Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Lijn 9 (1328-21xx) ri. Schev.Kurhaus onderweg naar Noorderstrand, 1982
foto van Toon Steenmeijer


Raoul | 7-10-2015
Ik ben het eens dat volledige renovatie van alle oorspronkelijk bebouwing mooier om te zien zou zijn geweest maar zoals hier al gezegd werd dat was gewoon te duur, zelfs het Kurhaus had tegen de vlakte gegaan maar dat is op het nippertje teruggedraaid in die zin dat het zo goed als volledig opnieuw gebouwd is met (zo goed als) behoud van het oorspronkelijke uiterlijk, der moet en moest natuurlijk ook gewoon geld verdiend worden, en dat is iets wat ook scheveningers zelf niet vreemd is, de visserij is ook geld verdienen...en het is misschien wat minder mooi allemaal om te zien op het Kurhaus na, nogmaals mee eens maar der is geen leegstand en verpaupering en der word geld verdient en het trekt gewoon het hele jaar door giga veel mensen

ad | 6-10-2015
De discussie is al heel vaak hier geweest. Het Kurhaus is gered net aan het begin van een omslag in het denken over stedebouw: niet langer het grootschalig `amoveren` (dat woord bestaat) maar kijken of renovatie en restauratie ook tot de mogelijkheden behoren, Maar het behouden van meer gebouwen was op dat moment niet mogelijk. En laten we wel wezen: door decennia lange bewuste verwaarlozing was de badplaats in 1970 niet veel soeps: verkrotte hotels en grote parkeervlakten. Ik weet dat veel mensen mooie [uitgaans] herinneringen aan het plein hebben, ik niet: voor mij. misschien net iets jonger, was het alleen winderige verlatenheid.

P.S. | 6-10-2015
@Raoul het probleem is de oplossing die gekozen is om de verpaupering op te losse. Een meer bij de oorspronkelijke bebouwing passende renovatie zou volgens mij te verkiezen zijn geweest. In eerste instantie te duur, maar op delange termein beter voor Scheveningen Maar ja dew lange termijn is niets voor projectontwikkelaars

Rinus | 6-10-2015
Ik zou zeggen, kijk eens aan de Belgische kust, zoals in Oostende en Middelkerke, dan zie dat de projectontwikkelaars daar nog beter weten hoe je geld maakt. Daarmee vergeleken is de omgeving van het Kurhaus klein bier.
Over die speciale gevoelens van Scheveningers ga ik het maar niet hebben... (Zelf uit een Scheveningse familie terug te voeren tot het prille dorpje in de duinen, maar walg van die verering van sommigen voor dat dorpje...)

joost | 6-10-2015
@Raoul. Kijk bijv. eens naar de steden Gent en Brugge bij onze zuiderburen. Daar hadden de schepenen met historisch besef het voor het zeggen. Hier waren dat de projectontwikkelaars en wethouders met slappe knien.

Patrick Fieret | 6-10-2015
@Raoul Omdat ik toen nog het gevoel had op Scheveningen te zijn. Nu kunnen ze het beter Den Haag aan Zee noemen, heeft niets meer met Scheveningen te maken. Het is gewoon een gevoel dat alleen Scheveningers kennen.

Rinus | 6-10-2015
Eens, helaas maar waar.

Raoul | 6-10-2015
Wat blijft ieder1 toch over de vernieuwing vanaf eind jaren 70 van Scheveningen vallen, al die ouwe verpauperde leegstaande bebouwing van toen zag der niet uit

fred(je) | 5-10-2015
Het stofwolkje bij 1 ste truck is verpulverd zand.

kdinkela | 4-10-2015
Hopelijk breken ze in de toekomst die troep op het Gevers Deynootplein, rondom dat mooie Kurhaus, nog eens af dan kan ons nageslacht nog eens zien hoe mooi het toen was. Man, man, wat hebben ze daar toch een zooitje van gemaakt.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    5432


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!