Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 15-12-2017, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      GTL 3074 lijn 3 ri. Bohemen halte Buitenhof met bijzondere abri, jaren 80
foto uit de collectie van Remco Kapel


puntenel | 18-8-2014
@marietje: Avenio een waardeloze naam? Het wekt associaties met het Franse avenir, dat zowel toekomst als nageslacht betekent. Toekomst van de HTM; nageslacht van de GTL. Mooi toch?!

Coos | 16-8-2014
@Aldo: maar je zult moeten toegeven, dat de haltes Korte Voorhout en Tournooiveld in die goeie ouwe tijd toch wel erg kort op elkaar lagen; ik schat nog geen 200 m.

Rinus | 16-8-2014
Nog even over de halte bij de Wittebrug / Madurodam. Inderdaad is daar nog een restant van de tram, de wachtruimte verwerkt in het HTM transfprmatorhuisje, tegenover de locatie van het verdwenen hotel.

aldo markus | 16-8-2014
Mooie foto waarop de GTL goed tot zijn recht komt. Het is voor mij als PCC-liefhebber een beetje moeilijk om te zeggen, maar de GTL is toch met meer recht het succesnummer van de na-oorlogse Haagse tram. De oudste gaan alweer 33 jaar mee (en dat begin je te zien) en de toen verzonnen kleurencombinatie was wel even wennen, maar houdt het wel vol en heeft zelfs het blauw-geel van de 3100-en verdreven.

Tja, die halte Tournooiveld. Deze week zat ik in lijn 17 vanaf CS, we vertrekken van Korte Voorhout, mevrouw naast me drukt op knopje en ik sta even later op om haar erlangs te laten. Rijdt die tram in n ruk door, de hele Vijverberg af. Ja jongens, ik word oud: "Vroegh, toen was hier nog een halte tussen...".

Frans van Meerwijk | 15-8-2014
@Marietje:

Verklaar je eens duidelijker! Die "trambrug" bij Madurodam ligt er al een beste tijd (zelfs nog met de mooie echte HTM-masten) en bij mijn weten zal daar weliswaar geruime tijd geen tram overheen rijden, maar verder niets aan worden veranderd...

*Gaat in de beeldbank van het HGA op zoek naar duidelijker plaatjes van deze fraaie abri`s*

@Coos: Dus een soort voorlopers van de "Eland-Brandt-abri`s, die je in feite k "eindeloos" kon uitbreiden...

Coos | 15-8-2014
Die originele abri`s uit de jaren dertig vorige eeuw op het Buitenhof en het Tournooiveld waren van staal met glas, en wel zo`n 25 m lang.
Die haltes op het Tournooiveld stonden overigens de rijtoer op Prinsjesdag lelijk in de weg. Ik vrees dat de ingangen van de nieuw geplande parkeergarage de nu mooie ruimte daar waarschijnlijk weer teniet gaan doen.

Rinus | 14-8-2014
@Hans, waarschijnlijk heb je dit exemplaar of die op het Tournooiveld niet meer voor de geest, want dit waren toch wat andere ontwerpen dan die betonnen schuilplaatsen waar jij op doelt. Langer, meegebogen en wat sjieker.

Hans Auwerda | 14-8-2014
Hoezo bijzondere Abri? Daar stond eens de stad mee vol....

marietje | 14-8-2014
Was er tot voor kort bij de in onbruik geraakte halte van lijn 9, Wittebrug aan de andere kant van het water, gezien van Madurodam, niet ook een bijzondere betonnen halte?
In onbruik geraakt door het aanmaken van de trambrug aldaar. Ben benieuwd wat er daar nog meer gaat gebeuren in het kader van de komst van de Avenio, wat ik trouwens een waardeloze naam vind. Net zoiets als Ziggo, Veolia en Arriva.

Rinus | 14-8-2014
Er was ook nog een (rond) wachthokje in dezelfde stijl bij de Driehoekjes. Verder was er ook nog een vergelijkbare abri op de halte Rijswijkseplein.
Op te merken valt nog dat deze abri (en ik meen ook die aan de Driehoekes) op een gegeven moment in de kleuren van de GTL zijn geschilderd.

Coos | 14-8-2014
Deze lange gekromde abri, evenals die op het Tournooiveld, stamt nog van ver vr de oorlog. Ze zijn verdwenen toen deze haltes werden opgeheven, omdat kromme haltes uitstapproblemen opleverden.

rikky | 14-8-2014
Toen die ABRI er nog stond. Eeuwig zonde ! Mooi plaatje, maar gelukkig bij ons in Portugal geen sneeuw.

Hans | 14-8-2014
@Mike. ...maar door de zon veroorzaakte tijdelijke opwarming...

Je zult waarschijnlijk juist afkoeling bedoelen, als je tenminste doelt op de vermindering van het aantal zonnevlekken c.q. het totale uitblijven ervan in de laatste jaren. Volgens sommige geleerden is er vrij grote kans dat dit zogeheten Maunder-minimum de komende jaren doorzet en mogelijk een afkoelend effect veroorzaakt. Maar of dit dan ook voldoende soelaas zal bieden... Volgens de klimaatscenario`s van het KNMI dus niet.

Mike | 13-8-2014
 quote:
Hans | 13-8-2014
Ik mag toch hopen dat de computerberekeningen van de klimatologen hartstikke fout zitten.

Ja, cyclisch bezien wel en hebben we ook geen door ons veroorzaakte global warming maar door de zon veroorzaakte tijdelijke opwarming zolas wel meer de afgelopen 10.000 jaar. Dus wellicht maak je dit soort sfeerrijke plaatjes nog wel weer mee, maar niet meer zo snel met een GTL

Trouwens hele mooie en sfeerrijke plaat met de GTL die me een kerstgevoel geeft zo midden in de zomer

Hans | 13-8-2014
Volgens de scenario`s van het KNMI voor het toekomstige klimaat van ons land zouden dergelijke sfeerrijke foto`s in de zeer nabije toekomst niet meer kunnen worden genomen. En al zeker niet in het aan zee gelegen Den Haag. Wat een ellende! (Ik mag toch hopen dat de computerberekeningen van de klimatologen hartstikke fout zitten).

xCookiesolax (Dave) | 13-8-2014
Heerlijke winterse foto!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9214


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>