Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 16 januari 2016 om 16:22 uur. 

Buschauffeurs dreigen met stakingen tegen werkverdringing

DEN HAAG - Buschauffeurs uit hele land zijn bereid te staken om een verdere afbraak van het openbaar vervoer tegen te gaan.Ruim veertig chauffeurs in uniform overhandigen maandagochtend in Den Haag een ultimatieve brief aan Henri Meijdam, de directeur van het IPO (Inter Provinciaal Overleg). Ook wordt een petitie aangeboden, ondertekend door 2000 buschauffeurs die aangeven het werk te zullen neerleggen, zodra vakbond FNV hen daartoe oproept.

"Afbraak OV moet stoppen"
Paula Verhoef, cao-onderhandelaar FNV Streekvervoer: `De aanbieding gebeurt op ludieke wijze; buschauffeurs in uniform worden gebracht in bakfietsen door vrijwilligers met ezelsoren op.

In de brief, die vrijdag ook aan elke provincie afzonderlijk is verstuurd, waarschuwt FNV Streekvervoer voor verdere afkalving van het OV. De bond eist dat provincies, die overwegen buurtbussen met vrijwilligers in te zetten, eerst overleg voeren met de vakbond en pas na overeenstemming hiertoe over mogen gaan. Zijn ze daartoe niet bereid, dan roept FNV Streekvervoer zijn leden op tot het voeren van acties.

In augustus 2015 ging het bijna mis in Groningen en Drenthe toen de stadsdiensten van Meppel en Hoogeveen door vrijwilligers zouden worden gereden en 17 buschauffeurs werkloos dreigden te raken. Stakingen in Meppel en Hoogeveen, maar ook dreigende solidariteitsacties elders in het land zorgden ervoor dat de chauffeurs aan het werk konden blijven.

Uit een enquête van FNV, uitgezet onder de leden werkzaam in het openbaar vervoer, blijkt dat 80% van de 1500 respondenten bereid is te staken om verdere afbraak van het OV tegen te gaan.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1766 keer.