Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 12 januari 2016 om 16:56 uur. 

Groep de Mos: Maak van Leyweg geen `leydensweg`

DEN HAAG - Het Haagse winkelcentrum Leyweg komt steeds leger te staan. Het winkelcentrum presteert het slechtst van Nederland met bijna 10 procent leegstand, blijkt uit onderzoek dat vandaag op Omroep West is verschenen. ‘Onacceptabel,’ vindt Arjen Dubbelaar van Groep de Mos / Ouderen Partij.


archieffoto

Het stadsbestuur beloofde in het Coalitieakkoord van 2014 nog een steun in de rug te geven van winkelcentrum Leyweg, maar daar is overduidelijk niks van terechtgekomen. Groep de Mos / Ouderen Partij eiste begin 2015 middels schriftelijke vragen een toekomstvisie van het stadsbestuur voor de Leyweg. Het antwoord: er wordt gewerkt aan een herontwikkeling van het winkelcentrum.

Levendig Leyweg
“Die herontwikkeling is er nog steeds niet, terwijl we al zoveel goede ideeën hebben geopperd om het winkelcentrum weer levendig te maken,” aldus raadslid Arjen Dubbelaar van dé Haagse partij. “Wij willen, voor méér reuring, het verkeer terug laten keren op de Leyweg, de bioscoop EuroCinema als publiekstrekker weer draaiende zien, hét destructieve parkeerbeleid afschaffen, aanpak van de verloedering, een betere branchering in het winkelbestand en overleg met vastgoedbonzen hoe de huren voor ondernemers omlaag kunnen.” Voor al die ideeën haalde het stadsbestuur de arrogante neus op, terwijl het een Rondetafel Overleg met bewoners en ondernemers had kunnen organiseren om weer leven in onze geliefde Leyweg te krijgen!

“Nu kost het nog geld om je auto te parkeren bij de Leyweg. Ondernemen in Den Haag is anno 2015 een hele zware opgave in veel buurtwinkelcentra. De tsunami van betaald parkeren in Haagse wijken jaagt de consumenten de stad uit. Hier ligt nadrukkelijk een taak voor het stadsbestuur en de lokale politiek,” aldus Dubbelaar.

Bij verschillende Haagse buurtwinkelcentra is het overdag betaald parkeren bij de winkels voor de deur. In de Loosduinse Hoofdstraat, de Theresiastraat, de Leyweg, de Dierenselaan en vele andere Haagse winkelstraten. Enkele maanden geleden bleek in de Britse plaats Cardigan dat defecte parkeermeters, waardoor er weken gratis geparkeerd kon worden, voor veel meer bezoekers zorgen en een omzetstijging van maar liefst 50 procent voor winkeliers en horeca.

Proef met ‘gratis’ kort parkeren snel uitbreiden naar Leyweg
In december heeft Groep de Mos / Ouderen Partij samen met enkele andere partijen in de Haagse gemeenteraad gezorgd voor een proef met ‘gratis’ kort parkeren bij winkelcentrum Ypenburg. Het stadsbestuur start deze maand een pilot waarbij het eerste uur parkeren tien cent gaat kosten. De lokale partij ziet deze proef graag breder uitgerold worden op meer plekken in Den Haag.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1820 keer.