Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
`Limburger` 87, Westeinde Voorburg, bijna bij het station
foto van Jos Niehorster uit de collectie van Leo van der Putten


Leo van der Putten is medewerker vanRotterdams Openbaar Vervoer Museum - digitaal

erven sleeboom | 31-10-2016
 quote:
Jan de Swart | 30-10-2016 Volgens mij en dat is al door anderen ook gesuggereerd wordt de gerestaureerde en rijvaardige 90 in Zuid Limburg een statisch object
Gerestaureerd? Rijvaardig? Heb ik wat gemist?
Elke keer als hier een foto van een Limburger opduikt is dat voor sommigen aanleiding voor sommigen om luidkeels te treuren, met bijna steeds dezelfde bewoordingen. Ja het is jammer, maar droog je tranen nou `s en accepteer dat de 90 gewoon een eigenaar heeft die `m gewoon een keertje terug wil en al erg genereus is geweest door het ding jarenlang uit te lenen...

Joop | 31-10-2016
Ja,het is natuurlijk ontzettend jammer dat de wagen terug gaat(of moet). De 90 is in Limburg als het ware "levend begraven". Terwijl hij in Den Haag "spring levend" kan zijn.

Jan de Swart | 30-10-2016
Geachte Aat Hoogland
Volgens mij en dat is al door anderen ook gesuggereerd wordt de gerestaureerde en rijvaardige 90 in Zuid Limburg een statisch object
De reden hiervoor is dat ZLSM geen traject heeft met bovenleiding en het te duur is om een traject met bovenleiding te maken.


Barneveld 30 - 10 - 2016.

Aat Hoogland | 30-10-2016
Jan de Swart: Jammer dat er zo vele jaren hierover gepraat wordt na het grote evenement retourtje Leiden. Wat hebben de mannen van TS Scheveningen hier een hoop werk aangehad om hem een goed HTM smoeltje te geven. Echter het is weer jammer dat er maar geen duidelijkheid komt wat er met de Limburger moet gebeuren. HTM 90 of LTM. Als alles mee zou zitten kan hij in Den Haag rijden in een mooi Haagsche outfit. Volgens mij is het in Limburg een statisch object. Geef eens duidelijkheid!!!!

Jan de Swart | 30-10-2016
@Haagse _ Meester; er is vrij veel LTMmaterieel bewaard gebleven zoals de 21 bij de SHM.
Misschien bestaat er de mogelijkheid om de 90; net zoals de 58 en de 779; bij de Wassenaarse Tram onder te brengen dan kan hij volgens mij in Den Haag blijven en komt hij niet bij de ZLSM in een loods te staan.
Over dit heikele punt is al vaker op deze schitterende site gepraat.

Barneveld 30 - 10- 2016.

Rob Heus | 30-10-2016
De brug bij Gennep is na de oorlog hersteld en weer voor goederenvervoer in gebruik genomen.

Haagse_Meester | 30-10-2016
@Jande Swart: correct, eigenaar ZLSM wil de wagen weer terug. Waarom weet ik niet, dat moet je in Limburg gaan vragen. Wanneer de 90 terug gaat is mij ook niet bekend.

Overigens is de veelgehoorde reden dat de 90 de enig overgebleven Limburgse tram is, pertinent niet waar! In 1946, dus nog vóórdat de LTM verbuste, verkocht de MBS haar hele wagenpark aan de RTM. Het had de laatste oorlogswinter goed overleeft, maar de trambaan was compleet vernield en herstel was economisch niet haalbaar. Veel van het rollend materieel stamde nog uit de begintijd v/d MBS (1913) en heeft, al-dan-niet in verbouwde vorm, het eind v/d RTM tramexploitatie gehaald (1966) en is daarna bij de TS terecht gekomen, die op haar beurt alles onderbracht bij het RTM museum, nu in Ouddorp. M67 was de vroegere MBS D-IV en is recent volledig gereviseerd en nu dus rijvaardig. Als RTM M67, niet MBS D-IV De MBS (Maas-Buurt-Spoor, niet verwarren met het museum wat een flink eind noordelijker ligt!) reed de tramlijn Venlo-Nijmegen op de oostelijke oever v/d Maas (de westelijke oever had al een spoorlijn, daar gepland om strategische redenen) en reed dus grotendeels door Limburg.

De MBS had haar domicilie in Gennip, bij `ouder` NBDS, later NS. De NBDS had veel belang bij de MBS als toevoerlijn van verse landbouwproducten (melk, zuivel, groenten) die hun weg naar Duitsland vonden. De NBDS hoofdlijn tussen Boxtel en Wesel (via Veghel, Gennip, Goch en Xanten) bestaat niet meer, het laatste restant (Boxtel-Veghel, voor graanoverslag) is jaren geleden gesloten en de brug bij Veghel gesloopt. De rest (Vlissingen-Boxtel) is nog altijd in gebruik. In het laatste oorlogsjaar zijn de bruggen bij Gennip (Maas) en Wesel (Rijn) vernield en uit kostenoverwegingen nooit meer hersteld. Het tracé kan in het landschap nog wel gevolgd worden. In Gennip is de weg-brug gebouwd op de pijlers v/d oude spoorbrug en het ooit grote emplacement en aangrenzende papierfabrieksterrein torst nu een woonwijk. Met passende straatnamen, dat dan weer wel

Jande Swart | 29-10-2016
@ Haagse _ Meester; Hoezo bijna; gaat de 90 dan toch weer terug naar Limburg om daar door de TS rijvaardig gemaakt ongebruikt in een loods te staan ?
Dat zal eeuwig zonde zijn.

Barneveld 29 oktober 2016

joost | 28-10-2016
Zeker waar, Joop. Wensen zullen er altijd zijn. Dankzij TS een evenement om nooit te vergeten. Ik bekijk de daar door mij gemaakte foto`s nog regelmatig.


Joop | 28-10-2016
Ja inderdaad,bijna,bijna.
Maar "Retourtje Leiden" kan niemand ons meer afnemen.
Wat een geweldige happening was dat en wat heerlijk dat HTM 90 daar aanwezig was. Nogmaals bedankt TS.

joost | 28-10-2016
Bijna. Naar de 90 kunnen we (lucht)fluiten. De 87 is zo`n 50 jaar geleden verschroot en omgesmolten tot wellicht een GTL of Avenio.

Haagse_Meester | 28-10-2016
Bijna had dit gerepliceerd kunnen worden. Bijna....

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6456


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!