Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 15 januari 2016 om 16:37 uur. 

HSL naar Düsseldorf voor Den Haag van groot economisch belang

DEN HAAG - De Haagse VVD vindt de spoorverbinding tussen Nederlandse en Duitse steden maar mager. Om die reden zet de partij in op een hogesnelheidslijn (HSL) naar Düsseldorf.Om te kunnen concurreren met andere regio’s vindt VVD-woordvoerder Monique van der Bijl (Verkeer) dat een goede spoorverbinding tussen Nederland en Duitsland niet kan ontbreken. Van der Bijl: “Zo’n treinverbinding is voor Den Haag van groot economisch belang, zeker ook als Internationale Stad van Vrede en Recht. Wij vinden dan ook dat de internationale bereikbaarheid van Den Haag per trein echt beter moet.”

Oud-wethouder Peter Smit (Verkeer & Vervoer, VVD) zette zich al langere tijd in voor internationale treinverbinding. Destijds vooral voor een verbinding tussen Den Haag en Brussel. Hij vond het ‘onaanvaardbaar’ dat Den Haag geen goede halte kreeg voor dergelijke internationale verbindingen, zeker omdat er tienduizenden mensen werkzaam zijn in de internationale sector in Den Haag.

Niet alleen voor de gemeente Den Haag is de verbinding van groot belang. De trein zou ook het station van Eindhoven aandoen. Burgemeester Gijzel van Eindhoven liet recent al weten dat een verbinding met Düsseldorf voor zijn stad ook van groot belang is. Van der Bijl is benieuwd hoe het college zich zal inzetten om een hogesnelheidslijn nu wel daadwerkelijk te realiseren. “Samen sta je sterk, zouden wij zeggen. Daarom wil ik dus ook snel van de huidig verantwoordelijk wethouder weten hoe hij hier samen met Eindhoven, waar ze ook het belang van een directe trein naar Düsseldorf inzien, in op gaat trekken om ervoor te zorgen dat deze er komt,” aldus Van der Bijl.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1835 keer.