine correctie: de buitenlijners hadden inderdaad een verwarming, maar niet op de eindbalkons. Naar verluidt stonden de bestuurders met lange onderbroeken, kranten onder hun truien en extra stro in hun klompen(!?) achter de schakelkast toch nog te vernikkelen.

joost | 16-1-2014
De A324 hier in elk geval niet

Waarschijnlijk heeft deze als stadsmotorwagen geen verwarming. De bestuurder/reizigers hebben dan in de 70/115 meer geluk.
Een barre dag die 7e maart, zo te zien.

Betweter | 16-1-2014
Gekukkig reed alles vroeger in de winter wel ...

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5971


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>