Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Buitenlijner 58 maakt geslaagde proefrit naar Scheveningen en Voorburg
3 foto`s van Kees Pronk d.d. 16 maart 2014


Kijk voor meer foto`s van de succesvolle proefrit met genodigden op www.digitaletram.nl

Rien Solcer | 11-6-2014
@jan, je hebt gelijk, het zal de 57 wel geweest zijn, maar ik was zo onder indruk van dit stel.

eppo | 11-6-2014
@Jan: 57+118 en 164 van SHTM werden vandaag gekeurd.

Jan | 11-6-2014
Dat zal dan niet de 58 zijn geweest.

Rien Solcer | 11-6-2014
Heden middag zien rijden in het centrum met de salonwagen er achter, wat een fantastisch gezicht was dat.

Hans (Zoef) | 21-3-2014
Gisteren bij Nostalgie net in de serie spoor door het verleden waren zowel de 57 en de 58 in beeld. Ook was er een wagen die door het breken van de koppeling van zijn draaistel werd gelicht. Deze aflevering was geheel gewijd aan de buiten lijners.

Tiktak | 21-3-2014
@ Wim Beukenkamp,

Wanneer kunnen we dat verwachten, ik hoop zo snel mogelijk ivm het tramloos stellen van de Delftweg.

Wim Beukenkamp | 21-3-2014
Wat opviel was het soepele rijgedrag van de Java-draaistellen. Het was een genot om ermee door Den Haag te kunnen rijden. Dat was de kroon op zes jaar hard werken en behoorlijk wat tegenslagen overwinnen. De volgende mijlpaal wordt naar Delft rijden met twee 750-er bijwagens, zoals tot 1951 gebruikelijk was op de Delftse lijn.

S. Gales | 20-3-2014
Inderdaad wat is de wagen mooi geworden. Mijn opa Joop Gales heeft jarenlang op de Delftenaar als bestuurder gereden.

coos | 18-3-2014
Een vaag gevoel van `jammer` overvalt me bij de aanblik van dit prachtige resultaat. Jammer dat hij straks weer moet vertrekken naar een plek (A`dam) waar hij geen wortels heeft, waar niemand met heimwee naar hem kijkt, niemand er `geschiedenis` mee heeft. Kan hij niet hier thuisblijven ?

Dick van der Spek | 18-3-2014
Tot in Udon Thani is dit mooie nieuws doorgekomen. Hulde alom.Dit zijn de belevenissen die we hier ontberen, maar het HTM-buitenlijnergevoel is niet verdwenen.

Frans van Zoest | 17-3-2014
Ik sluit mij volkomen bij mijn voorgangers aan, wat een prachtige tram is het geworden en wat een vakmanschap en liefhebberij van al de mensen die er vol overgave aan gewerkt hebben. Eigenlijk schieten woorden te kort met zo`n prachtig stuk rijdend historie.

Tramlijn 18 | 17-3-2014
@Erven Sleeboom;
De 57 rijdt wel, maar is nog niet gekeurd. De 58 reed 2 jaar geleden ook al, maar toen was-ie ook nog niet gekeurd. http://www.youtube.com/watch?v=RwRvRiYXnhI

erven sleeboom | 17-3-2014
En blijkbaar is er ook goed nieuws over de 57.
Zie de website van het HOVM:

De 57 rijdt weer!
Op dinsdag 4 maart was het werk aan de 57 zover gevorderd dat er getest kon worden. Voor het eerst sinds bijna drie jaar kregen de motoren weer spanning en gelukkig bleken alle vier motoren op de juiste wijze aangesloten. Nadat gebleken was dat ook de remmen op de juiste wijze functioneerden werd de wagen naar buiten gereden zodat op het remiseterrein heen en weer gereden kon worden.
Wim Beuenkamp | 17-3-2014
Het klopt dat we uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar een zo authentiek mogelijke maar ook representatieve toestand van de 58. We zijn tot een compromis gekomen. Doordat de 58 in 1961 de draaistellen kreeg van de 71 ex 73 moest `ie eigenlijk 1961 worden. Maar dat leverde enerzijds een doublure op met de 57 en het was anderzijds het tijdperk van de neergang van het Buitenlijnennet. Daarom hebben we gekozen voor midden vijftiger jaren, toen de Buitenlijnen hun tweede glorietijd beleefden, de trams allemaal recent gereviseerd waren en ze inderdaad helemaal afgehangen waren met reclames! Want die reclames maken de 58 heel levendig. Het leuke is dat er straks een hele serie trams in Den Haag beschikbaar is waarmee we het trambedrijf van de aren vijftig kunnen tonen en die wederopbouwperiode is best wel belangrijk geweest, zeker voor het toen behoorlijk verwoeste Den Haag. Je kunt er zelfs een `Back to the fifties festival van maken. Weer eens wat anders dan het jaarlijkse PCC festival` dat nu toch wel wat sleets begint te worden.

Jeroen van Loon | 17-3-2014
en dan die prachtige Persil reclame aan de zijkant van het dak daar viel mijn oog meteen op, toen ik jullie zag rijden op de Haagweg!

complimenten aan een ieder die hieraan heeft meegewerkt, chappeau!

Hans Franse | 17-3-2014
Dit was de DFelftse tram uit mijn jeugd. Hij speelt een rol in mijn boek n de naam van de vader en de zoon". Ik ging in de oorlog altijd mijn vader bij de halte Hoornbrug afhlen.Lees zelf maar....

Mike | 17-3-2014
Eigenlijk mag dit filmpje niet aan deze web pagina ontbreken. Hele mooie impressie van de buitenlijner 58, een jaar geleden:
http://www.youtube.com/watch?v=LtXiZJMMJO4

Aat Hoogland | 17-3-2014
Ik heb zojuist de foto`s bekeken op de digitale tram. Het is genieten om deze tram weer te zien rijden. Hij is niet alleen heel mooi geworden. Wat nog veel belangrijker is dat hij gerestaureerd is zoals hij in die jaren rond reed. Elk detail moet kloppen. Het is een rijdend museumstuk, die, als het aan mij licht, aan het rijdend historisch erfgoed word toegevoegd. Men heeft hier veel onderzoek aan verricht. Goed gekeken naar de 57 en niet te vergeten minimaal vijf jaar werk. Toen hij destijds op de Lijsterbes aan kwam zal menigeen wel gedacht hebben, hoe moeten we die opknappen?. TOPPIE.

John van den Berg | 17-3-2014
De HTM heeft zelfs rekening gehouden met de richtings doos voor liliputters.mooie opknapper .

c. campagne | 17-3-2014
Heb lang naar deze dag uitgekeken. Wat een enorme belevenis om na zoveel jaren weer eens in die oude vertrouwde buitenlijner 58 mee te mogen rijden. De 58 gleed over de baan, wat een prima afvering! Prachtig werk geleverd door een enthousiaste groep tramliefhebbers. Al deze mensen heel erg bedankt en vooral niet te vergeten de sponsor die dit resultaat financieel mogelijk heeft gemaakt! Ik hoop dat de 58 nog lang in Den Haag mag blijven en vaak op de baan mag verschijnen.
Doetinchem, 17-3-2014.

Gerard Reijman | 17-3-2014
Mooi werk om deze tram zo mooi op te knappen.
De mensen die hieraan hebben gewerkt verdienen een onderscheiding.

Buzzie | 17-3-2014
Knap werk geleverd. Ziet er fantastisch uit. Complimenten!

Hans | 17-3-2014
Daar kan geen GTL en Randstadmaterieel tegenop!

Mijn complimenten aan allen die aan dit rijtuig hebben gewerkt.

Hans

Dirk Couzy | 17-3-2014
Suphar!!! en De Groetjes uit Thailand en UiT!!! DirkTeurCouzy

aldo markus | 17-3-2014
Wat een werk, en wat een prachtig resultaat. Hulde, applaus en complimenten. Maar vooral: dank!

Wim Beukenkamp | 17-3-2014
Dank voor alle complimenten. Het werk is vooral gedaan door de medewerkers van de Stichting Tramwerk in de Lijsterbesstraat, maar veel is ook gedaan door een heleboel mensen daarbuiten, niet in het minst die van de TS Scheveningen.
In principe is de 58 nog steeds 1200 V, behoudens de compressor die in 1965 is omgewisseld met een 200 compressor (ook van Westinghouse) geschikt voor 600 V. Echter, zoals 1988 in Utrecht bewezen heeft, een simpele aanloopweerstand ex Plan V kan dit probleem oplossen.
Enne ..... het waren niet alleen mannen die er heel hard aan gewerkt hebben, maar ook twee vrouwen!
De 58 liep gisteren voortreffelijk, zoals we van deze wagen gewend zijn. Van de `s-Gravenmade vloot was het altijd de betrouwbaarste wagen, die daardoor heel veel dienst gedaan heeft. Daardoor zijn er ook veel foto`s van de 58 uit die tijd.
Moge er nog vele ritten gaan volgen!

Leo | 17-3-2014
Foei !!!! Anton. Dat was Grolsch, maar verder sluit ik me bij jou aan

Anton Zonneveld | 17-3-2014
"Vakmanschap is Meesterschap, dat geldt al jaren voor de restaurateurs van de TS!" Geweldig!


Deze slogan is dan wel gepikt van Heineken vroeger, maar nu wel zeer toepasselijk voor Raymond Naber en zijn mannen...

070 roelof | 16-3-2014
Ik zag hem vandaag rijden op de Laan van Meerdervoort , ik was diep onder de indruk en hoorde hem ook zijn fluitsignaal geven, ben diep onder de indruk en dank u wel restaurateurs. Ik heb nog een vraag is deze wagen ook nog op 1200 volt of alleen op 600 volt

Adje | 16-3-2014
Geweldig en leuk dat halte-blok meegenomen naar Voorburg!

Richard Velthuysen . | 16-3-2014
Grote complimenten voor de T.S. medewerkers , na jaren noeste arbeid.
Een geweldig resultaat. Als dit pronkstuk eens naar Delft mocht rijden !!!
2014 beloofd hopelijk wat !! Juist vandaag is ook op de HOVM site te zien , dat ook de 57+118 en de 215 rijvaardig en dus keuringsklaar zijn .

Waardering voor alle , alle restaurateurs , die alsmaar hun vrije uren opofferen .

Huub van Keulen | 16-3-2014
Inderdaad is de 58 een prachtig rijtuig geworden, alle mensen die daaraan hebben bijgedragen verdienen het bedolven te worden onder onze complimenten!
Mogen de vooroorlogse trams weer de straat op?

FransW | 16-3-2014
Mijn complimenten aan de medewerkers van TS depot Scheveningen. Een schitterende wagen hebben zij weer afgeleverd. Ben erg onder de indruk van het eindresultaat, proficiat!

Aat Hoogland | 16-3-2014
Wederom een mooi product afgeleverd. Het is te hopen dat hij zijn neus, dit jaar, vaker zal laten zien.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8728


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>