Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Waar is deze foto genomen? Frederik Hendriklaan hoek Statenlaan!
krantenknipsel uit de collectie van Joop Bleyie


Ik heb een foto (krantenknipsel) en hierop staat mijn opa, Arnold (Nol) van der Linden. Het was een scharrelaar die een vrouw en zes kinderen, en vooral zichzelf (neut) moest onderhouden. Hij pakte alles aan, als het maar geld opbracht. Na zijn overlijden vonden wij dit krantenknipsel in zijn portemonnee, maar waar is deze foto genomen?

Joop Bleyie

GJ de Groot | 28-3-2016
Hier vindt u de foto waardoor het raadsel opgelost werd.

Joop Bleyie | 27-3-2016
Gevonden!!! door Hans Klomp, Frederik Hendriklaan hoek Statenlaan, en @ Maurits je zat er ook dicht bij. en verder iedereen, BEDANKT !!!!!

Kees de Ridder | 30-10-2015
Nu de naam van Hogendorpstraat is gevallen, zit ik v.w.b. de buurt niet zo ver mis, denk ik. Iemand nog aan de Hoefkade gedacht tegenover de Krayenhoffstraat???? ( Naast de pastorie van de H. Jozefparochie?).

Joop Bleyie | 18-10-2015
Bij deze wil ik een ieder bedanken die hebben mee gezocht, we zijn er niet achter kunnen komen waar de foto is gemaakt, mijn opa woonde aan de van Hoogendorpstraat, bij de Stationsweg, hij had enkel een fiets tot zijn beschikking, en met twee manden, dat gaat niet lukken, hij moest het dus alles lopend vervoeren. Bezuidenhout zou kunnen, maar daar is na 3 Maart 1945 veel veranderd. Nogmaals iedereen bedankt.

Annetta van Schooten | 10-10-2015
Zou het de Piet Heijnstraat kunnen zijn. Dat kwam bij mij als eerste gedachte op bij het zien van de foto.

Hans (Zoef) | 6-10-2015
Repelaerstraat is geen idee, zonwering zit doorgaans aan de zuid of west gevel van een pand, hier in de Repelaerstraat zit de oneven nummering.

Kees de Ridder | 6-10-2015
De Repelaerstraat, is dat geen idee?

pduvekot | 5-10-2015
Nr 48 is een deur een de hoogte, dus daar zit een stoeptrap voor. 3 panden verderop lijkt wel een stenenbank tegen de buitenmuur te zitten

Ben Lammers | 2-10-2015
Weteringkade misschien?

Martin Snuverink | 2-10-2015
Waarop baseert Joop Bleyie de bewering dat dit absoluut in Den Haag is?
De foto is duidelijk geposeerd. Voor een winkelstraat is het erg stil.
Het huisnummer kan 48 zijn, maar 18 kan misschien ook, in elk geval een even nummer.
Zoals Hans de Haas al aangaf, betekent het even huisnummer in Den Haag: ten oosten van het centrum of ten zuiden van het centrum. Inderdaad nogal wat erkers. Erkers kwamen er mondjesmaat pas na circa 1890, met de neostijlen. Bij uitzondering zijn ze in straatwanden te zien in het eclecticisme, bijvoorbeeld Surinamestraat 9-17.
Volgens mij wordt de straat t.p.v. de twee heren zeer smal, smaller dan de Wagenstraat en ongeveer even smal als de Papestraat. Voorbij de klok zie ik een zijsteeg of –straat met op de afgesneden hoeken erkers op de 1e etage. Even verder, bij de heer rechts, is weer een zijsteeg/-straat naar rechts.
Nog niet alles is winkel geworden.
Merkwaardig is dat de gevelwand rechts op de voorgrond een opening heeft: een poort met 2 deuren.
Ik zie links noch rechts een trottoir – heel bijzonder in vooroorlogs Den Haag (en Rotterdam) - wat op zich duidt op een smalle straat, dus zal het wel in de binnenstad zijn.
De bomen staan zo te zien op eigen erf en komen met hun kruin over een tuinmuur heen. Voorbij de boom is weer een gevelwand.
De smalle, kaarsrechte straat heeft de molgoot in het midden en is dus een holle straat.
We kijken richting begin van de straat, dus aftellend van nummer 48. Dan is de straat niet zeer lang. Maar verderop kan de straat natuurlijk anders heten, bijvoorbeeld zoals bij Vlamingstraat/Spuistraat. Maar dan moet er bij nummer 2 wel een kruispunt zijn.
Wie gaten in mijn betoog kan of wil schieten, moet het schieten niet laten. Johan Cruijff: “Als je niet schiet, kan je niet scoren”.

Anton Zonneveld | 29-9-2015
Nu ik nogmaals naar de foto kijk zie ik ook de Waldeck Pyrmontkade voor me. En dan bedoel ik met name het gedeelte bij de kruising Weimarstraat.

pduvekot | 26-9-2015
Het Noordeinde vanaf de Molenstraat richting Hoogstraat is ook eerst breed en daarna smaller en kent ook huizen met erkers op de eerste etage

pduvekot | 26-9-2015
Het uithangbord van de zg horlogerie is 6-kantig dus misschien wat anders.
Geeft de achterkant van het krantenknipsel misschien nog een aanwijzing? Misschien kan de foto in een krantenarchief worden gevonden en dan zal er wel een bijschrift bijstaan....?

MikeV | 25-9-2015
Een stukje verderop in de straat, een `horlogerie?` aanknopingspunt ?

Hans Klomp | 25-9-2015
Theresiastraat vóór het bombardement?

Hans (Zoef) | 25-9-2015
Even correctie, het is de noordkant van de straat, want daar schijnt de zon op uit het zuiden.

Hans (Zoef) | 25-9-2015
Nog even een paar simpele opmerkingen, nu zie ik voor het eerst een huisnummer en lijkt op nr. 48. Dit is het zuiden van de straat, de zonzijde, want dat is te zien aan de zonweringen. Dit komt in het westelijk deel van de stad niet voor, dus moeten we zoeken in het oostelijk deel. We kijken hier dus naar het westen en wat even nummering aan de zonzijde betreft zou Regentesselaan heel goed kunnen. Toch denk ik dat het in de binnenstad is. Ik zoek nog verder.

Maurits | 25-9-2015
Doet mij nogal aan de Frederik Hendriklaan denken; de combinatie van winkels beneden en erkers boven heb je daar nog steeds.

lbs | 25-9-2015
Ik heb het gevoel dat het de Weimarstraat is, het korte stukje

Rinus | 25-9-2015
Regentessekwartier zou kunnen, maar het is op zeker niet de Regentesselaan. Die heeft t.h.v. nr. 48 portieken en grotere erkers. Beeklaan en Valkenboslaan zijn het ook niet.
Zoeken maar op Google Earth.

Kees de Ridder | 25-9-2015
Ik zoek het in de buurt van het Holland Spoor, b.v. aan het begin van de Hoefkade, de van Limburg Stirumstraat of wellicht de oude Nieuwe Havenbuurt.

Geurt Borsboom | 25-9-2015
zo te zien, wordt met bloemen gevent. Als dat in de (crisis)jaren `30 gebeurt, dan zal in een `gewone` volksbuurt weinig afzetgebied te vinden zijn. In een stille buitenwijk ook niet. Een buurt daar min of meer tussen in zou wellicht de veronderstelling kunnen opleveren dat de foto aan de Regentesselaan is gemaakt. De bomen duiden daar misschien op. Het is maar een idee.

Hans (Zoef) | 24-9-2015
Volgens mij is dit de Herenstraat gezien naar Het Plein.

Joop Bleyie | 24-9-2015
Ik kijk al jaren naar deze foto, elke keer kom ik hem tegen, mijn opa is geboren op 20 mei 1901. Op de foto zie ik een man van dik in de 30, laten we zeggen 37 jaar, de foto is dus gemaakt tussen 1936/1938 in een zeer lange en rechte laan/straat, aan het huis nummer, niet aan het begin daarvan.
De foto is zeer zeker in den haag gemaakt,. Den Haag heeft hier een logica in, de huisnummers beginnen vanaf het centrum gezien, met de even nummers links, en de oneven rechts.
Aan de linkerkant staan bomen, dit kan duiden op een midden strook, de stoep in namelijk te breed voor een smalle straat/Laan.

ruud | 24-9-2015
Statenkwartier?

Haagse_Meester | 24-9-2015
Dit is niet de Laan van Meerdervoort, verderop is de straat duidelijk te smal. Het zal ergens in het Centrum zijn, de straat loopt nog ver door. De erkers op de 1e verdieping zijn zeer bepalend, maar mogelijk zijn ze al uit het huidige straatbeeld verdwenen (denk Markthof, Spuistraat, etc)

Joop Bleyie | 24-9-2015
Bedankt Wim voor het plaatsen, Mijn opa van moeders kant woonde toen aan de van Hoogendorpstraat 13 (HGA 0.72475)

Voogd | 24-9-2015
Moet dat in Den Haag zijn, geef eens wat hints, in welke buurt(en) werkte hij vooral etc.

Anton Zonneveld | 24-9-2015
Wat mij zo te binnen schiet zou dit wel eens deLaan van Meerdervoort kunnen zijn. En dan wel het gedeelte tussen de Emmakade/Waldeck Pyrmontkade en de Zoutmanstraat.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3125


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!