Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      PCC 1205 in landelijke omgeving vlak voor halte Ypenburg, 1982
foto van Richard Velthuysen


joost | 28-11-2014
@Ed bestuurder. Helemaal gelijk v.w.b. de serie 1200. Reden het comfortabelst, duidelijk de laatste PCC-ontwikkelingen destijds met al zijn voordelen.
De serie 1300 was, hoewel nieuwer, in dit opzicht niet echt beter. 85 km/h is best wel erg hard.
Kwam die verslechtering van het spoor na de aanleg van spoor met betonnen biels of door verzakkingen van het spoor?

Ed bestuurder | 28-11-2014
Met de PCC werd soms wel de 85 km gehaald maar het spoor was vergeleken met nu beduidend beter als je nu langs de vliet 60 km rijd gaat de GTL wagen flink te keer en is deze snelheid niet prettig voor passagiers de GTL is door zijn lengte en gewicht instabieler qua rijcomfort waren de PCC s met name de 1000 en de 1200 serie ongeëvenaard.

Jan de Swart | 24-11-2014
Wat ik in de film de Gele tram heb gezien reden de buitenlijners en de PCCs op het traject tussen Rijswijk Hoornbrug en Delft veel harder dan nu de GTLs
De buitenlijners en de PCCs kondigden allang van te voren luid fluitend aan en kwamen je met een snelheid van tussen de 60 en 70 voorbij denderen wat ik als kleine jongen uit Zeist een adembenemend iets vond.


Barneveld.

c. campagne | 20-10-2014
@rien. Rien. er waren inderdaad meerdere bunkers in die omgeving. Dit is een andere bunker dan die ik bedoelde. De bunker die jij nu bedoelt stond aan de noordkant van het tunneltje aan de kant van het voormalige Motel Hoornwijck. Je kijkt op die foto in de richting Ypenburg/Villa Johanna. De rijksweg ligt rechts van je. De 69 is net onder de tunnel door richting Den Haag en klimt de helling op naar de Hoornbrug.
De foto van de 1205 is genomen ter hoogte van de halte Ypenburg en rijdt richting Delft. In de toenmalige situatie was het tunneltje alleen voor de trams in de richting Den Haag.
NB. In de tuin van "Oversteen" aan de Delftweg stond ook een bunker ter hoogte van de vroegere trambrug naar de Huis te Hoornkade.
Doetinchem, 20-10-2014.

Lijn 999 | 20-10-2014
Jan Puts schreef:
Ja, dat was mij een tijdje terug ook al opgevallen: dat die GTL`s tegenwoordig met een slakkegang van 40 km/h langs de Delftweg rijden en de PCC`s daar vroeger tegen de 70-80 km/h reden!
Dit heeft alles te maken met veiligheid vanwege de in- en uitritten over het tramspoor.
Daarnaast zijn zijn de GTL-s begrensd op 50 Km max snelheid.

Rien Solcer | 19-10-2014
@c.campagne, nog even over de bunker, als u wil kijken naar" buitenlijner 69 bij de Hoornbrug in 1962" dan zie je de bunker achter de tram staan die op dat moment onder het viaduct vandaan komt, net zoals de pc 1205, dus dan staat de bunker toch in de buurt van de fotograaf, en niet zoals u zegt, bij de Hoornbrug, of er moeten meerder bunkers zijn geweest.

Rinus | 16-10-2014
@B. Alberda en anderen met heimwee naar snel rijdens PCC`s.

- bekijk de dienstregeling en je ziet dat lijn 1 tussen Broekpolder en Brasserskade een rijtijd heeft van 5 minuten. `s-Gravenmade - Verffabriek is 2 minuten. Te gaan spreken over een "ruime" rijtijd en daar dan dus nog eens een minuutje af gaan halen zodat hobbyisten kunnen gaan genieten van een tram die 70 kilometer per uur langs de Delftweg moet gaan rijden lijkt me niet zo handig.
Er zijn gewoon in het algemeen weinig in- en uitstappers bij `s-Gravenmade en Verffabriek. Krijg de bestuurder wel iemand die een kaartje wil kopen, dan wordt 4 minuten wel erg krap. 45 of 70 maakt niet zo`n enorm verschil op dit korte stukje.
Verder zou ik zeggen, liever wat rustiger rijden dan een zware klapper met een overstekende auto bij de golfbanen of de Verffabriek.
Kan me nog een heel onaangenaam voorvalletje tussen een vuilniswagen en een 1200 herinneren (1981??), waarover door sommige mensen smakelijk gelachen werd, maar een vuilnisophaler achteraf gelukkig mocht zijn dat hj niet om het leven was gekomen).

Coos | 16-10-2014
Zou het niet een goed idee zijn om van de halte `s-Gravenmade een tijdhalte te maken? Dan kun je ervoor en erna lekker doorrijden.

joost | 16-10-2014
@Coos, JWB, B. Alberda.

Hier is hij ook/weer/nog:

https://www.htmfoto.net/algemeen/tonen2.php?pagina=1242808567

Het (bijna) antieke verkeersbord met stoomloc ....

B. Alberda | 16-10-2014
Ik kan mij 60-70 km/h ook herinneren met de GTL, dat was juist memorabel omdat ze dat nergens anders (konden) rijden. Ik heb eerder het idee dat de dienstregeling tegenwoordig wat ruim is op dat traject en nu Big Brother meekijkt valt het op dat de tram dan te vroeg bij haltes vertrekt cq. doorrijdt.

c. campagne | 15-10-2014
@rien. De bunker stond vlakbij de Hoornbrug op de hoek van de Rotterdamseweg en de Delftweg. Vanaf de halte Ypenburg in de richting Delftweg gezien links. Ging daar als kind in de vijftiger jaren nog wel eens in spelen.
Doetinchem, 15-10-2014.

Rien Solcer | 15-10-2014
Stond hier rechts nou die bunker?

Jan Puts | 15-10-2014
Ja, dat was mij een tijdje terug ook al opgevallen: dat die GTL`s tegenwoordig met een slakkegang van 40 km/h langs de Delftweg rijden en de PCC`s daar vroeger tegen de 70-80 km/h reden!
Misschien i.v.m. die ballen van de golfbaan?

Frits | 14-10-2014
De snelheid op de Delftweg (langs de Vliet), dat kan ik mij best nog wel herinneren.
De PCC`s o.a. 1200-serie reden eind jaren`70 met een behoorlijke (top)snelheid, waarbij een schommelende/wervelende beweging ontstond - net zoals bij sommige oudere NS-treinstellen... Ik ging toen vanuit Den Haag Bezuidenhout dagelijks op en neer naar Delft voor mijn studie aan de TH. Deze studie heb ik overigens niet afgemaakt, slechts de Propaedeuse (1e jaar), maar een leuke herinnering deze foto!

Richard Velthuysen . | 14-10-2014
Als ik het wel heb in mijn herinnering , lag de halte Ypenburg in de oude situatie juist links buiten beeld van de foto , beneden het talud van de snelweg . Als deze herinnering juist is , dan vertrok de tram juist vanaf de halte Ypenburg .

Wat de snelheden betreft viel mij tijdens de laatste HOVM ritten naar Delft op , dat de GTL `s helemaal niet meer zo hard langs de Delftweg rijden . in mijn schatting 45 a 50 km/u . De PCC `s reden hier eerder wel 70 km/u en kondigden zich luid aan .

Is de snelheid hier soms ( verplicht ) teruggebracht ????

B. Alberda | 14-10-2014
@jwb: het bord wordt nog steeds gebruikt (code J11).

Ik heb eerder het vermoeden dat dit bord verplicht was gezien de status van deze lijn als (lokaal)spoorweg. Tegenwoordig is het een trambaan en geldt die eis niet (anders kan je de hele stad volgooien met die bordjes) en heeft zelfs de AHOB bij de Zuiderweg geen aankondiging.

snorrecken | 14-10-2014
De snelheid straalt er vanaf. Prachtig!

marietje | 13-10-2014
Ik vraag me af of de tramnetten van Den Haag en Rotterdam ooit nog aan elkaar geknoopt worden. Zou best zinnig zijn...
Ook naar Leiden moet eigenlijk intercommunaal (zoos men dat noemde) tramverkeer komen. Lok de mensen uit de auto!

Gave foto overigens.

jwb | 13-10-2014
@coos. Nee dit soort borden is nog lang gebruikt voor onbewaakte overwegen.

Coos | 13-10-2014
Heeft hier de tijd stil gestaan ?
Zou het verkeersbord nog uit de tijd van de stoomtram zijn ? (18867-1924).

Ruud Poortier | 13-10-2014
Nou ja, landelijk... Links de snelweg en beneden de schaduw van een flinke flat rechts.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6784


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>