Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
Kromhout TBZ-100 290 van lijn 22 in de Doorniksestraat, 1970
foto van Ronald van Onselen


Hans Vollebregt | 1-6-2014
Wat betreft de datum: op 31 december 1970 heb ik deze 290 op lijn 22 gefotografeerd, in de sneeuw. Het zou dus best kunnen dat de foto in de Doorniksestraat ook op die dag is genomen.

Coen Wagner | 30-5-2014
@Coos, Aldo: die onderborden "Stopt op Verzoek" (in zwart op geel) en "Vaste Halte" (in zwart op wit) had je ook met een zwarte i.p.v. rode rand. Kennen julie de toepassing daarvan?

Mike | 30-5-2014
Beiden:
De Doorniksestraat verbindt in een rechte lijn de Gentsestraat en de Pompstationsweg. Tegenover de Nieuwe Scheveningse Bosjes bevinden zich hier de complexen van een sanatorium en de Eerste Nederlandse Buitenschool die voor de Tweede Wereldoorlog tot stand kwamen.
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Geschiedenis-van-Belgisch-Park.htm

Dick te Ede | 30-5-2014
@rsg: Kan ook het Haags Sanatorium (TBC) zijn geweest.

Coos | 30-5-2014
@Aldo: aanvullend; de lijnrondjes op de zijkanten verschenen pas vanaf de jaren vijftig, eerst bovenop aan de korte kant, later wat lager onder `tram- of bushalte`. Deze zijkant werd ook wel eens voor een korte reclametekst gebruikt. O.a. `God hoort U, vloekt niet`. Waar wij, schooljeugd, met stift van maakte: `God hoort Uw vloek niet`.
Het zwart/witte onderbord `Vaste Halte` stond ook bij `gevaarlijke` plekken, waar het nodig was de tram/bus even stil te houden.
Op enkele plaatsen waar het een combihalte betrof (bv. voor de tramlijnen 10 en 12 en de buslijnen 18/B en 25/N bij Hotel Terminus) stond op de lange zijde: `TRAM/BUSHALTE`.
Bij de tot standkoming van de vrije tram/busbaan op de Prinsegracht (maart 1967) verschenen de eerste platte Burecborden.

Voogd | 30-5-2014
@rsg: was dat misschien de openluchtschool?

rsg | 30-5-2014
Ik kan mij herinneren dat er in die tijd ook een soort van verzorgingshuis in de bossen stond want rijdend richting Scheveningen vroegen de pas: wel eens of ik wilde stoppen bij de ingang daar want anders moesten ze een heel eind terug lopen van de halte die op de hoek was.

Ruud van Aarle | 30-5-2014
Volgens de gegevens van het knmi klopt de datum inderdaad niet. 14 december en de dagen er voor was het boven nul en viel er (haast) geen neerslag.

http://www.knmi.nl/klimatologie/daggegevens/index.cgi

erven sleeboom | 30-5-2014
Het weer van donderdag 10 december 1970
Zwakke wind uit het noord-oosten. De hardste windstoot had een snelheid van 5.7 m/s. Een frisse dag met gemiddelde temperatuur van 7 C en een gevoelstemperatuur van 6.2 C. De minimum temperatuur was 5.8 C en de maximum temperatuur 8.3 C. De zon liet zich in het geheel niet zien. Er viel geen neerslag. Het was een geheel bewolkte dag.
Bron: http://weerverleden.nl/19701210

Het weer van maandag 14 december 1970
Zwakke wind uit het west-noord-westen. De hardste windstoot had een snelheid van 9.3 m/s. Een koude dag met gemiddelde temperatuur van 4.5 C en een gevoelstemperatuur van 2.2 C. De minimum temperatuur was 0.6 C en de maximum temperatuur 7.8 C. De zon liet zich amper zien, slechts 1 uur. Er viel 0.8 mm neerslag verspreid over 0.6 uur. Het was een zwaar bewolkte dag.
Bron: http://weerverleden.nl/19701214

Rien Solcer | 30-5-2014
Ik ben op 10 december1970 getrouwd, het was een prachtige dag en niets van sneeuw te bekennen. Of het weer is in vier dagen totaal omgeslagen, of de datum klopt niet.

Frits | 29-5-2014
Grappig, die meneer die uitstapt lijkt te bellen, maar mobiele telefoons waren er nog niet in 1970. En op de achtergrond zie je alleen maar bomen, terwijl zich daar nu het verzorgingshuis "De Eshoeve" bevindt.

aldo markus | 29-5-2014
Ondanks de sneeuw komen de onderdelen van de koektrommel goed in beeld.
Aan de brede kant boven "HTM AUTOBUSHALTE", daaronder een strip: "LIJN | VAN | OVER | NAAR", in dit geval daaronder: "22 | SCHEV.KURHAUS | xxx | CENTRUM", met op de plek van de x-jes enkele belangrijke punten onderweg. Zonodig kon daaronder een andere lijn, en helemaal onderaan een rode pijl in de rijrichting. (Aan de andere kant waren de strips dan ook NAAR-OVER-VAN en stond CENTRUM dus links.)
Aan de smalle kant van boven naar beneden een strip "BUSHALTE" (niet autobus, en dus overeenkomstig het Reglement Verkeersregels en -tekens), een grote H, met daarover een rond bordje "22", en beneden "STOPT OP VERZOEK" (bij beginpunten en belangrijke haltes stond daar zwart op wit"VASTE HALTE").
Behalve deze laatste waren alle teksten zwart op geel, en de pijl was dus rood. Soms waren de ronde lijnnummerbordjes ook zwart op wit. Deze waren de ene keer over de H geschroefd, maar stonden ook van wat parmantig bovenaan, los van de rechthoek.
Een plaatje vol nostalgie.

joost | 29-5-2014
Een mooie stemmige winterfoto van Ronald. Hier nog met de oude haltedoos; Stopt op verzoek. De wagen rijdt hier nog met die zielige parkeerlichten aan. Vroeger werden dat ook wel stadslichten genoemd.
@Trammetje. Je hebt helemaal gelijk.
Die gladde klinkers werden menig fietser fataal in de bochten. Ze waren zo glad als ijs, al had het niet gevroren maar gewoon geregend.

trammetje | 29-5-2014
Dit is Doorniksestraat voor de Pompstationsweg. Chauffeur is vergeten film te draaien.Trouwens de Pompstationsweg had toen ook nog geen asfalt maar gladde klinkers

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8702


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 6 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!