Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 9 januari 2016 om 11:19 uur. 

Rechter verbiedt HTM nieuw dienstenpakket uit te voeren

DEN HAAG - De rechtbank Den Haag heeft HTM opgedragen de jaardienst 2015 opnieuw in te voeren. Deze uitspraak volgt op een kort geding dat de Ondernemingsraad van HTM (OR) vlak voor de kerstdagen aanspande tegen HTM.De OR heeft eind vorig jaar niet ingestemd met het Dienstenpakket Rail 2016. De OR en de directie van HTM hebben uitvoerig overleg gevoerd in een poging tot een dienstenpakket te komen dat voor beide partijen acceptabel is. Dat is niet gelukt. Nadat de directie heeft aangekondigd het Dienstenpakket toch op 13 december jl. in te zullen laten gaan, heeft de OR zich genoodzaakt gezien een kort geding te starten bij de rechtbank Den Haag.

De rechtbank heeft donderdag 7 januari 2016 bij vonnis de OR in het gelijk gesteld. HTM had het dienstenpakket niet mogen invoeren zonder de instemming van de OR of de vakbonden. De rechter heeft HTM daarom verboden om het Dienstenpakket uit te voeren. Daarnaast heeft de rechtbank geoordeeld dat in de procedure door de OR niet, althans onvoldoende, is aangetoond dat HTM in strijd met cao-afspraken handelt ten aanzien van slipmomenten en loopmomenten.

De OR zal met HTM in overleg treden om op korte termijn tot een goed tijdelijk dienstenpakket te komen dat tot directe verbeteringen voor de medewerkers van Rail moet leiden en waarmee de OR wel kan instemmen. Dit tijdelijke dienstenpakket zal gelden totdat de OR in overleg met HTM en de vakbonden een structurele oplossing heeft bereikt over de randvoorwaarden voor en de wijze van totstandkoming van de dienstenpakketten. Voor de OR staan de belangen van het personeel en de organisatie HTM voorop.

Vrijdag 8 januari 2016 is een eerste overleg tussen de vakbonden en de directie geweest. In dit overleg zijn de partijen niet nader tot elkaar gekomen. HTM gaat nu zeer waarschijnlijk de zaak met spoed voorleggen aan de kantonrechter.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 2457 keer.