Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 11 januari 2016 om 16:42 uur. 

PVV wil dat HTM elektrische rolstoelen alsnog toelaat in bus

DEN HAAG - Wethouder De Bruijn heeft in de zomer van 2015 de belangenorganisatie Voorall nog laten weten dat het weigeren van elektrische rolstolgebruikers door de HTM op een ‘misverstand’ moest berusten. De PVV noemt het een opmerkelijke en onbegrijpelijke draai dat het college op schriftelijke vragen van de PVV laat weten dat zij zich achter de HTM schaart, hetgeen betekent dat reizigers met een elektrische scootmobiel geweigerd zullen blijven worden.De bus- en tramhaltes zijn in de afgelopen periode voor vele miljoenen aangepast om deze juist toegankelijker te maken en houden voor rolstoelgebruikers, terwijl elektrische rolstoelgebruikers vandaag de dag het vervoer wordt geweigerd. De openbaarvervoersbedrijven RET (Rotterdam) en het GVB (Amsterdam) vervoeren wel mensen in een elektrische rolstoel. Waarom kan dit dan bij de HTM niet, vraagt de PVV zich af.

De PVV is van mening dat ook de Haagse bussen voor mensen met een elektrische rolstoel toegankelijk zouden moeten zijn. De PVV vraagt het college om als grootaandeelhouder alsnog met de HTM in gesprek te gaan zodat de bussen zo spoedig mogelijk weer toegankelijk worden voor elektrische rolstoelgebruikers.

"Het vervoer in de bussen (en trams) van HTM (en andere vervoerders) moet voldoen aan de algemene voorwaarden stads- en streekvervoer die zijn opgesteld door vervoerders, Consumentenbond, ANWB en Rover. Artikel 4.17 van die voorwaarden luidt: `Scootmobielen en andere elektrisch aangedreven voertuigen mogen niet in de bus worden meegenomen`. Dit betekent niet dat bussen niet toegankelijk zijn voor gehandicapten in het algemeen. Bussen van HTM zijn wel toegankelijk voor mensen met andere hulpmiddelen zoals rollators e.d.. Voor gehandicapten die zijn aangewezen op een scootmobiel of een ander elektrisch aangedreven voertuig is een andere voorziening getroffen. Zij kunnen gebruik maken van de regiotaxi." antwoordt het Haagse college van B&W op eerdere vragen van de PVV.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1809 keer.