Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 20 januari 2016 om 12:45 uur, bron: www.rover.nl

Rover wil meer brede trams in Den Haag

DEN HAAG - Rover-afdeling Den Haag adviseert in de nabije toekomst te kiezen voor brede, rolstoeltoegankelijke trams, aansluitend op het type tram waarvan nu al 60 exemplaren zijn besteld.


Foto: de nieuwe Haagse Avenio stadstram heeft een lengte van 35 meter, een breedte van 2,55 meter en een gewicht van 50,7 ton en kan 237 reizigers vervoeren (de huidige GTL tram 188 reizigers).

Voor enkele lijnen zal hierop waarschijnlijk een uitzondering gemaakt moeten worden. Dit schrijft Rover in een adviesnota aan de HTM, de Haagse wethouder van Verkeer en de raadscommissie Leefomgeving van Den Haag.

De HTM moet een groot deel van de Haagse trams in uiterlijk 2024 vervangen. De eerste 60 nieuwe trams verschijnen geleidelijk aan op de Haagse rails. Dit type Avenio-stadstram is 20 centimeter breder dan de oude trams en beter toegankelijk. Binnenkort wordt een nieuwe lichting van nog zo’n 70 trams besteld. Wegens infrastructurele knelpunten is nog niet duidelijk of dit hetzelfde type nieuwe tram voor alle resterende tramlijnen kan worden.

Rover-afdeling Den Haag heeft een analyse gemaakt van de infrastructuur en adviseert ook voor het grootste deel van de nieuwe trams te kiezen voor de brede Avenio-trams. Een eventuele uitzondering zou gemaakt kunnen worden voor lijnen 6 en 12, die door smalle straten moeten navigeren. Rover wijst erop dat ook een smallere tram toegankelijk moet zijn voor reizigers met een rolstoel en scootmobiel en daarom een lage vloer moet hebben. Voor flexibele inzet wordt een ‘tweerichtingstram’ aanbevolen.

Rover-Den Haag ziet weliswaar mogelijkheden in alternatieve routes voor lijn 6 en lijn 12, maar vindt dat deze lijnen in Transvaal en de Schilderswijk moeten blijven rijden. Tram 12 heeft op de huidige route een hoog aantal passagiers (gemiddeld 16.000 per dag) en ook tram 6 voorziet in de verder slecht ontsloten Schilderswijk in een behoefte. De beste oplossing voor deze trajecten zou moeten liggen in het verbreden van straten of, eenvoudiger, het rijden met een smaller type tram.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 18 FEBRUARI 2018

 - Inwoners Leidschendam-Voorburg vaker met RandstadRail, tram en bus

 - Zuid-Holland “best bereikbare provincie van Europa” - 1 reactie

 - Start Top Academie RET-CSU


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

 - Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden succesvol - 1 reactie

 - allGo gaat eerst proefrijden met nieuwe elektrische bussen in Almere - 3 reactiesGelezen: 2811 keer.Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home


Email/contactpagina


HTMfoto op Social Media

facebook 


twitter 


YouTube 
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!