Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-12-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      NZH A505-B507 Raamweg / Carel van Bylandtlaan, 1958
foto uit de collectie van Andre Muller


joost | 14-9-2014
@erven. Het flatgebouw was het kantoor en de toonzaal van sanitair- en loodgietersbedrijf den Dekker. Stond inderdaad flink in de weg. Dat is hier zeker heel duidelijk te zien.Coos | 13-9-2014
Stond daar niet in 1944/`45 ten tijde van de `Festung Clingendael` een enorme Duitse bunker?

erven sleeboom | 13-9-2014
Kijk `s hoe dat flatgebouw aan de Wassenaarseweg de hele weg blokkeert. Het is er dan ook niet meer.

Dick van der Spek | 13-9-2014
Het nieuwe eindpunt, na de opheffing van het baanvak naar Scheveningen kwam op de Raamweg bij de Carel van Bylandtlaan te liggen. Enkele wisselverbindingen werden aangelegd, uit Scheveningen één stel wissels en één stel, vermoedelijk de wissels 6 en 7 van de in 1955/1956 verwijderde sporen 3 en 4 te Scheveningen uit nog aanwezige voorraad).Het nog aanwezige overloopwissel dat tussen de Javabrug en de Carel van Bylandtlaan lag werd uiteraard verwijderd.
Het nadeel van deze sporensituatie was dat er gerangeerd moest worden aan de halte waar reeds passagiers stonden die natuurlijk in wilden stappen. Een reden waarom sommige ‘bemanningen’ tegen de voorschriften in (we zijn al laat!) stopten tussen tussen wissel 3 en 1 en lieten daar de passagiers uitstappen om zo het terugzetten te vermijden en na het omlopen lieten ze aldaar de passagiers instappen en vertrokken via wissel 3 weer richting Voorburg. Overigens was het rangeren aan het eindpunt heel normaal (Malieveld, Katwijk en Noordwijk) maar bij de lokaaldienst kende men dit niet omdat aan beide eindpunten er een officiële uitstaphalte was. Alles was natuurlijk in overleg gegaan met de HTM en de verkeerspolitie en uiteraard waren de meningen verdeeld. Zo wilde de NZH de overstaphalte bij de Javabrug hebben zodat zonder last van passagiers kon worden gerangeerd. De verkeerspolitie was hier tegen omdat men het geen veilige overstaphalte vond. Men ging ervan uit dat de situatie voor twee jaar zou gelden en men was bang voor drommen overstappers op een mooie zomerdag, niet geheel ten onrechte trouwens. De HTM wilde een halte aan de Laan Copes van Cattenburgh omdat de overstap daar gemakkelijker was en veel minder verkeer over de brug bij de Laan Copes ging dan over de Javabrug; ook het aantal kantoren aan de Carel van Bylandtlaan was reden voor de HTM dat men daar het eindpunt wilde hebben. Omdat er aan de straatzijde langs de Raamweg geen ruimte was voor een fatsoenlijke uitstaphalte werd voor bovengenoemde oplossing gekozen.

De dienst Carel van Bylandtlaan – Voorburg Viaduct werd vanaf 1 september tussen 06.30 uur en einde dienst om 00.20 uur met een 10-minutendienst gereden; op zon- en feestdagen tussen 08.00 en 08.40 elke 20-minuten, daarna als op werkdagen.

erven sleeboom | 13-9-2014
P.S. Ik weet nog wel dat een bestuurder van een 1000 van lijn 6 die moest wachten op een richting Schenkweg overstekend A500+2xB500-stel, geringschattend sprak van "die bakken oud roest". Als eigenwijs ventje herinnerde ik hem toen parmantig aan het stokouwe trammetje van HTM-lijn 5 dat we daarnet bij de brug Herengracht waren gepasseerd.

erven sleeboom | 13-9-2014
Die balk geeft aan dat de lijn hier ophoudt, dat dit een kopspoor geworden is en dat er niet meer doorgereden mag worden naar Scheveningen.

Tiktak | 12-9-2014 hoe was de collegialiteit van de trambestuurders onder elkaar (NZH/HTM)

Gewoon goed, geloof ik. Waarom zou dat anders zijn? Zwaaiden onderweg naar elkaar zoals openbaar-vervoerpersoneel dat altijd doet. Ze hadden niet zoveel met elkaar te maken, hadden geen gemeenschappelijke eindpunten waar ze samen koffie dronken. In Den Haag had de NZH voorrang op de HTM en in Leiden ook.

hansje | 12-9-2014
Wat is die balk die op de rails ligt?

Tiktak | 12-9-2014
Mooie foto, NZH en HTM beiden duidelijk beeld bepalend.
Wat ik mij altijd heeft afgevraagd, hoe was de collegialiteit
van de trambestuurders onder elkaar (NZH/HTM)

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2352


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>