Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Hoefkade vanaf de Marktweg/Kaapseplein kijkend richting lijn 11
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Kees de Ridder | 20-7-2018
Ik vermoed dat deze foto omstreeks 1940 is gemaakt. De gietijzeren groene lantaarnpalen ken ik wel vanuit de zijstraten, maar herinner ik me niet meer van de Hoefkade. Verder is de weg nog niet geasfalteerd en dat vond grotendeels eind 40-ger jaren plaats.

Coos | 4-9-2015
Het is mij ook opgevallen, dat er vaak weinig reacties zijn van mensen die de laatste oorlogsjaren en de moeizame herstelperiode vlak daarna nog uit eigen waarneming kennen. Heb nog tal van herinneringen aan de ellende van toen vanaf midden 1944.
Bij de Bevrijding was ik zeven. Naar school was er nog niet bij; daar woonden geëvacueerde gezinnen in. Mijn eerste schooldag was 1 mei 1946, toen we in optocht de opgeknapte Weesperstraat 85 binnen trokken. Schoolhoofd: Jan Nowee; ja, die van Arendsoog en Witte Veder.

Kees de Ridder | 25-8-2015
An, ik heb je reactie gelezen met daarin de naam Blewanus. De 2 broers scheelden nog al wat in leeftijd. Henk kende ik het best en zou nu ongeveer 80 jaar geweest zijn, doch hij is helaas jong overleden.

an molenaar-van otterloo | 8-7-2015
Ik weet dat onze bovenbuurman in de langnekstraat, dhr. Bogaard, meeging met de joodse mensen om ze weg te brengen naar de trein naar Westerbork. Wij speelden altijd met de jongens van Blewanus, die om de hoek woonden in de Fisherstraat, 1e portiek. die ene heette Alex en er was ook een oude grootmoeder in huis. allemaal weggevoerd.

joost | 7-8-2014
@Kees. Ik begrijp je. Mijn vader, nu 93, had ook ieder jaar een reünie met klasgenoten van zijn lagere school. Door de oorlog waren velen daarvan er niet meer bij. In de 70-er jaren huurden zij daarvoor een zaaltje of een restaurantje af.
In begin jaren 2000 waren er nog vier over. Drie jaar geleden kreeg hij voor het eerst geen uitnodiging meer. De initiatiefneemster was de op een na laatste die overleed. Mijn vader, als enige van 32 leerlingen, heeft alleen nog foto`s en herinneringen daar aan.
Mijn broer en ik spijkeren hem nog zo af en toe bij met historische foto`s van onder andere deze site. Altijd een glimlach van herkenning. Dat is dan toch wel weer mooi.

Groet en het beste

joost

Kees de Ridder | 7-8-2014
Joost en Hans, jullie boren met mij de voornaamste verklaring voor het ontbreken van reacties van 70-ers en daarnaast heb ik ontdekt na een recente schoolreünie, dat van mijn laatste 2 muloklassen al 35 procent is overleden ( dat is schrikken! ). Vergeet ook niet dat velen in de jaren 50 zijn geëmigreerd en vanwege de bekende woningnood al lang hier niet meer wonen. Het zij zo!

Hans (Zoef) | 25-7-2014
Tot die categorie behoor ik dus ook, alleen bekijk ik deze site al vanaf het begin van haar bestaan. Dat komt ook omdat ik destijds wel aan de computer moest in verband met de zaak. Na opheffing van de zaak heb ik de PC mee genomen naar huis, omdat nog veel administratie moest worden afgewerkt. Dan leer je ook internet kennen met heel veel mogelijkheden. Als ik destijds geen zaak gehad zou hebben, dan was er waarschijnlijk ook nooit een computer gekomen en wat dat betreft heeft Joost helemaal gelijk.

joost | 25-7-2014
@Kees de Ridder. Velen van deze generatie hebben (nog) geen computer. Heel vaak worden ze door hun (klein)kinderen gewezen op wat je hier allemaal voor moois kunt lezen. Je hebt gelijk. Misschien kwam dit medium voor deze generatie net iets te laat als communicatiemiddel. Wel jammer natuurlijk.

Kees de Ridder | 24-7-2014
Westerborg moet natuurlijk Westerbork zijn. Overigens vind ik wel op vallend dat de generatie, die grotendeels van vóór de Tweede Wereldoorlog, dus ouder is dan 75 jaar deze site niet bezoekt c.q. leest.

Kees de Ridder | 17-4-2014
Leven er nu nog mensen, die weten dat b..v. In 1942 Joodse mede burgers over de Hoefakde werden weggevoerd naar Westerborg?

Kees de Ridder | 8-2-2014
Ter hoogte van de huidige Wesselsstraat, die uitmondt op de Hoefkade, zijn links de winkels nog zichtbaar van Daan Blok ( kruidenier ), de bekende voetbalscheidsrechter en zijn buurman Boers van de aquariumwinkel.

Hans | 6-2-2014
@sjoerd, @Mike. De tweede letter is een `M`. Zie fotonr. 5.19904 van HBB. Even inzoomen en je ziet het meteen. Daar wordt de foto inderdaad gedateerd ca. 1940.

Kees de Ridder | 6-2-2014
Als je 20 jaar in de Wolmaransstraat en 9 jaar op de Marktweg naast de ijshal van Harm Niemeijer hebt gewoond mag je wel zeggen: ik herken het e.e.a., zoals de kruidenierszaak van Faro, resp. van Uijtert, sigarenwinkel van Jansen, de boom van het Hoflandplein, de kerk van de H. Marthaparochie, de schoenmaker de Nennie, de melkzaak van o.a. van der Poel en na genoemd café heb ik de fietsenzaak Boekelman in die 9 jaar meegemaakt met de bekende voetbalbroers van Laar erboven van Vios. Heeft u nog vragen?

sjoerd | 6-2-2014
Als ik zo naar die tweede letter staar zou ik zeggen dat is een f zo te zien aan dat streepje boven aan.
maar de letters hebben een ondergrond en dat ontbreekt voor de a.

Mike | 5-2-2014
herstel: ... reclame op de muur zou de `A` van Amsterdam kunnen zijn ... of misschien wel Amstel, naar het uithangbord met `Amstel Bier`

Mike | 5-2-2014
Zat rechts op de hoek niet Café `Ons Amsterdam`?
Lijkt alsof de `C` van café van de muur is gevallen ... begin van de oorlog.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2378


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!