Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:23 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 10 januari 2016 om 15:23 uur. 

Uit de lengte of de breedte?

DEN HAAG - In de eerste helft van 2016 gaat de raad een besluit nemen over de aanschaf van smalle of brede tramstellen op de HTM lijnen 1, 6, 12, 17. Gezien de grote investeringen die nodig zijn om de knelpunten op te lossen en de mogelijke kap van bomenrijen langs de Scheveningse weg vindt de Haagse Stadspartij dat de raad een weloverwogen besluit moet kunnen nemen.Naar aanleiding van het artikel ‘HTM-trams: uit de lengte of uit de breedte?’ in de Den Haag Centraal van 7 januari waarin gesteld wordt dat in dezelfde Avenio-serie ook smallere trams leverbaar zijn die maar 4% minder passagierscapaciteit hebben, heeft Gerwin van Vulpen de volgende vragen aan het college gesteld:

1) Kan het college bevestigen dat Siemens de Avenio tram in drie standaardbreedtes levert, waarbij de smallere variant maar 10 passagiers minder kan vervoeren als de brede variant?

2) Klopt het dat de smallere Avenio trams met een extra bak zelfs 60 zitplaatsen meer heeft als de bredere variant?

3) Is het college bereid om de raad tijdig te informeren over de mogelijkheden en kosten van de verschillende breedtevarianten van de Avenio trams, alsmede een overzicht van de kosten die het oplossen van de knelpunten en aanpassingen aan de perrons op lijnen 1, 6, 12, 17?

4) Is het college met mij van mening dat het vervoer zich naar de stad moet schikken en niet andersom?HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 2588 keer.