Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-2-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      `Fordje` 39 van lijn 13 op de Prinsegracht bij de Grote Markt in 1928
foto uit de collectie van Joop van Bleyie
uitsnede

aldo markus | 30-12-2016
@FransW: Sorry voor de bitse formulering over het eindpunt Stationsplein. Was niet bedoeld als reprimande. Ik denk ook niet dat jij dat zo opvat, maar vreemden die dit lezen zouden het zo kunnen opvatten. Ons kent ons.

aldo markus | 30-12-2016
Veel trams in beeld. En als je het mij vraagt allemaal zonder achterwagen. Bijzonder ook een Tweeramer op lijn 2 te zien (bouwjaar 1904). Tot eind 1924 waren ze gebonden aan de Binnenhoflijnen 3 en toenmalige 13 (tot 1919: 4), maar later komen deze wagens ook elders terecht. Volgens mij ging de laatste in 1936 buiten dienst.

@FransW: Welke lijn achter de bolhoed?
De tram zit precies op het punt dat we niet weten of voor de Boekhorststraat of voor de Grote Marktstraat gekozen gaat worden. In het eerste geval zou het lijn 10 (in 1928: Kranenburgweg - WPkade - HS - Stuwstraat) kunnen zijn, in het tweede geval lijn 6 (Regentesselaan - Stuyvesantplein, deze lijn rijdt hier nog steeds, maar nu een verdieping lager) of 13 (Hoefkade[=Zuiderpark] - Stuyvesantplein).

@FransW: Als op het koersbord Schimmelweg staat is het Stationsplein natuurlijk niet het eindpunt. De route liep verder via Hofwijckstraat, viaduct Rijswijkseweg, Waldorpstraat, Slachthuiskade en Hildebrandplein naar de Schimmelweg (Broeksloot). Toen lijn 2 in 1937 werd verbust reed bus K niet meer door de Boekhorststraat, maar werd voor de Lutherse Burgwal gekozen. Opvolger bus 22 heeft dat tot 1965 volgehouden. Sindsdien is deze oversteekbeweging voor bus en tram vervallen.


Cornelis | 29-12-2016
De Prinsegracht liep en loopt door tot aan de Lutherse Burgwal. De Grote Markt grenst dus aan de Prinsegracht

Bert de Lange | 29-12-2016
Ongelofelijk, wat een ruimte is, of lijkt er, te zijn! Als je dat met beelden op Google van een paar jaar geleden vergelijkt, zie je pas hoeveel ruimte de parkeergarage onder de Grote Markt vraagt; de ingang en de loze ruimte die daar naast zit, tot aan de fietspaden. En daardoor gedrang op de "voetpaden".
Toen een laan met redelijk grote bomen.

FransW | 29-12-2016
Fordje 39 rijdt hier eigenlijk op de Grote Markt en niet op de Prinsegracht.
In de verte links zien we een tweeramer rijden op lijn 2, op het zijkoersbord staat Atjehstraat - Holl. Spoor - Schimmelweg. De motorwagen komt uit de Jan Hendrikstraat, steekt de Prinsegracht over om via de Boekhorststraat, de Boekhorststraatbrug, de Koningstraat, Tullinghstraat, Oranjeplein, Van Limburg Stirumstraat - Stationsweg naar het eindpunt op het Stationsplein te rijden.
En dan zien we aan het begin van de bomenrij ook nog een tram rijden maar een fietser met bolhoed beneemt ons het zicht op die motorwagen. Ik waag mij daarom niet aan gissingen om welke lijn het hier zou kunnen gaan.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6003


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>