Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Motorwagen 826, lestram op het Stationsplein/Parallelweg in 1970
foto van Huub van Keulen


op de achtergrond PCC`s 1153 van lijn 11 en 1239 van lijn 12

In memoriam Huub van Keulen

Na een kort ziekbed is op zaterdag 6 juni 2015 onze tram- en spoorvriend Huub van Keulen overleden. Op deze site heeft u regelmatig opnamen van hem kunnen bewonderen.
Huub heeft zijn jeugd doorgebracht in het Haagse Bezuidenhout. Omgeven door tram- en treinsporen is zijn interesse voor het railvervoer daar begonnen. Huub heeft zich, veelal op de achtergrond, op veel vlakken dienstbaar gemaakt. Onder andere als hoofdredacteur van Spoorweg Journaal en Op de Rails, bestuursfuncties bij het Railtheater Voorburg en Modelbouwclub Spijkspoor in Spijkenisse en als conducteur bij de Stoomtram Hoorn-Medemblik. Na zijn verhuizing naar Wijchen kon hij zijn grote passie waarmaken: trambestuurder in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem.
Huub heeft ons veel HTM-opnamen nagelaten die u vanaf nu weer met enige regelmaat op htmfoto.net zult kunnen bewonderen.

Harry Peters

Hans (Zoef) | 20-8-2015
Aan het zwikstuk van de panto is te zien dat de wagen naar de fotograaf toe komt. Geheel rechts op de foto zien we nog een 3e spoor, dus is men niet aan het spookrijden.

S. Gales | 19-8-2015
aldo markus @ Twee bromfietsers glippen nog voor de 826 langs.

Zo te zien gaan de brommers achterlangs, op het balkon zie ik een bestuurder en rechts naast hem nog iemand(de instructeur?) staan, maar ik begrijp je opmerking. Ook ik nam in die tijd als jonge brommernozem wel eens"achteraf gezien" onnodige risico`s.

Museummedewerker | 19-8-2015
Ik kwam in 1977 in dienst en de opleiding voor vooroorlogse motorwagens was toen al enkele jaren afgeschaft. Ik greep er dus helaas naast maar kon dat 2 jaar later ruimschoots goedmaken.....

Museummedewerker | 19-8-2015
Instructie op de vooroorlogse motorwagens was nuttig voor personeel van HTM Trammaterieel omdat deze wagens nog werden gebruikt voor het afslepen van defecte PCC`s en voor het rangeren op het remiseterrein. Ook reguliere trambestuurders werden nog opgeleid omdat 2-assers bij van tevoren bekende evenementen (Prinsjesdag e.d.) nog werden gebruikt op trajecten waar wel overloopwissels/sporen aanwezig waren maar geen driehoek of keerlus. Verder waren pekelmotorwagens nog volop in dienst. Het verschil tussen een 800 en een 290 is niet zo groot.

Coos | 19-8-2015
Bij de foto: wat ik me destijds steeds afvroeg bij het zien voorbij komen van een oude voor-oorlogse instruciewagen was, waarom hiervoor dit materieel gebruikt werd, terwijl de `leerling` er in de uitvoering in de gewone dienst later nooit mee zou rijden.
Behalve basiskennis en verkeerservaring had hij er toch niets aan.

FransW | 19-8-2015
Het is heel fijn te lezen op deze site dat ook aandacht aan Huub van Keulen wordt gegeven. Huub is overleden op 06.06.2015. Als collectiebeheerder van SHTM had ik vriendelijke en regelmatig contact met hem. Mijn collega Ronald van Apeldoorn en ik zullen zijn raad en daad missen. Wij zijn erg blij dat Huub in zijn laatste levensjaren kans heeft gezien om zijn foto- en diacollectie te digitaliseren en beschikbaar te stellen voor SHTM. Recent verscheen Haagse Tramhistorie nr. 113 (augustus 2015) met op de voorplaat een kleurendia van de PCC-motorwagens 1102 en 1002 bij het tijdelijk eindpunt van lijn 9 aan het Kurhaus dat toentertijd een grote verbouwing onderging.

olaf horn | 18-8-2015
bij deze zou ik de familie en nabestaanden willen condoleren met dit verlies.
Ik kende hem alleen als hoofdredacteur van Op de Rails.

Hans | 18-8-2015
Ik ken Huub van Keulen alleen maar van zijn foto`s en tekstuele bijdragen op deze website. Toch heeft dit mijnerzijds een band geschapen, die nog eens versterkt werd doordat hij een generatiegenoot en oud-stadgenoot was. Ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte bij de verwerking van het verlies.

aldo markus | 18-8-2015
We houden Huub in goede herinnering, en zullen telkens aan hem terugdenken als we weer een van zijn foto`s te zien krijgen. Dank.

Op deze foto heeft hij zéér illustratief weergegeven waar het bij instructie op aankomt: altijd rekening houden met het andere verkeer, dat denkt het rijk alleen te hebben. Twee bromfietsers glippen nog voor de 826 langs. Ze dragen wel allebei een helm, dat was in 1970 nog niet verplicht. Ik herinner me de felle discussies toen die plicht wel kwam, maar toen zat ik al op een andere school als in dat jaar.

MikeV | 18-8-2015
Tsjoh .... gecondoleerd.
Alsnog veel sterkte gewenst aan familie en vrienden.

En ja, Huub heeft een grote schat aan beeldmateriaal nagelaten!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7654


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!