Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Delftenaar 69 met ex LTM-ahw. Delftweg bij huize Oversteen in 1963
foto van Chr. Rademaker uit de collectie van Gerard Stolk


De tram is net voorbij de halte `s-Gravenmade.

Adrianne van Mil | 1-10-2017
Ik ben schoondochter van Jos en Yvonne,
Helaas hebben wij (Christine en Dolf) in 2014 de Delftweg 34 moeten verkopen ivm ziekte van Dolf. We zitten nu herinneringen op te halen over vroeger en dan is het fijn om voorgaande berichten te kunnen lezen. Het huis wordt nu bewoond door een neef van Dolf en Christine met zijn gezin. Nog steeds in de familie.

jacques Roest | 20-7-2015
Wij woonden op een deel van de 1e etage in 2 kamers naast de fam. Heijting vanaf mei 1965 tot September 1968. Wij namen de huur over van een studenten echtpaar Korthals-Altes. Wij waren niet vaak thuis, Als zeevarende ben ik in die periode, misschien totaal 3 maanden thuis geweest.
Jos en Yvonne van Mil zijn nadat wij verhuisden in gaan wonen en later hebben zij het huis en omliggende grond gekocht. Jos en ik waren collega`s, ik ontmoette Jos op het ms Delft van de KNSM, hij was toen 3e stuurman en ik 3e wtk.
Het huis werd verbouwd en in secties verdeeld, zodat het per etage verhuurd kon worden. Jos heeft dit helaas niet meer mee gemaakt.

Mary Braam | 19-7-2015
Beste Jaques Roest,

Bij toeval kwam ik op deze pagina terecht.
Wat bijzonder dat u op Oversteen gewoond heeft.
Ik verbleef alle schoolvakanties op huize Oversteen.Mijn tante Annie Ros
was de hoofdbewoonster.Ik moet u dus zeker kennen . De naam roest komt mij ook heel bekend voor. Ik heb samen met mijn zus nog veel contact met mijn neef Aad Ros.Peter heb ik nog een keer gezien op de crematie van mijn tante. Anneke Heijting ben ik uit het zicht verloren. De familie van Mil herinner ik mij ook nog. Enige jaren geleden ben ik nog naar de Delftweg geweest.De naam van Mil stond toen nog op het naambordje. Wat erg dat beiden zo jong zijn overleden. Ben onlangs weer afgereisd en zag dat de naambordjes verdwenen waren. Begrijp nu waarom.Mocht u mij nog willen mailen: marybraam@gmail.com

Vriendelijke groet,

Mary

c. campagne | 22-9-2014
@jacques roest. Bedankt voor de aanvullende info. Het verwondert me niet, dat Peter in het chauffeursvak terecht is gekomen. Het had altijd al z`n belangstelling. Hij reed vaak mee met de vrachtwagens voor het vervoer van zand en grind vanaf de storttrechter op de Delftweg (zichtbaar op de foto) tbv. de aanleg van de verbreding van rijksweg 13 tussen Rijswijk en Delft rond 1960.
Doetinchem, 22-9-2014.

Jacques Roest | 22-9-2014
Beste C.Campagne, mevr. Ros had of heeft 2 zonen Aad en een oudere broer. Aad werkte voor Philips en bracht zijn vrouw Vicenta mee uit Spanje Zaragossa.
Mevr. Heijting werkte in hotel hoornwijck, Peter werd vrachtwagen chauffeur op auto transporteurs.
Jos van Mil ontmoette ik als collega op de grote vaart bij de KNSM.Jos was toen 3e stuurman en ik 3e scheeps WTK. Wij voeren de laatste reis van ms. Delft van Amsterdam naar Curaçao . Ms Delft was een vrachtboot uit WW II 1944 en ging naar de Grieken.
Jos is jong gestorven ( net na de verbouwing van Oversteen) hij was ca. 62. Yvonne zijn vrouw werd 67. Zij hebben een tweeling Dolf en Christine,zijn nu ca. 44

c. campagne | 22-9-2014
@jacques roest. Ben vaak op Oversteen geweest bij fam. Heijting. De twee kinderen: Peter (met wie ik, samen met Johan Blok in de klas op de lagere school zat) en Anneke. Mevrouw Ros had een zoon Aad als ik me goed herinner.
Doetinchem, 22-9-2014.

Maurits | 22-9-2014
En voor wie nog wat liggende gelden heeft en ruimer wil gaan wonen: huize Oversteen (323 vierkante meter) staat momenteel te koop. ;-)

Fer Mählmann | 22-9-2014
@Jacques Roest
Kleinigheidje: HEBU was gevestigd op de StationsWEG 62, volgens de telefoongids van 1950.

Joop | 22-9-2014
Mooie foto. Vandaag reden hier ook weer de nodige Buitenlijners voorbij.

Coos | 21-9-2014
@Erven: Volgens Johan Blok was de laatste schilderbeurt 30-8-1962.

Jacques Roest | 21-9-2014
Het huis, waar de tram passeert is huize Oversteen, Delftweg 34.Wij woonden hier in op een deel van de 1e etage.van Mei 1965 tot eind 1968. Hoofd bewoonster was mevrouw Ros! De familie Heijting , vader, moeder, dochter en zoon,woonden naast ons en op de zolder etage. heer Heijting werkte als magazijnmeester op de Stationsstraat in Den Haag.bij automaterialen HEBU.
Een brug op de A4 afslag naar Delft is Oversteen genoemd.
Het huis was in zeer slechte staat, de latere eigenaar en vriend Jos van Mil heeft het huis geheel in- en uitwendig gerestaureerd. Jos van mil. was kapitein bij de grote vaart koopvaardij.

erven sleeboom | 21-9-2014
Wow...
en weer als nieuw is de 69!

CC te D weet ongetwijfeld wanneer deze schilderbeurt plaatvond. Ik ben nu even te ver verwijderd van het Johan Blok-boek om het zelf even op te zoeken.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    9585


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>