Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      PCC 1240 lijn 12 richting Staatsspoor, Vaillantlaan halte Hoefkade
foto van Koos van der Kolk


Jan | 6-11-2014
Aan het begin van de verkeersheuvel / tramhalte, staat daar de robuuste verkeerszuil uit die tijd. Met groen glas, mocht aan twee kanten gepasseerd worden.

@Ad: De straatverlichting is inderdaad ontworpen door Friso Kramer. Ik weet er nog maar 1 te staan. Niet zo’n hoge, maar een medium model met maar 1 lamp in het armatuur. Deze staat in de inrit achter de Carpetright aan de Binckhorstlaan.

Rinus | 6-11-2014
Voor de Schilderswijk inderdaad karakteristieke bebouwing, waar nu vrijwel niets meer van over is. Maar laten we eerlijk zijn, zo geweldig waren die huizen niet. Zelfs bij de afbraak waren er nog huizen die niet voorzien waren van WC, om maar even iets te noemen.

Buzzie | 6-11-2014
Wat zag die Vaillantlaan er toen nog mooi uit. Prachtige huizen. Mooie tram. Helaas is dat niet meer. En, het belangrijkste, toen voelde je je nog veilig in die buurt.

Geurt Borsboom | 6-11-2014
De halte David Blesstraat verving twee haltes: die bij de Frans Halsstraat en die bij de Hoefkade. De halte Hoefkade was ten tijde van deze foto al opgeheven. In tegengestelde richting verdween toe de halte Van Ostadestraat.

P.S. | 5-11-2014
@rinus Ik denk dat de instappende dame een trede overslaat. Bij de middelste en achterste ingang / uitgang kan je duidelijkzien dat de instap niet zo hoog is

Ad | 5-11-2014
Lijn 12 reed hier tot juli 1969. Ik weet niet meer precies wanneer de eerste verhoogde haltes werden gemakt, misschien iets later.
De instap wordt ook zo onelegant omdat je ook de versmalling naar de kop van de wagenbak moet overbruggen.

Mijn favoriete straatverlichtingsarmatuur, hier als opzetstuk op een bovenleidingsmast. Een langere versie met dubbele mast van een paal die in smallere straten werd gebruikt. Ik geloof een ontwerp van Friso Kramer, komen nu geloof ik niet meer voor

Rob Rijntjes | 5-11-2014
Zoals het nu op de foto staat is juist. Rechts is de Frans Halsstraat. De halte Hoefkade ligt één halte terug.

Rinus | 5-11-2014
Let op de instappende dame. De tijd van de lage vloertram was nog ver in de toekomst.
In dezelfde tijd kreeg je iets hogere halteperrons. Die verminderden de hoogte die je moest overbruggen tot de onderste instaptrede. Die perrons werden toen aangeprezen vanwege het enorme gemak dat het de passagier bood.

Coos | 5-11-2014
Als je tijdens de markt de drukte op de lijnen 11 en 12 ziet op het traject Hobbemaplein - Holl.Spoor, dat toch buitenom langs de Schilderswijk voert, is er overduidelijk grote behoefte aan een busverbinding over de Hoefkade, die o.a. het op de foto getoonde punt zou kunnen bedienen.
Maar ja, de Hoefkade lijkt me er tegenwoordig waarschijnlijk veel te druk en te smal voor, zeker vanaf de Vaillantlaan.

marietje | 4-11-2014
Het is inderdaad waar, in Den Haag. Dichtbevolkte wijken krijgen geen OV meer. Het gaat in Amsterdam dezelfde kant op, met het opheffen van tram 25.
Haags OV lijkt meer tentakels te krijgen naar buitenwijken en zelfs andere gemeenten als Zoetermeer, Delft en de Vinexjes. De oude centrumbewoners moeten maar zien!
Met de auto erheen is ook geen pretje. Dan loop je leeg op parkeerkosten. Waardeloos!

Richard Velthuysen . | 4-11-2014
@ Aldo Markus : Dank voor deze uitvoerige uitéénzetting !

aldo markus | 4-11-2014
@Ruud Portier en @Richard Velthuysen: Jullie hebben allebei gelijk!

Sinds 1937 reed bus R van Benoordenhout naar de Melis Stokelaan, via o.a. Prinsegracht, Vaillantlaan en Wouwermanstraat. Dat werd in 1955 bus 27. Die groeide met de Melis Stokelaan mee (op den duur tot aan de Leyweg).
Toen die laan te lang werd voor één buslijn werd in 1958 de lijn gesplitst: 27 via Wouwermanstraat (tot Aagje Dekenlaan), 28 via Hoefkade (tot De Dreef). In 1965 verdwenen deze lijnen. De nieuwe bus 5 reed overa de Parallelweg (en Melis Stokelaan tot De Dreef), en 22 nam het stuk ...Prinsegracht-Vaillantlaan-Hoefkade... over (tot Aagje Dekenlaan). De Wouwermanstraat werd toen busloos.
In 1970 werd 22 op dit stuk vervangsen door Westnederland 56 en 58, tegenwoordig min of meer 130: ...Prinsegracht-Vaillantlaa,n-Hoefkade... . Bus 5 is in 1974 vervangen door tramlijn 9, zonder halte nabij de Vaillantlaan.

Richard Velthuysen . | 4-11-2014
Ruud Portier. In de periode van mijn jeugd reed bus 22 over de Hoefkade en verbond de Aagje Dekenlaan met het Kurhaus.v.v.

Ruud Poortier | 4-11-2014
Bus 22 herinner ik me niet, wel buslijn 28.

aldo markus | 4-11-2014
Dit was inderdaad de halte Hoefkade. De halte zelf stond op de stoep (steekt achter de Kever net boven het voertuig daarachter uit).
@Richard Velthuysen: De WSM (op dat moment al Westnederland) verscheen hier in 1970 met de lijnen 56 en 58, die HTM-bus 22 vervingen. De huidige 130 is met wat fantasie de voortzetting van de 58 van toen.

Richard Velthuysen . | 4-11-2014
Dit stukje Den Haag heeft inderdaad een O.V.vacuum. Alles rijd bijna om de schilderswijk heen .Behalve lijn 6 . Dit is toch een dicht bevolkte wijk . Vroeger had je hier zoals prachtig afgebeeld lijn 12 . Tevens reed hier bus 22 en de WSM via de Hoefkade en de Vaillantlaan door deze wijk.

AvH | 4-11-2014
Dat klopt Voogd. Deze wijk wordt slecht bediend door het OV!

Voogd | 4-11-2014
Als je nu vanaf hier naar het HS wil, kan je het beste lopen....

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6072


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>