Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Den Oudsten geledebus 914, tramdienst lijn 17 in 2007
foto van Nick Roestenburg


busgek | 1-8-2014
Verschillende bus typen erop nahouden zou in-efficient zijn. Dat is volgens mij niet zo. Ten eerste wordt er elke dag zeer veel geld bij "efficiente bedrijven" verkeerd besteed door in-efficient personeel(ik noem geen namen), ten tweede houden meerdere bus typen de monteurs en chauffeurs scherp en kunnen zij de vooruitgang per merk in de gaten houden en daar hun voordeel mee doen met verdere aankopen in de toekomst. Ten derde en niet onbelangrijk, het oog wil ook wat en zeker met iets waar je dagelijks tegenaan moet kijken zoals een bus of tram, we zitten thuis ook niet allemaal in het zelfde interieur. Dus tegen een eenheidsworst als wat er nu rondrijdt is heel wat in te brengen. Dank u.

Nick | 1-8-2014
Even mijn reactie nog teruglezend, verbrand is in dit verhaal een misschien iets te wat te `grote` woordkeuze: de bus heeft op 13 april 2011 brand in het motorgedeelte gehad, waarna herstel niet meer waard werd geacht.

Nick | 1-8-2014
Misschien toch best aardig om een ander beeld in te brengen bij de `nostalgie`. De 901-917 zijn in de periode 2010-2012 buiten dienst gesteld en hebben daarmee 13 tot bijna 15 jaar dienst gedaan. Dat is, zeker voor HTM-begrippen, vrij oud. De 918-923 hebben het uitgehouden tot 2011/2012, zijn met 10 tot 11 jaar (voor HTM-begrippen wat vroeg, maar niet zeer jong) buiten dienst gegaan.

Het klopt dat deze foto is gemaakt ten tijde van het project `Groot Onderhoud Tram` in 2007. Er werd in die tijd geconstateerd dat de railinfra in dusdanig slechte staat verkeerde, dat herprofilering (rails vervangen, dan wel weer `oplappen`) noodzakelijk was. In verschillende perioden gingen verschillende gedeelten van tramlijnen buiten dienst.
Het vervangend vervoer schoot in die tijd zeer tekort. Een groot aantal buiten dienst gestelde trajecten werden niet vervangen door busvervoer. In deze tijd reed het vervangend vervoer van RandstadRail naar Zoetermeer z`n laatste loodjes. De ervaringen van HTM met de touringcarbedrijven was blijkbaar dusdanig goed dat HTM deze bedrijven ook voor tramvervangend vervoer op een aantal trajecten inhuurde. Op lijn 17 (die toen vervangend vervoer van Statenkwartier naar de Grote Kerk kreeg, en dat terwijl lijn 17 daar tijdelijk niet reed...) werden ook de touringcarbedrijven ingezet.
Zo nostalgisch was deze periode dus absoluut niet. Dan is het nu op heel veel plekken toch een stuk beter geregeld, alhoewel er zeker nog te wensen valt

@ Hans: De 914 is inderdaad verbrand op de Escamplaan op 13 april 2011.

Ben het zeker eens met de kritiek op het huidige Haagse busvervoer. De gelede bussen worden op verschillende lijnen met node gemist. Daarnaast maakt de halfuursdienst `s avonds (zeker bij een overstap) het gebruik van het busvervoer niet aantrekkelijk. Maar daarvoor geldt, dat dat de beslissingen zijn van het Stadsgewest Haaglanden. Zij hebben geen gelede bussen geëist en zien de halfuursdienst van de bus als een noodzakelijke oplossing om de bezuinigingen op het openbaar vervoer het hoofd te bieden. Die invulling had toch zeker ook anders gekund...

Alex | 31-7-2014
Helaas zijn deze prachtige bussen met een veel te jonge leeftijd reeds het land uit. Ze zijn er in Roemenië dan ook erg blij mee. Er is nog 1 pracht exemplaar bewaard en deze staat nu in de depots van het Haags Openbaar Vervoer Museum.

xCookiesolax | 31-7-2014
@Ricardo: Deze bussen worden ondertussen ook niet meer door Veolia gebruikt.

Goede oude tijd, het jaar 2007, ontsporingen en opheffingen van tramlijnen vanwege achterstallig onderhoud aan rails en onderstellen

ricardo | 31-7-2014
veolia rijd volgens mij nog met deze oudere bussen van de htm

deze bussen worden dan gebruikt voor het duinrell vervoer

rsg | 31-7-2014
Ik kom wel vaak in de stad Groningen en daar hebben ze een goed openbaar busvervoer sinds kort de Q lijn met mooie gelede bussen voorzien van Wifi als ik in den haag was ging ik ook wel eens met lijn 24 naar kijkduin het waren mooie bussen jammer dat ze er niet meer rijden.

Appie | 31-7-2014
@Marietje, dat heb je te danken aan Haaglanden.

Hans (Zoef) | 31-7-2014
Deze fraaie wagen heb ik nog na staan kijken van de laatste halte voor de laatste rit! Ik stond bij Leyenburg op lijn 23 te wachten toe deze bus daar vertrok. Zij draaide de Escamplaan op en 300 meter verder bij het Monnickendamplein stond zij in brand, einde bus 914!

marietje | 30-7-2014
Belachelijk dat ze deze bussen niet meer gebruiken! Buslijnen 23 en 24 zouden er zeker wel raad mee weten. Straks (wat zeg ik? Constant!) worden tramdiensten omgeleid. Een langere bus zou op veen plekken een ware vervanger kunnen zijn voor de tram.
Wie doet er wat aan?


Maarten | 30-7-2014
Het blijven mooie bussen.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3614


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!