Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Weimarstraat hoek Valkenboschlaan met tram 5, ca. 1916-1928
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


Steven Boom | 3-12-2018
Wij woonden tot 1970 in de Marconistraat t.o. "de Ridder". Adriaan de Ridder kwam met de melkwagen langs. Als kind ging ik voor mijn vader sigaretten en shag halen bij de sigarenwinkel op de hoek van de Valkenboslaan en de Weimarstraat. Ook een fles jenever kreeg je als peuter mee bij de firma Richters op de hoek van de Marconistraat en de Galileistraat. Wij gingen als kind ook naar de Elout van Soeterwoudeschool.

Wout Verspuij | 14-6-2015
@Hans Boin; Klopt, de melkhandel was vanaf 1959 "de Ridder".! Daarvoor waren mijn ouders de eigenaren van de zaak. Wij zijn in 1959 daar vertrokken om in de nieuwe wijk "Mariahoeve" een nieuwe z.g. Zelfbedieningszaak te starten. De fietsenmaker, kolenboer en schoenmaker herinner ik me ook nog erg goed. Een leuke tijd met goede herinneringen

Hans Boin | 14-6-2015
Beste Hans en Wout,

Ik heb van 1955 - 1966 in de Fultonstraat op 193 gewoont. Bij Jan Steen en Chiel de Roode. Meneer van der Akker wonende beneden ons met zijn verzendkantoor.
De melkzaak heette toen "de Ridder" en de groenteboer aan de overkant Overdevest.
Starrevelt kruidenier aan Noorderbeekdwarsstraat en daartegen over zat van Dijk fietsenhandel en Oudijk in de Noorderbeekdwarsstraat hoek Weimarstraat.
De schoenmaker weet ik niet meer hoe die heet.
Het halletje van Blauw waar boven Jos en Han wonen. Het kleine meneertje aan de overkant.
Van Bussel voor de kolen en olie op de hoek van Marconistraat en de gallieistraat.
Ik zat op school in de Daquerrestraat Elout van Soeterwoudeschool/

Wat een herinneringen!!

Tot horens..
Hans Boin

Hans N. (oordam). | 2-4-2015
Boekhoudles bij mijnheer vanDijk op de hoek van de Marconistraat en de Weimarstraat. En als dan de tram door de Weimarstraat daverde: "Blijf rustig zitten. Er is er nog nooit een naar binnen gekomen." Mooie (allemaal herkenbare) herinneringen en genoten van de teksten van Wout Verspuij en Hans Klomp. Zelf woonde ik in de Acaciastraat en liep dan de Fahrenheitstraat uit. En dan kwam ik ook nog voorbij 3, 7, 12 en 14. Wat een tijd! Nu in Drenthe zie ik de Vechtdallijn voorbij komen.

Wout Verspuij | 2-4-2015
Beste Hans Klomp,
Dan waren we in die periode buurtgenoten. Mijn vader en moeder hadden een "Zuivelhandel" op de hoek van de Marconistraat (25) en de Fultonstraat. Wellicht was/waren je/jullie klant van mijn ouders. Inderdaad een (jeugd) tijd om nooit te vergeten. De Weimarstraat feestelijk verlicht tijdens de feestdagen in december. En inderdaad, zoals nog altijd, ook lijn 12 door de Edisonstraat en de Beeklaan. Ingesloten door vier tramlijnen, fantastisch..! En niet te vergeten de HUS Broodfabriek op de hoek van de Weimarstraat en de Valkenboslaan. Een heerlijke zoete baklucht als je er langs liep. En na de houten bakkers bakfietsen en handkarren ook de elektrische "Spijkstaal" bakkerswagens die daar bevoorraad werden.
Een heerlijke tijd met vele herinneringen. Te veel om hier allemaal te beschrijven.

Hans Klomp | 2-4-2015
Beste Wout Verspuij,
Je verhaal lijkt heel veel op het mijne. Ik woonde van 1949 tot in 1958 in de Galileistraat, vlak bij de hoek Marconistraat. De vensterbank bij de halte van lijn 2 en 5 is mij zeer bekend. En dan was er ook nog lijn 12. We hadden indertijd niet te klagen over de hoeveelheid tramlijnen in deze buurt. Ook voor mij is toen de belangstelling voor trams ontstaan, zeker ook gestimuleerd door mij moeder die vlak voor en in de oorlog op het station HS werkte.

Wout Verspuij | 2-4-2015
En voor mij is dit ook een zeer nostalgische plek. De sigarenwinkel op de hoek was "Korlvinke". Voor de etalage, in de Weimarstraat, was een brede schuine vensterbank, bij de halte van de lijnen 2 en 5. Daar heb ik heel vaak, als kleine jongen, zitten kijken naar de aankomende en vertrekkende trams. Samen met mijn vader, moeder en zus hebben we in de Marconistraat gewoond van 1948 tot 1959. Het lopen naar school vanuit de Marconistraat naar de Hendrik van Deventerstraat was idere dag een feest met de kruisende trams van de lijnen 2, 5 en 15. Oversteken met behulp van de z.g. "brigadiertjes". Dat waren kinderen van onze school die m.b.v. stopbordjes het verkeer stil zetten en ons veilig lieten oversteken. Zelf heb ik dat ook nog een tijdje gedaan. Maar pas op, de tram mochten we niet tegen houden..! Een tijd om nooit te vergeten. Ombouwers en 250-ers met daarachter 600-en en 650-ers soms in "konvooi", schitterend. Daar is de liefhebberij voor de tram ontstaan.!

Joost (MHW) | 2-4-2015
Mooie plaat. Wat een rust, onherkenbaar veranderd inmiddels. En binnenkort ligt hier een enorme ovonde over het hele kruispunt...

Coos | 2-4-2015
Toentertijd boog lijn 5 hier af de Valkenboschlaan op naar de eindlus bij de Loosduinscheweg, rond een plantsoentje waar nu het tankstation staat.

Peter Kapel | 1-4-2015
Voor mij een nostalgische foto. In mijn jeugd heb ik van 1953 tot 1962 schuin boven het toenmalige cafe Karreman in de Fahrenheitstraat gewoond. Vanuit mijn kamertje had ik een fantastisch uitzicht op deze vijfsprong waar iedere dag de lijnen 15, 5 en 2 elkaar kruisten. Ook vele aanrijdingen zien gebeuren. Links op de hoek zat een sigarenwinkel.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3595


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!