Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 25 januari 2016 om 13:47 uur. 

Bonus van 1 miljoen euro voor zuinige chauffeurs
Connexxion bespaart 4,3 miljoen liter brandstof in 2015

HILVERSUM - Busvervoerder Connexxion heeft in 2015 4,3 miljoen liter brandstof bespaard. Dat blijkt uit cijfers van het programma Rij Wijzer. Rij Wijzer werd twee jaar geleden als pilot bij Connexxion ingevoerd.De doelstelling van het programma is om door de rijstijl aan te passen het milieu te ontlasten. Maar het gaat niet alleen om brandstofbesparing. De rijstijl zorgt ook voor meer comfort voor de passagier, er wordt minder schade gereden en de bussen rijden beter op tijd.

Programmaleider André Gelens van Rijwijzer: ‘Wij belonen de chauffeur voor het aanpassen van zijn rijstijl. Dit jaar keren wij in totaal bijna 1 miljoen euro uit aan de chauffeurs goed voor 25% van het bespaarde bedrag. Hun inspanning wordt dus ook beloond.’ Buschauffeur Gerard van Drie rijdt al 40 jaar op de bus. Ook hij is enthousiast: ‘Het was natuurlijk even wennen. Ik reed altijd op dezelfde manier. Maar nu zie je dat je passagiers ook rustiger hun krantje lezen in de bus. En ze bedanken me voor de aangename reis. Daar doe je het voor. En dat je er een centje aan overhoudt, is natuurlijk ook mooi meegenomen.’

André Gelens: ‘In Zaandam is het aantal bekeuringen fors gedaald naar slechts 3 in heel 2015. Dat bewijst dat een bewustere rijstijl ook leidt tot rustiger rijden. Dan zou je misschien denken dat de bussen dan minder op tijd rijden, maar het tegendeel is waar. Ook de punctualiteit is verbeterd. Het mes snijdt dus aan twee kanten.’ De CO2 uitstoot van de bussen is door Rij Wijzer ook met 3% per kilometer gedaald.

Per jaar gaat er 45 miljoen liter brandstof bij Connexxion openbaar vervoer doorheen. Rij Wijzer heeft als doel om jaarlijks minimaal 10% brandstof te besparen. Na de pilot wordt 2015 gezien als eerste echte meetjaar. In dat jaar is in totaal al 8,8% brandstof bespaard.

Tegelijkertijd is de vervoerder hard bezig aan de overgang van diesel naar elektrisch rijden. In de regio Zuidoost Brabant zal eind 2016 worden gestart met het implementeren van het grootste elektrische wagenpark van Europa. De Nederlandse regering wil dat alle OV-bedrijven in 2025 volledig elektrisch rijden. ‘Maar ook elektrisch rijden kan je bewust doen waardoor comfort, kans op schade en milieu positief beïnvloedt worden,’ aldus André Gelens. ‘De kennis en ervaring die we nu op dieselbussen opdoen, kunnen we dus straks ook op de elektrische bussen gebruiken. Connexxion heeft de ambitie om het meest duurzame OV-bedrijf van Nederland te worden.`
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1410 keer.