Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Boerenplein gezien vanaf de Bloemfonteinstraat, ca. 1925
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


J den Heijer 1954 | 18-1-2017
Op de lagere school, Wilhelmina gezeten,daarvoor in de viljoenstraat,kleuterschool,en de leraren namen, juffrouw jonker,juffrouw sybesma,Westerloo,van leeuwen,en meester visser,die kwam te overlijden in de vijfde klas,was in 1965, het jaar werd afgemaakt door dacht ik meester buijtendorp,was een lieve meester,visser,ja ik woonde in de schalkburgerstraat,waar ook een afdeling van de school was, ja steenbeek, de boekhandel,piet de lasser,altijd op klompen,cafetaria,snoepwinkel,bakker,en dan de drogisterij,charitey,dierenwinkel,Mario ijssalon,paalvast melkboer,in de wolmaranstraat zat een fietsenmaker,mochten daar 1 x in de maand een fietsje huren,de zon woninginrichting ,melkboer onderwater, hoek in de kerk bijerstraat,leuke tijd,zijn er foto`s van deze tijd?kermis op het kaapseplein,alles komt gewoon boven, mooi graag bedank ik ieder voor reactie`s gr

Hans | 12-11-2016
@Jan balyon.

"ome koos en tante nel"

Waren die van de cafetaria op de hoek van de Boerenstraat tegenover de slagerij? Dat was een nogal kille en ongezellige snackbar met een beetje stuurse eigenaar, zo kan ik me nog herinneren. "Ome" Koos had aan de achterkant van de toonbank een grote lade, verdeeld in vakjes, die gevuld waren met allerlei snoepgoed dat je los per stuk kon kopen. Schuine droppen hadden mijn voorkeur.
En opeens stond er een jukebox die kennelijk wat sfeer en gezelligheid moest brengen. Tevergeefse moeite helaas.

Tante Nel? Daar heb ik geen herinneringen aan.

Jan balyon | 8-11-2016
Woonde in de kaapstraat 60er jaren en ging naar dd koningin wilhelminaschool. Later op de Zuiderpark mulo. Kende de buurt heel goed en had ook mn krantenwijkie. Gebroeders matze slager, steenbeek retourtje en ome koos en tante nel patatzaak aan de kaapstraat.

Kees de Ridder | 28-8-2016
De ingang van genoemde MULO bevond zich aan de linkerkant van de school in de Boerenstraat. De bakker heette S. STEENBEEK en dank zij de bezorger Brouwer uit de Wolmaransstraat heb ik menigmaal met broertje en zusje in de winter 1944/1945 van de door S. verstrekte kindermaaltijden kunnen genieten in de bakkerij van de Bloenfonteinstraat. S. STEENBEEK verdient voor mij een standbeeld, vraag het maar aan oud-Tranvalers, die nu circa 80 jaar oud zijn.

Janny | 3-7-2016
Die school in de Boerenstraat Hans, was de Prot.Chr. Zuiderpark Mulo. Ik was daar leerling van 1955 t/m 1959.
Er zat toen opeen hoek, tegenover de school, een bakker.
Beroemd (!) om zijn "puddingbroodjes"
Er zat echter geen pudding in, was gemaakt van kapotte koekjes en kruimels!

Hans | 30-4-2015
@Koos van der Kolk. Mijn complimenten voor uw site over de Koningin Wilhelmina School en de directe omgeving. Leuk en prima verzorgd. Een aanrader, zeker voor de geïnteresseerde (ex-)Transvaalwijker. U moet wel erg goede herinneringen aan de school hebben.

Hans | 29-4-2015
@Kees de Ridder. Jammer voor u, maar Hans Kindt is voor z`n rekentest geslaagd. Hij mag door naar de volgende ronde.

Kees de Ridder | 29-4-2015
Ik vermoed dat de kinderen op deze foto al tegen de 150 jaar zouden lopen!

Hans Kindt | 28-4-2015
Eigenlijk een gekke bijkomende gedachte: die spelende jochies op de voorgrond zijn, als ze de oorlog tenminste overleefd hebben en nu nog leven, mannekes die tegen de 100 lopen.

Koos van der Kolk | 28-4-2015
@ Hans en @Robert
De naam van de school was Koningin Wilhelminaschool. Zelf heb ik op deze school gezeten en er een aantal jaren geleden een kleine site aan gewijd. Zie: http://home.vdkolk.nl/wesselsstraat/weo-kws.html

Robert | 28-4-2015
Ik heb op die school gezeten, begin jaren zeventig. Was een gezellige buurt .
Ik ben er laatst door de straat gereden. Niets meer van over.
Ongezellige nieuwbouw. Oh Oh Den Haag

Fer | 27-4-2015
@Hans

Kijk eens op eBay.de en Weltweit aanklicken, misschien staat er iets tussen de 943 items...?
Ik zag er een, maar dat was een reproductie...!

Leo | 26-4-2015
Anton: bijna goed ! Heb ook nog zo`n "pick up "van Philips 16, 33, 45 en 78 toeren

Anton Zonneveld | 26-4-2015
@ Hans; die bakelieten platen heeft mijn broertje bewaard, evenals die bruine buigzame vinyl?platen. Hij kan als hij dat wilt deze nog draaien want mijn overleden vader had ook nog een 18?-33-45-78 Philipsplatenspeler. Maar dan zonder slinger natuurlijk

Hans | 26-4-2015
Ook voor mij een overbekend plekje. In de jaren `40 en `50 was ik een rasechte Transvaalwijker. Destijds stond de Transvaal bekend als "een nette arbeidersbuurt". Het was een gezellige wijk waar het goed toeven was. En nu?

De naam Boerenplein bestond alleen maar in de volksmond. Het was het pleinvormige gedeelte van de Boerenstraat, de officiële straatnaam. Deze foto is volgens de Haagse Beeldbank uit ca. 1925 (id. nr.: 6.03148).

Ik kan me nog herinneren dat aan de rechterkant (niet zichtbaar op de foto) een schoolgebouw stond. Maar de ingang was, geloof ik, in de Wolmaransstraat. Volgens mij was het een protestants-christelijke school. Wie weet nog hoe deze heette en was het een lagere school of een (m)ulo-school?

Verder had je er de kantoorboekhandel annex bibliotheek van Schoen, op de hoek van de Wolmaransstraat, te zien uiterst rechts op de foto. Maar in de tijd van deze foto zat er waarschijnlijk een andere winkelier in. Aan de linkerkant, richting Fischerstraat, was een piepklein postkantoortje, tevens dierenspeciaalzaak. De lucht die er altijd hing, kan ik me nog levendig herinneren.

@Anton Zonneveld. Wat sneu voor je. Mijn oom had er ook een. Je kon er alleen maar van die bakelieten 78-toeren-platen op afspelen, met twee nummers erop. O wee als je er een liet vallen! Plaat in gruzelementen en oom niet blij! Wat zou zo`n antieke platenspeler in goede staat vandaag de dag waard zijn?

His Master`s Voice was een Engels platenlabel uit die tijd. Het hondje heeft echt geleefd en heette Nipper. Het was van de broer van de schilder Francis Barraud. Laatstgenoemde heeft de wereldberoemde afbeelding ontworpen.

Kees de Ridder | 26-4-2015
Bij zo`n vredig plaatje van het pleintje uit de Transvaalwijk is bijna niet voor te stellen dat zoveel jaren later 2 lijken achter een muur worden gemetseld
in het hoekpand aan de rechterzijde ( Wolmaransstraat ).

Anton Zonneveld | 26-4-2015
Portiek links tweede etage waar dat raam open staat woonde ik met mijn ouders in de jaren 70-80. Bij de afbraak van deze woningen was mijn vader "vergeten" zijn mooie antieke grammofoonspeler met zo`n grote hoorn er bovenop (met dat hondje er op, his master voice?) uit de kast te halen. Dat was een kast boven de schuifdeuren die behangen was waardoor deze over het hoofd is gezien bij de verhuizing naar elders. Doodzonde. Ik word er weer verdrietig van nu ik er weer aan denk.....

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4136


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!