Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-2-2018, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Den Oudsten B96 172 van lijn 22 bij Ziekenhuis Antoniushove in 2004
foto van Wim Vink


wil leebeek | 21-4-2014
Lijn 22 reed hier t/m 10 december 2005.

xCookiesolax | 21-4-2014
Volgensmij viel officieel in december 2005 het doek voor de Voorburgse kant van buslijn 22. Toen werd deze lijn gekoppeld aan de oude route van buslijn 5. (Indien ik het mis heb hoor ik dit graag) De reden waarom het traject in Voorburg werd opgeheven had trouwens te maken met het feit dat het stadsgewest Haaglanden had besloten om het streekvervoer voor deze route op te laten draaien. De stadsbus werd als het ware verbannen uit Leidschendam.

aldo markus | 20-4-2014
Als ik zie dat de foto van november 2004 is, vond de inkorting van Leidschenhage tot CS veel later plaats dan ik in de vorige posting schreef.

aldo markus | 20-4-2014
Als er één lijn is, die bijna alle hoeken van de stad heeft gezien, is het wel bus 22! Met als stille constante de verbinding tussen Archipelbuurt en het Belgisch Park.
In 1955 werd onder dit nummer de route van lijn K (HOLL.SPOOR-HARSTENHOEKPL.) voortgezet. In het centrum reed deze via o.a. Paviljoensgracht, Piet Heinplein en Anna Paulownastraat, en door de Riouwstraat werden Koninginnegracht en Wittebrug bereikt. (K was sinds 1937 de richting Scheveningen verlengde voortzetting van een deel van tramlijn 2, met een paardentramlijn uit 1880 als voorloper.)
In 1965 werden HS en de oude centrumroute verlaten en kreeg 22 een deel van de erfenis van de lijnen 27/28 als werkveld. Op de route MOERWIJK-SCHEV.KURHAUS werd voortaan gereden via Hoefkade, Prinsegracht, Parkstraat en Nassauplein. In Scheveningen werd het Kurhaus eindpunt, na enkele jaren het NOORDERSTRAND. De Wittebrug werd kort daarna bereikt via de Aletta Jacobsweg.
In 1969 werd de 22 ingekort tot het traject CENTRUM (Turfmarkt)-Scheveningen.
In 1983 nam lijn 22 het Voorburgse gedeelte van bus 26 over, waardoor de verbinding VOORBURG DAMSIGT-SCHEVENINGEN ontstond. In 1991 kwam vervolgens de verlenging naar LEIDSCHENHAGE in dienst. Daar zien we bus 22 op deze foto. Overigens reden er ook (en `s avonds: alleen) korte diensten CS-SCHEVENINGEN. Eind jaren `90 [wanneer?] vervielen de lange diensten en bleef 22 alleen tussen CS en Scheveningen rijden.
Een nieuwe taak kreeg de lijn in 2005, toen buslijn 5 werd opgeheven. Gereden werd voortaan tussen DUINZIGT en SCHEVENINGEN, via CS en centrum.
Eind 2011 wisselden 22 en 23 in Scheveningen van eindpunt. DUINZIGT-DUINDORP via CS, Archipelbuurt en Kurhaus is nu de standaardroute. Waaraan eind 2013 spitsritten tussen OUDE WAALSDORPERWEG en CS (voorheen lijn 29) werden toegevoegd.

Maar ondanks al die wijzigingen: sinds 1937 via Pompstationsweg en Doorniksestraat!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7672


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>